UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SICAK GELİŞME!.. AB BAKANI ÖMER ÇELİK: "AB İLE YENİ SAYFA AÇMAMIZ GEREKİYOR"

SICAK GELİŞME!.. AB BAKANI ÖMER ÇELİK: "AB İLE YENİ SAYFA AÇMAMIZ GEREKİYOR"

SICAK GELİŞME!.. AB BAKANI ÖMER ÇELİK: "AB İLE YENİ SAYFA AÇMAMIZ GEREKİYOR"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 15 Temmuz askeri darbe girişimini değerlendirdi.

AB Bakanı Çelik'in açıklamasından satırbaşları;

Bu darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'nin milli egemenliği sona erdirilecek, demokrasi ortadan kaldırılacak ve ekonomideki işadamlarının gelirlerine el konulacaktı. Bu yapının tehdidi henüz geçmedi.

AB İLE YENİ SAYFA AÇMAMIZ GEREKİYOR

Halkların siyasal olarak ortaya çıkmasının tarihi 200 yıllıktır. Halkımızın dmeokrasiye sahibe çıkması bu tarihin yeniden yazılmasına neden olacaktır. 15 Temmuz sonrası ekonomimizin gücü ispat edilmiştir. Bu terör örgütü yurtdışındaki propagandalarla imajımızı sarsmaya çalışıyor. AB ile yeni sayfa açmamız gerekmektedir. Avrupa'nın Türkiye'deki demokrasiden bir ders çıkarması gerekiyor.

DEMOKRASİYİ KORUMAK İÇİN ADIMLAR ATILIYOR

Darbelerin engellenmesine dair öneride bulunmayanlar savunma reformunu eleştiriyor. Ordumuzun içinde bu darbelerin nasıl engellenmesi gerektiği konusunda bir söz bile söylemeyenler bazı eleştiriler getiriyor. Alınan kararların emir komuta zincirini bozacağını söylüyorlar. Asıl bu zinciri bozan bu darbe girişimleridir. Atılan adımların ordunun yapısına bozduğuna dair varsayımlar doğru değildir. Atılan adımlar demokrasiyi korumak için atılıyor.

AB LİDERİNİN AÇIKLAMALARINDA VİZYON EKSİKLİĞİ VAR

Biz isterdik kidostlarımız Türkiye ile daha güçlü dayanışma içinde olsun. Ama bu fırsat kaçmıştır. AB liderinin açıklamalarında vizyon eksikliği var. Ancak herşeye rağmen bir Avrupa devleti olan ülkemizin reformları aynı şekilde devam edecektir. Şimdiye kadar olduğu gibi müzakere sürecimiz ve ilerleme sürecektir. Dünyayla daha açık bir dille konuşacağız.

Bu darbe teşebbüsü göstermiştir ki ilk hedefimiz bu örgütü devletten temizlemektir. Bu mesele bir vatan meselesidir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERömer çelik  açıklama