UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Mesut Yar Posta

FALI BIRAKIN EKRANA BAKIN!

Hayatımın Aşkı ( Kanal D ) isimli dizinin sona ereceği iddia edildi. Vallahi bir gün bütün diziler bitecek ama Hayatımın Aşkı için o gün, bugün değil… Dolayısıyla siz kimi bölümleri kısa tutulan her dizi için bitecek bitmeyecek diye papatya falı açmak yerine, ekranınızı açın ve dizinizin keyfini çıkarın…

Sina Koloğlu Milliyet – Cadde

BİR ‘LAL’ GEÇTİ

Bazen çok olağanüstü durumlar olabiliyor ‘Rising Star Türkiye’de. Onlardan biri Nurşah Aykut’tu. ‘Lal’ şarkısını seslendirdi. Hemen belirteyim, kendileri daha önce Show TV’deki ‘Bugün Yıldız Benim’e katılmış ve aynı şarkıyı seslendirmişti. Zor bir şarkı. Söyleyebilmek için hissetmek lazım.

Dinlerken, bugün yaşananlar resmi geçit yaptı. Bu şarkıyı ne zaman dinlesem yitip giden hayatlar gözümün önüne gelir. Onları anlatmak için yazılmıştır. Biliyorum kimin için yazıldığını. Ama bir anın şarkısı değildir. Tüm acıların, yitip giden canların şarkısıdır. Ve 15 Temmuz gecesi tankların önüne yatanların, darbeci kurşunlarının hedefinde yere düşenlerin de şarkısı olmuştur. Ve ne zaman çalsa bu şarkı, hiç değişmeyecek duygularım. Böyle bir ruh hali içinde dinleyince zaten koptum.

Daha önce söylemiş olması, yarışmış olması hiç önemli değildi. Billur gibi bir ses sedaya yükseliyordu. Mustafa Sandal yarışma için riskli bir şarkı olduğunu söyledi. Bilinen şarkıların listesinin dışında bir parça olması riskliydi belki. Bu arada hemen belirteyim piyano muhteşem bir şekilde eşlik etti. Şarkı güzel yorumlandıysa piyanonun o duyguyu hem soliste hem de bizlere olağanüstü verdiğini de söylemem lazım, naçizane bu enstrümanı çalan biri olarak.

Mevlüt Tezel Milliyet – Cadde

KENTER TİYATROSU DÜĞÜN SALONU MU OLACAK?

Alışveriş merkezlerinin, kültür sanat aktiviteleri ile Türk tiyatrosunun salon sorununa çare olduğunu belirten ünlü tiyatrocu Haldun Dormen, şu ilginç açıklamayı yapmış:

"Dormenler, Türk tiyatrosuna uzun yıllar hizmet verdi ve zirvede olduğu bir dönemde perdelerini kapattı. Böyle olması gerekiyordu ve bundan sonra perdelerini açmayacak. Bakın ben Kenterler'in içine düştüğü duruma çok üzülüyorum; kapanmak üzereler. Salonları düğün salonu olacak deniyor. Bırakmaları gerektiği noktada perdelerini kapatmaları gerekiyordu."

Bir sanat adamı, efsane tiyatrocu olmasına rağmen Dormen, lafını hiç romantizme bağlamadan, hayatın gerçeklerinden bahsetmiş. Evet, Kenter Tiyatrosu bir efsaneydi, uzun yıllar kapalı gişe oynadı ama Kenter Ailesi üyelerinin birer birer hayatını kaybetmesi ya da sağlık sorunları nedeniyle tiyatroyu bırakması, Kenter Tiyatrosu'na büyük darbe vurdu.

Eskimiş koltukları, sıvası dökülen duvarlarıyla Kenter Tiyatrosu'nun modern AVM tiyatrolarıyla yarışması çok zor. Ama düğün salonu olacağı yönündeki iddialar bile insanı derin bir hüzne boğuyor. Türkiye'deki her tarihi mekan AVM'lere yenilmek zorunda mı? Yüksek kira bedelleri ya da işletmeci hataları yüzünden tarihi salonlar, sinemalar teker teker yok olup gidiyor. Bu yerler sembol olarak kalmalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tam da bu noktada sanata destek çıkmalı.

Devlet desteğiyle doğru bir proje ve modern bir işletme modeliyle Kenter Tiyatrosu, sadece İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olan Osmanbey'de bulunma avantajıyla bile hayatta kalabilir. Eğer Kenter Tiyatrosu düğün salonu olursa, bu tiyatromuz için büyük bir utanç kaynağı olur.

Oya Doğan Vatan

AŞK LAFTAN ANLAMAZ’DA KİMYA TUTTU!..

Hande Erçel ve Burak Deniz’in başrollerini paylaştığı Aşk Laftan Anlamaz, ilk bölümde derdini anlatamamıştı. Daha doğrusu anlatmış ama ben anlamamışım. Dizinin ana meselesi Hayat’ın Suna olmamasıymış. Maaşının yatması, SGK’sının ödenmesi için İnsan Kaynakları departmanına bazı belgeler vermesi gerekir bir çalışanın... 40 yıllık Sarte şirketinin bunları istemeyeceğini düşünmediğim için o sırrın hemen çözüleceğini ve derdinin ne olduğunu anlamadığımı yazmıştım. Ama dizi bu gerek yokmuş! Dizinin bu kısmı son derece zorlama bir sır olmasına rağmen ben Aşk Laftan Anlamaz’ı keyifle izlemeye başladığımı söyleyebilirim. Hayat ve Murat birbirilerinden hoşlanmaya başladıktan sonra geri kalan her şey teferruat oldu. Çünkü Burak Deniz ve Hande Erçel arasında bir kimya var. O kimya bize bu diziyi izlettiriyor. Hande Erçel Hayat olmaya alıştı, gereksiz atar yapmayı da bıraktı. Sadece yeri geldiğinde topu ağlara atıyor. “Murat ve Hayat birlikte olsun” demeye başladık bile... Dizinin yeni yönetmeni Müge Uğurlar’ın rejisini bu akşam ekrana gelecek olan 6’ncı bölümde izleyeceğiz. Müge Uğurlar, Faruk Teber’in yanında yetişmiş, Urfalıyam Ezelden, Kiralık Aşk gibi dizilerde 2’nci yönetmenlik yapmış bir isim. O nedenle diziye ne kattığını merak ediyorum. Bu akşam ekran karşısındayım.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV