UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE!.. SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER ALINACAK!..

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE!.. SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER ALINACAK!..

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE!.. SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER ALINACAK!..

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), "Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmelikle, öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde olmak üzere MEB'in boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli öğretmenlere ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Yönetmelikte, sözleşmeli öğretmenliğe atamalar için başvuru şartları belirlendi. Buna göre, başvuruda bulunacaklarda, 657 sayılı Kanun'un 48'inci maddesinde belirtilen genel şartların yanında özel şartlar da aranacak. Bu kapsamda, mezun olunan yükseköğretim programının, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olması, öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç, Bakanlıkça uygun görülen pedagojik formasyon eğitiminin başarıyla tamamlanmış olması gerekecek.

Başvuruda bulunmak için KPSS'den, atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olma şartı ile devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza alınmamış olması koşulu da getirildi.

Sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına şubat döneminde atama yapılacak. Bakanlıkça gerekli görüldüğü hallerde, pozisyon imkanları ve ihtiyaç çerçevesinde bu dönem dışında da atama yapılabilecek.

Yönetmelikte öngörülen şartları taşıyanlar, bakanlığın duyurusunda belirtilen süre içinde sözleşmeli öğretmen olarak atanmak üzere başvuruda bulunabilecek. Öğrenimleri birden fazla alana kaynak olanlar, bu alanlardan yalnızca birisi için başvuruda bulunabilecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERöğretmenlik  meb  istihdam