UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SICAK GELİŞME!.. CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NI KAPATACAĞIZ"

SICAK GELİŞME!.. CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NI KAPATACAĞIZ"

SICAK GELİŞME!.. CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NI KAPATACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Demokrasiler iftihar edilen sistemlerden bir tanesidir.

Şu ana kadar Batı'dan gelen hiçbir temsilci yoktur fakat Belçika gibi ülkelerde olduğu zaman nasıl gittiklerini biliyoruz.

Hatta bazıları havalimanlarında Türkiye'ye gitmeyin, giderseniz Erdoğan'ı güçlendirirsiniz gibi ilanlar koyuyor.

Ben halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir Cumhurbaşkanıyım. Türkiye'nin küresel sermayeye ilişkin attığı adımlar ortadır. Küresel sermayenin nasıl tırmandığını en iyi sizler biliyorsunuz.

Bize karşı yapılan bu darbe hareketi sadee içeride planlanan bir darbe hareketi değildir. Sizlerde biliyorsunuz.

BU MİLLETİN KENDİSİNİ HESAP EDEMEDİLER

Öyle ise bu süreçte bu orak darbe hareketinin aktörleri bir şeyi hesap edemediler. O da şuydu: Bu milletin kendisini hesap edemediler.

Bu milletin evlatlarının tankların altına yatabileceğini planlayamadılar.

Yan binamızı bombaladıkların burada 5 şehidimiz oldu. Bir bayan kardeşimizin başı kopmuş, çatıdan onu aldık. Şimdi soruyorum bu darbe hareketini yapanlar, bu insanlar bombaları yağdırırken hangi düşünce ile bunları yaptılar.

Bu insanlara bombaları yağdırırken acaba hangi düşünce ile bunu yaptılar. Hangi vicdan kalkıpta halkının üzerine tanklarla gidebilir.

Ama ne yazık ki bu ülke darbeler tarihi içinde çok farklı darbeler yaşadı.

TERÖRE ORTAK TAVIR ALINMAZSA DÖNER BUMERANG GİBİ SİZİ VURUR

Dün gece 12, 01.00 gibi hastanelerdeki gazilerimizi aradım. Bir tanesi genç, yazılımcı.. Hava savunma sistemlerini çok seven bir gencimiz. Bu genç ikinci tankın paletleri altına atladığında neredeyse bir kolunu kaybediyordu.

Telefonda konuşurken sanki Sabri'ye hiçbir şey olamamış gibi davranıyor. Şimdi bu inanç bu azim oldukça evelalah darbeler bu millete hiçbir şey yapamayacaktır.

Zaman zaman yaşadığımız taarruzların da bunlardan bağımsız olmadığını biliyoruz. Az önce Bosch CEO'sunu dinlerken, hep soru işaretidir ama geldikleri ülkelerde bir dezenformasyon olduğunu görüyorum. Onlara şunu söylemek lazım bu ülke güvenli bir ülke. Bu istisnalar dışında bu hassasiyetleri göstermeliyiz.

Teröre ve bu tür darbelere karşı ortak bir tavır alınamıyorsa bumerang gibi döner onları bulur. Biz Belçika'ya teröristlerin adını verdik onlar gitti orada havalimanında kendilerini patlattılar.

ALMANYA'YA MİTİNG TEPKİSİ

Sayın Şensolye'ye 4000 dosya verdim... Artık isimlerle konuşuyorum. Bunların hiçbirisi bana dönmedi.

Ama onlar Köln'de düzenlenen mitingde video konferansla benim bağlanmamı hazmedemediler. Yerel mahkeme hayır dedi ve Alman mahkemeleri çok hızlı çalışıyor maşallah. Hemen hayır kararını verdiler..

Geciken adalet adalet değildir dediğimde haklısınız diyordu Şansölye.

Şimdi 24 saatte karar verdiler. Erdoğan konuşmasın diye.

BATI TERÖRE DESTEK VERİYOR

Geçmişte terör örgütü lider kadrosunda olanları konuşturuyorsun ülkende... Soruyorum Batı demokrasinin mi darbelerin mi terörün mü yanında.. Batı teröre destek veriyor.. Dost bildiklerimiz darbecilerin yanında yer alıyor. Fransa, Avusturya, Belçika... aynı.

TEPEMİZDE F-16'LAR UÇUYORDU

Yunan adalarına gidebiliriz dediler.. Dedim ki İstanbul'da Ankara'da halkım sokaklarda onların yanına gitmeliyim" dedim. Sağolsun pilotum cesurdu.. Dalaman'a ulaştık ve son ana kadar kendisine nereye gideceğimizi söylemedik.

İstanbul'a indiğimde tepemizde F-16'lar uçuyordu. Fakat bunların hepsi atlatıldı. İşimiz bitmedi. Daha yapacağımız çok şey var. 15 temmuz darbe girişimi en alçak örnektir. Terör örgütleriyle başarılı bir mücadele yürüten Türkiye darbe ile de göstermiştir.

DOSTLARIMIZDAN BEKLEDİĞİMİZ DESTEĞİ GÖREMEDİK

Dostlarımızdan beklediğimiz desteği göremedik. Darbe girişimi sonrası ortaya konan tepkilere bakmak gerekir.

Ülkemizin belirli bir bölgesinde terör olayları yaşanıyor olabilir ama diğer bölgelerimizde sosyal hayata engel bir durum yoktur.

Ülkemiz 15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşamış olabilir. Dikkat ederseniz darbe girişiminin hemen ardından yaşanan sınırlı bir dalgalama sonrasında toparlanma kısa sürede gerçekleşti.

Merkez Bankası'ndaki döviz rezervine baktığımızda yükselişi görüyoruz. Yılın ilk çeyreğinde gösteridiği büyüme oranını koruyacağına inanıyorum.

YATIRIMLARIMIZDAN VAZGEÇMEDİK

Türkiye büyük hedefleri olan ve potansiyele de sahip bir ülkedir. Buradaki pekçok arkadaşımız Türkiye'nin son 14 yılının yakın şahididir.

Her türlü saldırıya rağmen yatırımlarımızdan vazgeçmedik. Biz durmak yok yola devam dedik..26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de açıyoruz.

Eğer gerekli adımları atmazsak bu FETÖ'cüler milletin vergisiyle aldıkları silahları millete doğrultur.

EKONOMİK REFORMLAR SÜRATLE HAYATA GEÇECEK

OHAL ile TSK'nın yeniden yapılanması sürecini başlattık. Bütün bu olaylar olduktan sonra duramayız bu adımı atmak zorundayız. Ekonomi alanındaki reformları süratle hayata geçireceğiz.

Darbe girişimi ile ilgili süreçte Kanun Hükmünde Kararnameler dolayısıyla ekonomik gelişmeler engellenmeyecektir.

Biz TSK'nın yapılanması ile ilgili kararlar alınınca hemen bir yerlerden endişeliyiz diye yorumlar geldi. Tavsiye ediyorum Doğu ve Batı Almanya'ya baksınlar.. Acaba kaç kişi içeri alındı, açığa alındı... Biz darbe girişimi gibi ağır bir saldırıya maruz kalmamıza rağmen onlardan daha hafif kararlar aldık..

Benim ülkemde darbe oluyor darbe...Sen bunun faillerine kalkıpta nasıl şefkat eli uzatırsın.. Biz bu katillere bu darbenin faillerine acımaya kalkarsak acınacak hale geliriz. Ülkemin refahı için biz adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.

Demokrasi ile yönetilen bir ülkede darbe var, 238, şimdilik, şehidim var, 2 bin 200'e yakın yaralım var. Sen hala kalkıyorsun 'endişeliyiz' diyorsun. Bunun faillerine, sen nasıl kalkarsın da hala şefkat elini uzatırsın ya? Böyle bir şey olabilir mi? Asla attığımız adımlardan taviz vermeyeceğiz. Çünkü biz, istisnaları bir kenara koyuyorum, bu katillere, bu darbenin faillerine eğer acımaya kalkarsak, acınacak hale geliriz. Bunu yapmayacağız

BİZ NASIL STRATEJİK ORTAĞIZ?

Diyorlar ki o Amerika'daki zat bu işin başındamıdır diyecek kadar dünyadan bihaber olan insanlar var. Dünya kadar delil var. Amerika'ya bu deliller gönderildi.

Bizden terörist istediklerinde biz gönderdik. Biz nasıl stratejik bir ortağız ki ben sizden bu teröristi istiyorum ve siz vermiyorsunuz.. En önemli kaynakları Amerika'da...

AVRUPA'YI BİZ KORUDUK

Avrupa'yı biz koruduk. Avrupa verdiği sözleri hçbir zaman tutmadı. Bakın mülteciler için vereceğiz dedikleri 3 milyar avroyu hala vermediler. Vize meselesi... Bu yılın sonuna kadar vereceklerdi.

Sen görevini yapmadan benden bir şey isteyemezsin. Biz böyle deyince beyefendiler rahatsız oluyor. Kusura bakmayın karşınızda emir kulu bir ülke yok.

MÜLTECİLERE VATANDAŞLIK VERECEĞİZ

İnsani sorumluluklarımıza gösterdiğimiz hassasiyeti sergiledik. Kamplarda kalan Suriyeli vatandaşlar için gerekirse vtandaşlık vereceğiz. Çünkü bunları çadırlarda barındırmaktansa bunlara vatandaşlık vermek suretiyle bunların içinde akademisyenler var doktorlar var istiyoruz ki bunlar kendileri kazanmaya başlasınlar. Gaziantep'te kaçak çalışan insanlar var istiyoruz ki sigortalı bir şekilde çalışsınlar. Kendi hayatlarını kendileri kazanmaya başlasınlar.

BU AYIN 9'UNDA RUSYA'YA GİDİYORUZ

Bakın Rusya ile yaşadığımız uçak krizinde bile karşı tarafın incitici tavırlarına rağmen biz dikkatli olduk. Ayın 9'unda Rusya'ya ziyaretimi gerçekleştireceğim. Rusya ile ekonomik ilişkilerimizi tekrar gözden geçireceğiz.

Hiç endişeniz olmasın.. Türkiye'de yetişmiş insan kaynağı sorunu yoktur.

Açığa alınan kamu görevlilerimizin şayet haklarındaki iddialar mesnetsiz ise görevlerine geri dönecekler.

Mesela adalet sisteminin dış müdahalelerden kurtulup kendi işine odaklanan personel tarafından yönetilmesi işleyişi hızlandırır.

DARBE İSTİHBARATI NEDEN ZAMANINDA ALINAMADI?

Darbenin istihbaratının zamanında alınaması bu örgütün istihbarat sistemimizi çökertmesinden kaynaklanıyor.

Biliyorsunuz Emniyet ve Jandarma istihbaratımız var. Buralar gerekli bilgileri vermediler.

İstihbarat örgütleri darbe girişimi ile ilgili gerekli mercileri uyarmamıştır, düşmanlık yapmıştır.

TİB BTK'YA DEVREDİLECEK

TİB'i kapatıyoruz. Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden bir tanesi de orası. Çünkü bu örgüte mensup kamu görevlileri iradelerini başka bir gücün emrine vermişti. TİB, BTK'ya devredilecek.

Geldiğimiz noktada yatırımcıların işini zorlaştıran kamu görevlileri ile ilgili gerekli çalışmalar yapılacak.

Önümüzü kesen himmet ve haraç ver diyenlere bu devlette yer yok.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN  DARBE  TÜRKİYE