UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM AÇIKLADI!.. MEMURLARIN YILLIK İZNİ NE ZAMAN BİTECEK?..

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM AÇIKLADI!.. MEMURLARIN YILLIK İZNİ NE ZAMAN BİTECEK?..

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM AÇIKLADI!.. MEMURLARIN YILLIK İZNİ NE ZAMAN BİTECEK?..

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında OHAL sonrasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'ler hakkında açıklamalarda bulundu.

T.C. Başbakanı Sn. Binali Yıldırım Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yapılan değişiklikler hakkında açıklamalarda bulunurken, gazetecilerden kendisine yöneltilen yıllık izinler hakkındaki sorulara da yanıt verdi.

İşinde Gücünde Memurlara Yönelik Bir Uygulama Değil , Uzun Sürmeyecek!

Başbakanlık Genelgesi ile birlikte kamu çalışanlarına yönelik tüm izinlerin kaldırılması, izinde bulunan personelin göreve çağrılmasının sebebi olarak Yıldırım: " Darbeye karışanların kaçmasına yönelik bir çalışma" olduğunu dile getirdi ve ekledi : "Yoksa işinde gücüne, bu işlere bulaşmamış memurlara yönelik bir tedbir değil. Çok uzun süreceğini zannetmiyorum. Önümüzdeki birkaç hafta içinde işler normale döner. Hacca gidenler bundan muaf tutuluyor, orada bir sınırlama yok" dedi.

Dini Vazifesini Yerine Getirmek İsteyen Kamu Personeline İzin Çıkmıştı

Bilindiği gibi Başbakanlık'tan kısa zaman önce kurumlara gönderilen yazıda hac vazifesini yerine getirmek isteyen memurlara, haklarında herhangi bir soruşturma olmaması durumunda izin verilmesi yönünde emir verilmişti. Kısa zaman içerisinde de HSYK'dan hakim , savcı'lar için herhangi bir sorun olmadığı sürece izin verilebileceği yönünde bildiri yayımlanmıştı. Başbakan'ın bu açıklamaları ile yıllık izinlerini kullanmak isteyen memurların yüreğine bir nebze su serpilmiş oldu.

Yakın zaman içerisinde kamudaki izin yasağının kaldırılması bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMEMUR  BAŞBAKAN  İZİN