UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

INSTAGRAM’A KARA LİSTE ÖZELLİĞİ GELİYOR!.. PEKİ, NASIL MI?.. İŞTE DETAYLAR!..

INSTAGRAM’A KARA LİSTE ÖZELLİĞİ GELİYOR!.. PEKİ, NASIL MI?.. İŞTE DETAYLAR!..

INSTAGRAM’A KARA LİSTE ÖZELLİĞİ GELİYOR!.. PEKİ, NASIL MI?.. İŞTE DETAYLAR!..

Instagram daha güvenli ve kişiselleştirilmiş bir uygulama deneyimi için kullanıcılara yöneliyor. Instagram, kullanıcılara istenmeyen yorumları engelleme seçeneğini sunacak.

İnternetin var oluşundan beri insanların içindeki anonim olma isteği, bazen çok kötü sonuçlar da doğurabiliyor. Özellikle büyük sosyal platformlardakimliği belirsiz kişiler, paylaşım yapanları taciz etme boyutunda yorumlarda bulunabiliyor.

Kara liste özelliği geliyor
Facebook’un bünyesindeki ünlü fotoğraf paylaşım platformu Instagram, bu durumların yaşanmasını azaltacak bir özellik getiriyor. Yeni gelecek özellik sayesinde Instagram kullanıcıları, yorumlar için kara liste özelliği kullanabilecekler. Kullanıcılar, kara listeye ekledikleri sözcüklerin kullanıldığı yorumları almayacaklar.

Sayfaların kullanımına sunulmuştu
Instagram’ı profesyonel amaçla kullanan sayfalar için birkaç hafta öncesinde yorum denetleme özelliği sunmuştu. Bu özellik, Instagram’ın algoritması tarafından derlenen, hakaret içerikli kelimeleri içeren yorumların engellenmesini sağlıyordu. O seçenek de şu şekilde görünüyordu:

Her gün artarak devam eden internet tacizleri, Instagram’ın bu özelliği sayesinde biraz da olsa azalacak. Özelliğin tam olarak ne zaman geleceğine dair kesin bir tarih bulunmuyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERinstagram  kara liste  yeni özellik