UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: "ALMANYA'DAKİ MİTİNGE YÖNELİK ENGELLEME KABUL EDİLEMEZ!.."

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: "ALMANYA'DAKİ MİTİNGE YÖNELİK ENGELLEME KABUL EDİLEMEZ!.."

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: "ALMANYA'DAKİ MİTİNGE YÖNELİK ENGELLEME KABUL EDİLEMEZ!.."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cummhurbaşkanı Erdoğan’ın, Almanya'daki "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi"ne videokonferans yoluyla katılımının engellenmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu bildirdi.    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'da düzenlenecek "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi"ne ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mitinge videokonferans yoluyla katılımının engellenmesine ilişkin, "Almanya'nın Köln kentinde farklı siyasi parti temsilcileri, onlarca STK ve binlerce Türk ve Alman vatandaşının katılımıyla yapılacak olan 'Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın videokonferans yoluyla katılmasının Alman makamları tarafından engellenmesi yoluna gidilmesi, kabul edilemez bir durumdur." ifadelerini kullandı.

"Gerçek sebebini merak ediyoruz"

Alman makamlarının konuya ilişkin izahta bulunacağını umut ettiklerini vurgulayan Kalın, şunları kaydetti:

"FETÖ’nün darbe girişimini büyük bir kahramanlık hikayesi yazarak boşa çıkartan milletimizin Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının Alman yerel makamları ve Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesinin gerçek sebebini merak ediyor, Alman makamlarının tatmin edici bir izahta bulunacağını umut ediyoruz. Geçmişte bölücü terör örgütünün eylem ve gösterilerine sessiz kalan makamların, darbe karşıtı bir demokrasi mitingini 'şiddet olayları çıkabilir' gibi bir gerekçeyle zan altında bırakmaya ve engellemeye çalışması kabul edilemez. Güvenlik tedbirleri, demokrasi mitingini düzenleyenlere değil, terör örgütü yanlılarına ve demokrasi karşıtı provokatörlere karşı alınmalıdır."

"Demokrasi ve toplanma özgürlüğü ilkesine aykırı"

Mitingin hazırlık sürecinde güvenlik gerekçesiyle zorluklar çıkarıldığını bildiren Kalın, şöyle devam etti: 

"Mitingin hazırlık süreci boyunca güvenlik gerekçesiyle çıkartılan zorluklar, Alman Anayasa Mahkemesinin engelleme kararını onamasıyla yeni bir boyut kazanmıştır. 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünü savunan bir mitingin takdir ve teşvik edilmesi gerekirken fiilen ve hukuken engellenmeye çalışılması, demokrasi, ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğü ilkelerine aykırıdır."  

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13