UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BALKONLARA VE EVLERE TÜRK BAYRAĞI ASMANIN YASAKLANMASINA BÜYÜK TEPKİ GELDİ!..

BALKONLARA VE EVLERE TÜRK BAYRAĞI ASMANIN YASAKLANMASINA BÜYÜK TEPKİ GELDİ!..

BALKONLARA VE EVLERE TÜRK BAYRAĞI ASMANIN YASAKLANMASINA BÜYÜK TEPKİ GELDİ!..

Avusturya'nın Wiener Neusttadt kentinde darbeye karşı çıkan Türklerin evlerine ve balkonlarına Türk bayrağı asmasının yasaklanmasına tepkiler büyüyor.

Avusturya'nın Wiener Neusttadt kentinde darbeye karşı çıkan Türklerin evlerine ve balkonlarınaTürk bayrağı asmasının yasaklanmasına tepkiler büyüyor. Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Wiener Neustadt Belediye Encümeni Meral Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki darbegirişimine karşı çıkan Avusturya'daki Türk toplumunun sindirilmek istendiğini söyledi.

Karataş, Wiener Neustadt Belediye Başkanı Klaus Schneeberger'in darbe sonrasında evlerin pencerelerine ve balkonlarına bayrak asılmasından rahatsız olmasını "kışkırtma ve provokasyon" olarak nitelendirdi. Bayrağın yasaklanmadığını, bayrak asanların veya asacak olanların tehditedildiğini ifade eden Karataş, "Belediye Başkanı'nın 'Türk bayrağı asmayın' tehdidi, tamamenpropaganda amaçlıdır. Şu an halkın gözünde belediye başkanı kurtuluş savaşı kazanmış bir kahraman olarak görülüyor. Oysa insanlar, sadece darbeye karşı demokratik tepkilerini gösterdiler." dedi.

"Türkler, büyük bir korku içerisinde"

Belediye Başkanı Schneeberger'in Türk dernekleriyle görüşme önerisine karşı çıktığını ve Türk toplumuna karşı daha sert tedbirler alacaklarını ifade ettiğini aktaran Karataş, "Wiener Neustadt'ta yaşayan Türkler, büyük bir korku içerisinde. Yabancı düşmanlığı siyasiler eliyle körükleniyor. Türk toplumu olarak endişeliyiz." diye konuştu. Belediye yönetiminin bayrak meselesini bahane ederek Türk toplumunun somut kazanımlarını elinden almak istediğini anlatan Karataş, Almanca bilmeyenlere sosyal yardımların kesilmesinin gündeme getirilmek istendiğini vurguladı.

"Kaynaştıracak programlara ihtiyacımız var"

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Wiener Neustadt Şube Başkanı Murat Gürbüz de bayrak yasağının yasal olmadığını belirterek, bayrak asanların da yasaları çiğnemediğini söyledi. Türk bayrağına karşıtlığın siyasi olarak gündemde tutulduğunu belirten Gürbüz, başka ülkelerin bayrakları asılırken Türk bayrağına karşı çıkılmasının "Türklerin açıkça hedef gösterilmesi" anlamına geldiğini ifade etti. Sivil toplum örgütleri ile toplantı yaptıklarını dile getiren Gürbüz, "Bizler, yasalara uygun bir şekilde yaşıyoruz. Türkler ve Avusturyalılar ayrıştırılmak isteniyor. Ayrıştıracak çıkışlara değil, kaynaştıracak programlara ihtiyacımız var." görüşünü paylaştı.

"Biz, 'Sizi destekliyoruz' demelerini beklerdik"

Şems Derneği Başkanı Tekin Özdemir de darbeye tepki gösteren Türklerin demokrasiyi savunmak üzere evlerine Türk bayrağı astıklarını ve "Bayrak asanlar ülkeyi terk etsin" diye mektup aldıklarını ifade etti. Son yıllarda ırkçılığın, başörtülülere ve camilere fiili saldırıların arttığına dikkati çeken Özdemir, "Türkiye'de darbe olmuş. İnsanlar bayrak asarak demokratik bir şekilde tepki gösterdi. Biz, 'Sizi destekliyoruz.' demelerini beklerdik. Sanki darbeciler masum, darbeye direnenler suçlu gibi bayrak asanların ülkeyi terk etmesi istendi. Biz barış içerisinde, kendi kimlik ve kültürümüzle yasalar çerçevesinde burada yaşamak istiyoruz. Kimsenin ülkesini elinden almak gibi niyetimiz yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Sağduyu ve sakinliğe ihtiyaç var"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Wiener Neustadt Şube Başkanı Tülay Atan da belediye başkanı tarafından Türk bayrağının asılmasının yasaklanmasının "siyasi bir adım" olduğunu söyledi. Atan, "Türk bayrağının asılmasının engellenmesi oy kaygısıyla atılmış siyasi bir adımdır. Burada büyüyenler olarak bizler iki vatanlı insanlarız. Her iki tarafın karşılıklı anlayışa, sağduyu ve sakinliğe ihtiyacı var." ifadelerini kullandı. Avusturya'da yaşayan Türkler, Fetullahçı TerörÖrgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra Türk bayraklarıyla sokaklara dökülerek darbeye tepki göstermişti. Wiener Neustadt Belediye Başkanı Klaus Schneeberger, Türk sivil toplum örgütleri ve toplu konut yönetimlerine mektup göndererek, evlere ve balkonlara asılan Türk bayraklarının kaldırılmasını istemiş ve kaldırmayanların ülkeyi terk etmesini istemişti.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERavusturya  türk bayrağı  yasak