UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Yüksel Aytuğ Sabah - Günaydın

DEMOKRASİNİN 'TURKUVAZ' RENGİ

'Bir musibet, bin nasihatten evladır' sözünün zirve yaptığı günleri yaşıyoruz.

Bu vesileyle, Turkuvaz Grubu'nun hakkını verme zamanıdır.

İçinde bulunmaktan her zaman büyük bir gurur ve mutluluk duyduğum grubumun gazeteleri ve televizyonları yıllar öncesinden, yaklaşan büyük tehlikeyi 'gözü pek' bir cesaret örneği vererek okurlarına duyurma çabası içindeydi.

Ben özellikle, Abdurrahman Şimşek yönetimindeki Özel Haber Servisi'nin ortaya çıkardığı muazzam haberleri takip ediyordum. Bu köşede, o seçkin ekibin icraatlarını da sık sık takdirle dile getirmiştim. Şimşek ve ekibi; FETÖ'nün, kılcal damarlarımıza kadar nasıl yayıldığını, sözde 'imamlarının' isim ve görev yerlerini birer birer açıklayacak kadar detaylarıyla deşifre ediyorlardı.

Sadece o mu?

Genel yayın yönetmenlerinden en tecrübesiz muhabirine kadar herkes bu 'uyandırma görevini' layığıyla yerine getirmek için ter akıtıyordu. ATV'nin, a Haber'in, Sabah'ın ve Takvim'in haberleri, manşetleri, araştırma dosyaları ve tartışma programları, aslında yaklaşan büyük tehlikeyi 'bağıra çağıra' haber veriyordu. Ama ne yazık ki, bazıları, 'sırf muhalefet olsun diye' bu haberleri ciddiye almak yerine, 'safsata' olarak niteleyip bunların ucuz siyasi manevralara hizmet ettiği yalanını uydurdular.

Keşke gerçeği görmek için darbe gecesini beklemeselerdi.

Eğer, Turkuvaz'ın parmağıyla işaret ettiği noktaya dönüp bakabilselerdi; bu çirkin eylem, hazırlık safhasına bile ulaşamadan engellenecek, 246 şehit ve bin 500 gazinin kanının dökülmesine gerek kalmayacaktı.

Yaşasın sorumlu ve özgür basın!

Sina Koloğlu  Milliyet - Cadde

NTVSPOR'A NE OLACAK?

Yazının başlığı buydu. “Sektörden bir arkadaşla sohbetteydik. “Reklama dayalı tüm işler batakta” dedi.

“Büyük bir kanalın el değiştirmesi de olabilir” diye ekledi. NTV spor çok konuşuluyor. Kanal:Kapanma diye bir şey söz konusu değil” dedi. Ciddi sayıda ve vitrin isimleri çıkardı.

Arkadaşım, “Frekansı satacakları konuşuluyor” iddiasında... Nisan 2016 tarihindeki yazım böyle.

Bugün NTV Spor’un yayınlarını sonlandırmaya hazırlandığı haberleri çıkmaya başladı. Aslında bu genelde spor, özelde futbol yayın maliyetlerinin televizyon kanalları tarafından karşılanamama gerçeğini de ortaya koyuyor. Bir ümit, Eurosport’un alması. Ben örneğin A Spor’un da kâr ettiğini zannetmiyorum. Eğer her şey sadece TRT Spor’a kalırsa şaşırmam.

Mevlüt Tezel Sabah - Günaydın

BİR PİLOTUN MALİYETİ 27 MİLYON TL

Darbe girişimine katılan askerler arasında kadın pilot Üsteğmen Kerime Kumaş da var.

Kumaş ilk ifadesinde; aldığı emir doğrultusunda kullandığı UH1H tipi helikopterle İstanbul semalarına üç sorti yaptığını itiraf etti. Kumaş, TRT binasına ve Vodafone Arena'ya asker indirmiş.

YAZIK BU ÜLKEYE

Kumaş'ın bu gülen fotoğrafı bakınca insan daha da üzülüyor. Yıllarca oku, onca zorlu eğitimden geç, kadın pilot olmayı başar, sonra da darbecilere hizmet et, seni yetiştiren devlete ihanet et. Yazık bu ülkenin kaynaklarına!

Bir pilotun eğitim süreci boyunca savaşa hazır hale gelmesinin devlete maliyeti 27 milyon lirayı buluyor. Gerçekleştirilen uçuşlarda, göreve minimum uçuş saati 600 olan lider önderlik ediyor. Bu aşamaya ulaşmasının devlete maliyeti ise 43 milyon 24 bin 178 lira.

15 yıllık bir F16 pilotunun uçuş saati en az 1500'e kadar çıkabiliyor. Bu uçuş saatine ulaşmanın devlete maliyeti ise ortalama 100 milyon lira.

Bir F16 pilotunun aldığı maaş uçuş tazminatları ile birlikte en fazla 6 bin 500 liraya çıkıyor. Hava Kuvvetleri'nden ayrılan bir pilot, havayollarına ikinci pilot olarak girdiğinde ise 12 bin lira maaş almaya başlıyor. Ortalama dört yıl sonra kaptan pilotluğa yükseldiği zaman maaşı 24 bin liraya çıkıyor.

FETÖ, sınav sorularını çalıp kendi adamlarını pilot yapıyor, devlet eğitim için pilot başına en az 27 milyon lira harcıyor. Sonra da milletin vergileriyle alınan uçaklarla bu hainler halka bomba yağdırıyor!

FETÖ'nün yatacak yeri yok, yazık bu ülkeye.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV