UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KALDIĞI OTELE SALDIRI DÜZENLEYEN ASKERLER YAKALANDI! İÇLERİNDE O İSİM DE VAR!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KALDIĞI OTELE SALDIRI DÜZENLEYEN ASKERLER YAKALANDI! İÇLERİNDE O İSİM DE VAR!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KALDIĞI OTELE SALDIRI DÜZENLEYEN ASKERLER YAKALANDI! İÇLERİNDE O İSİM DE VAR!..

Marmaris’te yakalanan askerler arasında Çiğli Ana Jet Üssünün imamı Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu’nun da olduğu bildirildi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde kaldığı oteli basıp 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan askerlerden Binbaşı Taner Berber ile Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü yakalandı. Operasyonda 3 asker daha yakalandı. Yakalananlar arasında Çiğli Ana Jet Üssünün imamı Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu’nun da olduğu bildirildi.

10 GÜNDÜR ARANIYOR
15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kalıp daha sonra ayrıldığı otele baskın yapan ve çatışmaya girdikleri polislerden 2'sini şehit eden darbeci askerlerin yakalanması için ilçede başlatılan arama çalışmaları sonuç verdi. Saldırı sonrası ormanlık ve dağlık alana kaçan bordo bereli, SAT komandosu ve muharebe arama kurtarma (MAK) ekiplerinden oluştuğu belirtilen karma timin yakalanması amacıyla ilçe ve çevresinde aramalar 10 gündür devam ediyor.

ZEKERİYA KUZU YAKALANDI
Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahında görev yapan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’le birlikte Marmaris saldırısını organize eden Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki ’cemaatın imamı’ olan MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun fotoğrafı da operasyon merkezine ve ekiplere ulaştırıldı. Firariler içerisindeki ’en tehlikeli kişi’ olduğu, çatışmaya girebileceği uyarısında bulunulan Astsubay Kuzu’nun üsteki konumunun detayları da ortaya çıktı. Zekeriya Kuzu’nun astsubay rütbesine olmasına rağmen cemaat üyeleri arasında üs komutanı gibi görüldüğü, lakabının da ’paşa’ olduğu öğrenildi. Yakalanlar arasında Çiğli Ana Jet Üssünün imamı Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu’nun da olduğu bildirildi.

EN TEHLİKELİ FİRARİ, ÜS İMAMI ZEKERİYA KUZU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırıdaki en önemli isimlerden biri Hava Astsubay Zekeriya Kuzu oldu. Polisin araştırmalarından ve gözaltındaki MAK timi askerlerinin verdiği ifadelerden, saldırıyı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’le birlikte, cemaatin Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki ’imamı’ olan MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun organize ettiği belirlendi. Saldırıya katılan özel eğitimli MAK timlerini bizzat Astsubay Kuzu’nun seçtiği öğrenildi.

En tehlikeli firari Astsubay Zekeriya Kuzu yakalandı.

ANA JET ÜSSÜNÜN PAŞASI
Hava Astsubay Zekeriya Kuzu’yla ilgili çarpıcı bilgilerde ortaya çıkmaya devam etti. Rütbesi düşük olmasına rağmen Astsubay Zekeriya Kuzu’nun, Çiğli 2’nci ana jet üssünde cemaat üyesi tüm askerlerin rütbesi ne olursa olsun başında olduğu anlaşıldı. Astsubay Zekeriya Kuzu’nun üsteki lakabının da ’paşa’ olduğu öğrenildi. Üsteki en önemli birimlerden Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi komutanı olan Zekeriya Kuzu’nun, ayrıca diğer birimlerden de sorumlu olduğu, personele dair kararlarda etkili olduğu ifade edildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13