UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!..  YÜKSEL AYTUĞ, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Yüksel Aytuğ Sabah - Günaydın

HABER DARBESİNDEN NASIL KORUNURUZ?

Bu kez köşemize gelen mektup, bir uzman psikologdan. Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, önemli bir uyarıda bulunuyor: "Ruh sağlığınız için haberleri sosyal medyadan takip etmeyin. Haberleri sosyal medyadan takip etmek, insan psikolojisini bozuyor." İşte uzmanımızın dikkate değer mektubu:

"Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Ne olacağını bilememe, gelecek kaygısı bir yana; insanlar her an kendisini ya da bir yakınını kaybetme korkusu yaşıyor. Twitter, Facebook gibi sosyal paylaşım ağlarında ve bazı haber sitelerinde olaylarla ilgili adeta bir mesaj ve yorum bombardımanı yaşanıyor. Terör ve şiddet içeren olayların sıklıkla yaşanması, insanlarda giderek artan bir tedirginliğe sebep oluyor ve insanlar kendilerini 'incinebilir/ kırılgan ve güçsüz' hissetmeye başlıyorlar. Artan bir alarm ve tedirginlik durumu var fakat aynı zamanda bir hissizleşme ve duyarsızlaşma da söz konusu."

Ali Eyüboğlu Milliyet - Cadde

GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR 

CHP’nin pazar akşamı Taksim Meydanı’nda yapacağı “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi”ne Ak Parti’yi davet etmesi, onların da bu davete icabet edeceklerini açıklaması, demokrasi dayanışması adına güzel bir gelişme. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’nin düzenleyeceği mitinge insanların rahatlıkla gidip gelebilmesi için ulaşımın ücretsiz olacağını açıklaması da öyle... 

Yıllardır, toplumdaki kutuplaşma yüzünden bir araya gelemiyorduk. Demokrasiye sahip çıkma adına da olsa toplumun

farklı kutuplarının bir araya gelmesi önemli. Türkiye’nin geleceği için bu dayanışma sürmeli. 

Oya Doğan Vatan

BİRLİKTE ÇOK GÜZELİZ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir hafta geçti. O korkunç gecenin ardından hâlâ kendimize gelemedik. Üstelik her geçen gün ortaya çıkan görüntüler nasıl büyük bir vahşetten kurtulduğumuzu gözler önüne seriyor. Bir haftadır televizyonda sadece haber izliyoruz. Zaten yaşadığımız şey izlediğimiz her diziden daha acıklı emin olun! Bir dizide izlesek “Yok artık, abartmışlar” dediğimiz günlerden geçiyoruz. Neyse ki, büyük bir çoğunluk bizi sadece birlik olmanın kurtaracağının farkında! Çünkü biz #birlikte çok güzeliz.

 Reklamlar artık normale dönmeli

Gelelim, televizyon meselesine... Bir haftadır televizyon sektöründe de bir kriz var. Çünkü kanallar reklam alamıyor. Siyasi olayların ardından ilk reklam sektörü geri vites yapar. Kanallara gelen reklam sayısı azalmaya başlayınca da yayın akışı oluşturmak zorlaşır. Bu hafta neredeyse hiçbir kanal Prime Time’da bir dizinin yeni bölümünü giremedi. Kanal D yeni dizisini tutturmak için zarara girmeyi göze aldı ve  Kanıt Ateş Üstünde’yi salı akşamı yayınladı. Dizi 2.5-3 reyting ortalamasında kalarak haberlerin gerisinde kaldı. Perşembe akşamı Star TV Yüksek Sosyete’yi yayınladı. Dizi tüm gruplarda 5 reyting barajını geçerek zirveye oturdu. Reklam geliri kanalı kurtarmış mıdır bilmiyorum ama gelirim yüksek olduğunu zannetmiyorum. Önümüzdeki hafta reklam sektörünün normale döneceğini ve kanalların da sağlıklı bir akışla çıkabilmesini ümit ediyorum. Zira, bu sürecin bir süre daha devam etmesi televizyon sektörünü krize götürür.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV