UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA!.. FUAT AVNİ HESABINA ÇALIŞAN MUHBİRLER BİR BİR YAKALANIYOR!..

SON DAKİKA!.. FUAT AVNİ HESABINA ÇALIŞAN MUHBİRLER BİR BİR YAKALANIYOR!..

 SON DAKİKA!.. FUAT AVNİ HESABINA ÇALIŞAN MUHBİRLER BİR BİR YAKALANIYOR!..

Uçankuş TV çarşamba günkü özel haberinde Fuat Avni (Akif Mustafa Koçyiğit) ile 9 kişilik bilgisayar mühendisi ekibinin gece yarısı operasyonuyla yakalandığını duyurmuştu.

Bugün ise, Twitter'daki Fuat Avni hesabının nasıl çalıştığı ortaya çıkmaya başladı. Şu an gözaltında olan ve Fuat Avni hesabının içeriğini sağlayan 1 numaralı isim Akif Mustafa Koçyiğit, 9 bilgisayar mühendisiyle beraber tüm verileri topluyor ve Amerika'ya gönderiyor. Amerika'da da bu verileri orada bulunan Aydoğan Vatandaş da Akif Mustafa Koçyiğit'ten gelen haberleri peş peşe Twitter hesabına giriyor.

VE BİR SON DAKİKA GELİŞMESİ!..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY'nin emirleri doğrultusunda hareket eden sosyal medya kullacısı Fuat Avni hesabına yazı yazan ve yazdıran diğer isimlerin tespiti ve FETÖ lehine yayın yapan internet sitesi yöneticilerine yönelik operasyon başlattı. Said Sefa'nın da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Haklarında 'Toplumda Algı Yaratmak', 'Devlet Büyüklerini Küçük Düşürmek, Resmi Kurumlarını İtibarsızlaştırmak' ve 'Darbeye Zemin Hazırlamak İçin Örgütlü Olarak Hareket Etmek' suçları kapsamında işlem başlatıldı. Şüphelilerin amacının FETÖ/PDY'ye bağlantılı olarak sosyal medya üzerinde Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı koymak, darbeye zemin hazırlamak olduğu iddia edildi. Emniyetteki sorguları devam eden 28 kişinin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13