UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Yüksel Aytuğ Sabah - Günaydın

UNUTULMAYACAKLAR

Sadece 12 saat içinde çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacak o kadar çok şeyimiz oldu ki...

Boğaz Köprüsü'nde yolu kesen iki kamyonun önünde dizilmiş jandarmalar, CNN Türk'e baskın yapılırken Erdoğan Aktaş'ın akıllı direnişi, CNN Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın cep telefonu üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı röportaj, TBMM binasının bombalandığı an, birbiri ardına iki kez kendini tankın önüne atan genç, Ankara'da tankın önüne geçmek isterken vurulup düşen kadın, namlusunu polis aracına takıp sürükleyen tank, Marmaris'teki otele giren eli kanlı infaz timinin görüntüsü, muhtarı vuran sözde binbaşı, 'Darbe nedir?' diye soranlara gözünde korku ve yaşlarla "Ne bileyim ben abi, tatbikat var dediler geldik, nerede olduğumu bile bilmiyorum" diyen asker, darbecilere direnirken ayağından vurulan 71 yaşındaki Mustafa Amca'nın hastane yatağındaki sözleri, onlarca kişinin öldüğü Boğaz Köprüsü'nün üzerindeki takside doğan Reyhan bebek...

1980 darbesinden hafızamda sadece Kenan Evren'in siyah beyaz televizyon ekranındaki darbe bildirisi kaldı.

Ama 15 Temmuz 2016'nın her karesini ömrüm boyunca zihnimde tutacağım.

Mevlüt Tezel Sabah - Günaydın

ŞEZLONGTA YATANLA TANKIN ÖNÜNE YATANIN OYU

Kahpe darbe girişimine karşı günlerdir meydanlarda nöbet tutan vatandaşlarımızdan biri; Milli İrade Kampı'nı kurmuş açtığı çadıra da 'Hiç şezlongda yatanla tankın önüne yatanın oyu bir olur mu?' diye afiş asmış. Elbette şezlongta yatanları, bütün bir yıl çalışıp tatili darbeye denk gelip de darbeye karşı direnişe geçemeyenleri suçlayamayız. Aslında soruda da bir suçlama yok.

Bu soru, zekice bir taşlama örneği. Vakti zamanında "Dağdaki çoban ile benim oyum bir değil" diyen Aysun Kayacı ile en son buna benzer bir yorum yapıp "Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basanla, üç üniversite bitirenin oyu aynı mı?" diye soran Erol Evgin'e güzel bir yanıt olmuş.

Kayacı ve Evgin'in açıklamaları epeyce tartışılmış, gündeme damga vurmuştu. Darbeye karşı nöbet tutan vatandaşımızın 'Hiç şezlongda yatanla tankın önüne yatanın oyu bir olur mu?' sorusu da tartışılmalı. Bu soruya özelikle; muhafazakar kesim için makarnacı, göbeğini kaşıyan adam, koyun deyip dalga geçen sözde elitler, muhalifler yanıt aramalı.

Twitter'da 'Yok yahu bu darbe değil tiyatro her şey senaryo' diye ahkam kesenler de bu soruyu kendilerine sormalı.

Makarnacı diye aşağılanan halk; hem her seçimi kazanıyor, hem de demokrasiye sahip çıkıyor. Bu vatansever insanlar darbe gecesi tankların önüne yatıp hem oyuna, hem demokrasiye, hem de Türkiye'ye sahip çıktı.

Sina Koloğlu

400 BİN MEMUR

FOX Ana Haber’de, Ankara’dan Tülay Ünal Öçten haberi verdi: “49 bin 321 memur tasfiye edildi. 100 bin ile 400 bin arasında memurun işine son verilebilir.” Yargı yolunun da kapatılacağını söyledi Öçten. Bu arada, 3 milyon memur olduğunu hatırlattı. Çok ama çok büyük bir rakam. Bu kadar ‘paralel yapı elemanı’ devletin içinde mi?

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV