UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI'NIN KALDIĞI OTELE SALDIRAN ASKERLERDEN 4'Ü YAKALANDI!..

CUMHURBAŞKANI'NIN KALDIĞI OTELE SALDIRAN ASKERLERDEN 4'Ü YAKALANDI!..

CUMHURBAŞKANI'NIN KALDIĞI OTELE SALDIRAN ASKERLERDEN 4'Ü YAKALANDI!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bulunduğu Marmaris’teki otele o ayrıldıktan kısa süre sonra helikopterle gelip saldırıda bulunan darbeci askerlerden biri daha yakalandı. Saldırıya katılan ekipte olan ve kimliği henüz açıklanmayan asker,Ula İlçesi Akyaka Mahallesi’nde otostop yapmak isterken yakalandı. Devam eden operasyonlar sonrasında otele saldırı gerçekleştiren darbeci askerlerin 4'nün yakalandığı bilgisi verildi.

Otele saldıran askerlerden 19'u aranıyor

Darbeye katılan 25 SAT komandosunun 2'si Marmaris'e, 23'ü ise Ankara'daki Akıncılar Üssü'ne gitti.

Askeri kaynaklara dayandırılan haberlere göre, darbe girişimine karışan 25 SAT komandosundan 7'si hala kayıp.

Darbeye katılan SAT komandolarını etkisiz hale getirenler yine mesai arkadaşları oldu. SAT komandoları mesai arkadaşlarını yakaladıktan sonra polise teslim etti.

Darbeci 11 SAT komandosu yakalayan yine SAT komandoları oldu. Bu 11 kişi şu anda Ankara Emniyet'i tarafından sorgulanıyor. 6 SAT komandosu ise Sincan'da teslim oldu.

Marmaris'e hareket eden SAT komandolarından biri ise hala aranan askerler arasında bulunuyor.

Denizci Üsteğmen SAT Komando A.S. akşam saatlerinde üzerinde sivil kıyafetlerle yakalanmıştı.

SAT komandosu ifadesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdıktan sonra grup olarak dağa çıktıklarını, üzerlerindeki mühimmatı ormana gömdükten sonra ayrıldıklarını söyledi. Çevreden kıyafet çaldığını da söyleyen komando, karayoluna çıkınca devreye gezen jandarma ekiplerince yakalandığını anlattı. Yakalanan askerin üzerinden silah çıktığı da iddia edildi. Bu arada askerlerden üçünün Bozburun'da bir otelden hırsızlık yaparken bekçi tarafından fark edildiği, polis gelmeden kaçtıkları öne sürüldü.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMARMARİS  DARBECİ  ASKER