UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN: "DEVLET GÜVENLİK BİRİMLERİ OLARAK DURUMA HAKİMİZ!.."

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN: "DEVLET GÜVENLİK BİRİMLERİ OLARAK DURUMA HAKİMİZ!.."

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN: "DEVLET GÜVENLİK BİRİMLERİ OLARAK DURUMA HAKİMİZ!.."

İstanbul Valisi Vasip Şahin, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Devlet, güvenlik birimleri olarak duruma hakimiz. Bundan sonra olacaklar, olacağına çok ihtimal vermiyoruz ama bunlar adına bir şey ifade etmez. Onlarla ilgili yoğun şekilde arama, yakalama, tutuklama faaliyetleri de devam ettirilmektedir" dedi.

FETÖ'nün darbe girişimine engel olmak isterken yaralanan ve Bağcılar Medipol Hastanesi'nde tedavi görenleri ziyaret eden Vali Şahin, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vali Şahin, hastanede 1 asker, 3 polis ve 2 vatandaşın tedavi gördüğünü ifade etti.

Şahin, 15 Temmuz gecesi ülkenin bütünlüğüne, huzuruna, yönetimine ve istikbaline yönelik bir ihanetin gerçekleştiğini anımsatarak, "Ama hamdolsun vatandaşlarımızın desteği ve büyük gayretinin yanı sıra emniyet personeli ve ordumuzun da büyük dikkat ve gayretleriyle İstanbul’da olayların üstesinden gelindi. Devlet şu anda her şeye hakim. Adli süreç devam etmekte. Ayrıca yaralılarımızın da tedavileri devam etmekte" diye konuştu.

Bu memleketin, devletin, ülkenin daha huzurlu, mutlu, müreffeh olması için yılmadan görevlerine devam edeceklerini dile getiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülke yüzyıllardır devlet olma geleneğini sürdüren bir millete aittir. Bu gelenek hemen çok ufak darbe ya da müdahalelerle çökertilecek bir devlet, bir tecrübe birikimi değildir. Bizler bu ülkenin selameti, huzuru noktasında her zaman vatandaşlarımızı yanımızda göreceğimize inanıyoruz. Bize verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Meydanlarda olmaya devam etsinler. Ama herhangi yeni bir suç oluşturmadan, başkasının haklarını ihlal etmeden, kendisi ya da başkalarının can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürmeden, vakur ve onurluca protestolarını göstermeye devam etsinler."

Valilikte yaşananlar
Vali Şahin, olay gecesi valilikte yaşananların sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"O anda olay olunca Boğaziçi Köprüsü'ne gittik. 1. Ordu Komutanı ve Emniyet Müdürümüzle birlikte olaylara müdahale etmeye başladık. O anda valilikte değildim. Ancak valiliğe işgal için gelen asker kılıklı, asker kıyafeti içindeki hainler, bir süre oralarda eylem yapmaya çalışmışlarsa da vatandaşlarımızın yoğun tepkisi ve baskısı karşısında oradan ayrılmak zorunda kalmışlardır. Oradaki personelimiz de bunlara karşı ellerindeki imkanlar dahilinde direnmişlerdir."

"İstanbul'da güvenlik sıkıntısı var mı?" sorusuna karşılık da Şahin, "Devlet, güvenlik birimleri olarak duruma hakimiz. Bundan sonra olacaklar, olacağına çok ihtimal vermiyoruz ama bunlar adına bir şey ifade etmez. Onlarla ilgili yoğun şekilde arama, yakalama, tutuklama faaliyetleri de devam ettirilmektedir" görüşlerini iletti.

Vali Şahin, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çok sayıda kişi açığa alındı. Bu devam edecek mi?" şeklindeki soru üzerine de bu yapıyla ilgili, terör faaliyetlerine destek verdiği düşünülen, tespit edilenlerle ilgili işlemlerin devam edeceğini kaydetti.

Bu arada, Vali Şahin'in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Maslak'taki Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören 3 yaralıyı da ziyaret ettiği öğrenildi.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERvali  vasip şahin  açıklama