UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL'DA DARBECİ GİRİŞİMCİLERİNE YÖNELİK TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR!.. 47 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI!..

İSTANBUL'DA DARBECİ GİRİŞİMCİLERİNE YÖNELİK TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR!.. 47 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI!..

İSTANBUL'DA DARBECİ GİRİŞİMCİLERİNE YÖNELİK TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR!.. 47 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI!..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY  silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı  kararı verilen 134 hakim ve Cumhuriyet savcısından 47'si tutuklandı.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü  yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verdiği  İstanbul ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görevli 134 hakim ve savcıdan  yakalananların işlemleri devam ediyor. 

Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğince sorguları yapılan 45 hakim ve savcı  FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında  tutuklandı. Daha önce FETÖ/PDY soruşturmasında "silahlı terör örgütüne üye olmak"  suçundan tutuklanan hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik de bu dosyaya dahil  edilerek, tutuklanmalarına karar verildi. 

Böylece bu dosya kapsamında tutuklanan hakim ve savcıların sayısı 47  oldu.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 134 hakim ve cumhuriyet savcısından 47'si tutuklandı.Hakimlik 32'si adli kontrol tedbiri uygulanmak üzere 36 hakim  ve savcıyı serbest bıraktı.

Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğince sorguları yapılan aralarında  Ergenekon davası savcısı Mehmet Murat Dalkuş'un da bulunduğu 32 hakim ve savcıyı  adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere serbest bırakıldı. Hakimlik, 4 kişinin de  serbest bırakılmasına karar verdi. Gözaltına alınan 9 kişinin ise adliyedeki işlemleri sürüyor. Ergenekon davasına bakan hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu, Balyoz  davası savcılarından Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan, eski İstanbul 18. Asliye  Ceza Mahkemesi hakimi İlhan Karagöz'ün de aralarında bulunduğu 42 kişiyi arama  çalışmaları sürüyor.

 ERGENEKON HAKİMLERİ ARANIYOR

 Tutuklanan 45 hakim ve savcının isimleri şöyle:  "Hakan Bilgin, İsmail Işık, Erdinç Çivi, Muharrem Endes, Mehmet Ali  Şelli, İsmail Sarı, Ümit Özkan, Mehmet Akçakoca, Orhan Irmak, Mehmet Emin  Akdoğan, Yavuz Arıca, Mehmet Sarı, Ali Görel, Ferhat Bursalı, Reşat Esmer, Hakan  Dede, Rıdvan Yüksel, Ahmet Ata Uzuner, Mehmet Hamza Çebi, Hakan Atasoy, Onur  Büyükhatipoğlu, Vedat Örer, Ümit Arslan, Ümit Ocak, Mustafa Sabit, Ali Yalçın,  Akın Dombaycı, Savaş Çelik, Salih Yıldırım, Mehmet Bahadır, Muhammet Ali Kaşıkçı,  Muzaffer İrem, Ramazan Alptekin, Yıldıray Giden, Hakan Sakmak, Taner Atalay,  Yılmaz Kıştı, Mahmut Köse, Burak Keloğlu, Haluk Gedikli, Sedat Ünal, Mustafa Çal,  Mustafa Köylü, Engin Şimşek ve Mehmet Hakkı Gürpınar."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERHAKİM  SAVCI  TUTUKLAMA