UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YÖK, TÜM DEVLET VE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE GÖREVLİ BİN 577 DEKANIN İSTİFASINI İSTEDİ!.. İŞTE O BİLDİRİ!..

YÖK, TÜM DEVLET VE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE GÖREVLİ BİN 577 DEKANIN İSTİFASINI İSTEDİ!.. İŞTE O BİLDİRİ!..

YÖK, TÜM DEVLET VE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE GÖREVLİ BİN 577 DEKANIN İSTİFASINI İSTEDİ!.. İŞTE O BİLDİRİ!..

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istediğini açıkladı.Buna göre, 1577 dekanın istifası istendi, bunların 1176’sı devlet, 401’i ise vakıf üniversitelerinde görev yapıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali İzzet Tekcan'ın, öğretim üyelerini ilettiği mesaj şöyle:

 "Değerli Öğretim Üyeleri, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr.Emine Erktin, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Taylan Akdoğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr.Ayşegül Toker ve Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr.Günay Anlaş 19 Temmuz 2016 tarihinde biraraya gelerek durum değerlendirmesi yapmış ve dekanlık görevlerinden istifa etme kararı almışlardır. Tüm faaliyetlerin aksamadan sürmesi için gerekli düzenlemeler yapılmaktadır.

"Bilgilerinize sunarım."

YÖK'ün 1577 dekanın istifasını istemesinin ardından Akdeniz Üniversitesi'nde 19 dekan, istifa etti.

Çukurova Üniversitesi

YÖK bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istemesinin ardından Adana'daki Çukurova Üniversitesi'ndeki (ÇÜ) 17 fakültenin dekanı istifa dilekçesi verdi. ÇÜ Senatosu'na istifa dilekçesi veren dekanların, Türkiye genelinde olduğu gibi YÖK tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında istifa ettikleri açıklandı. Dekanların soruşturma süresince görevlerinin başında bulunacakları, yerlerine henüz atama yapılmayacağı ve soruşturmanın sonuçlarının da YÖK tarafından kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

1973 yılında kurulan ve 17 fakülte, 4 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı, 3 enstitü ve 32 araştırma ve uygulama merkezinin bulunduğu ÇÜ'de, 486 profesör, 207 doçent, 342 yardımcı doçent, 77 uzmandan oluşan bin 35 akademik personel bulunuyor.

Trakya Üniversitesi

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektörü Yener Yörük, 12 dekanın istifasını istediklerini bildirdi.

Namık Kemal Üniversitesi'nde biri yönetim kurulu üyesi, 9'u dekan 10 kişinin istifası istendi.

İzmir

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) tüm devlet ve vakıf üniversitelerindeki dekanların istifasını istemesi sonrası İzmir'deki üniversitelerden 38 dekan istifalarını sundu. Alınan bilgiye göre YÖK'ün bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istemesi sonrası Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 13'er, Katip Çelebi Üniversitesi'nden ise 12 dekan, istifalarını sundu. Bu üniversitelerdeki bazı dekanların yurt dışında bulunmaları nedeniyle henüz istifalarını sunamadığı ifade edildi.

İzmir'deki diğer devlet ve vakıf üniversitelerinde de YÖK'ün talebi sonrası istifa süreçlerinin devam ettiği bildirildi.

Soruşturma kapsamında Düzce Üniversitesinde (DÜ) görevli 9 öğretim üyesinin açığa alındığı bildirildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz akşamı yaşanan hain kalkışma sebebi ile DÜ'de, "paralel devlet yapılanması ve terör örgütü üyesi oldukları şüphesi taşıyan" öğretim üyeleri B.D, H.Ö, A.K.U, B.E, C.A, B.Y, M.F.G, Y.A ve Y.Ç hakkında soruşturma başlatılmasına ve bu süre zarfında açığa alınmalarına karar verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca edinilen bilgi ve belgelere dayalı olarak, devletin ilgili kurumlarıyla iş birliği içerisinde işlem yapılmasına devam edileceği ifade edildi.

Öte yandan Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istemesi çağrısına ilişkin DÜ'deki 12 dekan, YÖK'e iletilmek üzere istifasını Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a sundu.

Sakarya

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da üniversite bünyesindeki 17 dekanın istifasının, YÖK'e gönderileceğini bildirdi. Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SAÜ bünyesinde 17 dekan bulunduğunu aktararak, "Onların istifası YÖK'e gidecek. Kararı YÖK verecek. Bu, onların görevden alınması anlamına gelmiyor." dedi.

Zonguldak

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise 13 dekanın istifasını aldıklarını belirtti. Özellikle görevinin sonlandırılması talep edilen bir dekanın olmadığını anlatan Özer, "YÖK genel bir çağrı yaptı. Biz de tedbiren tüm dekanların istifasını aldık." diye konuştu.

Karabük

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) de 14 dekan istifalarını sundu. Rektör Prof. Dr. Refik Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, YÖK'ün talimatının akademisyenlere iletildiğini kaydetti. Söz konusu talep doğrultusunda rektörlük olarak gereğini yaptıklarını ifade eden Polat, bünyelerindeki 14 dekanın istifalarını kendisine sunduğunu aktardı.

Kırklareli

YÖK'ün isteği üzerine Kırklareli Üniversitesi'nden Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Turizm, İlahiyat, Mimarlık, Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin dekanlarının istifası istendi. Dekanların görevinin sonlandırılması için YÖK'e talep yazısının gönderileceği bildirildi.

Antalya

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde görevli 28 dekan istifasını sundu.

Alınan bilgiye göre, YÖK'ün üniversitelerden isteği doğrultusunda Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesinde 19, Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde de 9 fakültenin dekanı istifalarını bağlı oldukları rektörlüklere sundu. Sunulan istifalar, rektörlüklerce değerlendirilerek karara bağlanacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYÖK  İSTİFA