UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MERAKLA BEKLENEN KPSS SONUÇLARI ÖSYM TARAFINDAN AÇIKLANDI!..

MERAKLA BEKLENEN KPSS SONUÇLARI ÖSYM TARAFINDAN AÇIKLANDI!..

MERAKLA BEKLENEN KPSS SONUÇLARI ÖSYM TARAFINDAN AÇIKLANDI!..

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, "Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme" işlemleri tamamlandı. Adaylar, KPSS-2016/1 yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet adresinden öğrenebilecek.

KPSS TERCİHLERİ

KPSS 2016 sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların bekledikleri tercih işlemleri olacak. ÖSYM henüz tercih işlemleri hakkında bir tarih belirlemedi ancak bu tarih belirlendiğinde ÖSYM tarafından adaylara duyurusu yapılacak. Tercihler öncesinde ÖSYM adaylar için KPSS tercih kılavuzu hazırlayacak. Sınavın ardından yapılan ilk yerleştirme işlemlerinde adaylardan bir ücret alınmayacak ancak bu sınav sonucu üzerinden daha sonra yapılacak yerleştirmeler ise ücrete tabi olacak. Adayların B Grubu kadrolara yerleştirilmesinde; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Merakla beklenen KPSS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Kamu Personeli Seçme Sınavına giren milyonlarca kişi büyük bir heyecanla KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Bekleyiş sona erdi ve KPSS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonucunuzu öğrenmek için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli.Adaylar tarafından açıklanması büyük bir merakla beklenen KPSS sonuçları aday erişimine açıldı.Böylece KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu da yanıt bulmuş oldu. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 16.30'da ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden öğrenebilecek.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 22 Mayıs 2016'da yapılan 2016-KPSS lisans (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri) ile 29 Mayıs 2016'da gerçekleşen 2016-KPSS lisans (alan bilgisi) sonuçlarının açıklandığı bildirildi. 2016-KPSS lisans genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimlerine ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı, itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.

KPSS'DE İKİ SORU İPTAL EDİLDİ!

ÖSYM Yönetim Kurulu kararı gereği, eğitim bilimleri temel soru kitapçığında yer alan 63. soru ve genel yetenek Türkçe testindeki 11. sorunun iptal edilmesine karar verildiği duyuruldu.

İptal edilen soruların, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.  KPSS sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adaylara gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ulaşabilecek.

 


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKPSS  SONUÇ  AÇIKLANDI