UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: 'AK PARTİ HAZIRSA İDAMA BİZDE VARIZ'

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: 'AK PARTİ HAZIRSA İDAMA BİZDE VARIZ'

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: 'AK PARTİ HAZIRSA İDAMA BİZDE VARIZ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 'AKP hazırsa idama biz de varız' dedi.

Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

 

-Hamd olsun ayaktayız. Türk milletinin her ferdini sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Karmaşık günlerden düşe kalka geçiyor, yaşanan ağır olaylara hep birlikte kafa yoruyoruz. Sonunda bu da oldu kaos fitili tutuşturuldu, akılların bir köşesinde devamlı asılı duran, vahim olaylara adım adım usul usul gelindi.

-Bunalım çığı 79 milyonun üzerine yıkıldı. İleri demokrasi iddiaları ters tepti. Türkiyemiz şu anda kör bir çıkmazdadır. Bugün 93 yıllık cumhuriyet tarhinin en nazik dönemini yaşıyoruz. Ortak akıl ve iradeyle hareket etme durumdayız. Sabırlı olmalıyız. Kin, nefret ve öfke salgınına kapılıp, birbirimize girmemizi seyre dalanların değirmenine su taşımamalıyız.

-Aklımızı başımıza almalıyız. Türkiye yoğun bakımdadır. Türk milleti endişelidir.

-Türkiye Cumhuriyeti, muhteşem bir dirilişin hediyesidir. Bu tarihi gerçeğin yok edilmesi vatana ve millete kast etmekle eşdeğer cürümdür. Türkiye nice belaları yenerek bağımsızlığını elde etmiştir. Türkiye korsan bir devlet değildir. 

-Türkiye yeni yetme çadır ve çukur devleti hiç değildir.

Anayasa'nın 2. Maddesi'ndeki gibi, Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Milli ve üniter devlet yapımızın temelleri 1923'te atılmıştır. Kaderimizin çatısı demokrasinin erdemiyle örülmüştür. Geleceğimizin rotası demokratik telif haklarıyla çizilmiştir.

-Hiçbir şey darbeye esas teşkil edemeyecektir. Postal sesleri, tank seslerini demoktrasinin sesini bastıramayacaktır. Türk milleti demokraside karar kılmış, iktidar değişiminin nasıl olacağını belirlemiştir. Seçimle gelen seçimle gidecektir. Milletin getirdiğini yine millet götürecektir. Cunt arayışları ülkeye yapılacak en kötü girişimdir. Eline silah alanın darbe yaptığı günler artık geride kalmak zorundadır.

-Askeri müdahaleler her defasında yıkım getirmiştir. 10 yıllarımızı kaybettirmiştir. Yakın tarihimiz aynı zamanda darbeler tarihidir. Darbe demokrasinin uçurumdan atılmasıdır. Yağlı urgan, eziyet, işkence ve hatta ölüm fermanıdır.

-MHP darbeye en çok maruz kalan bir demokrasi anıtıdır. Hiçbir zaman demoktasi dışı oluşuma sempati kurmadık. Israrla demokrasiden yana olduk. Kararlı şekilde meşruiyete sadık kaldık. Darbeyle sorunların çözülemeyeceğini biliyoruz. MHP'nin demokrasiden taviz verdiği, ara rejim sevdalılarına görülmüş şey değildir.

-Kim gelirse gelsin 3 hilal sancağı altında olacağımızı gösterdik. Olağandışı askeri bir hareketlenme vardır. Türkiye'nin büuük bir tehlikenin eşiğinde olduğunu anladık. Bizzat Sayın Başbakan'a hükümetin yanında olduğumuzu ilettim. Ama demedik, ancak demedik, bize yarar mı hesabı yapmadık.

-Darbe cüretinin karşısına çakı gibi çıktık, hayır dedik. En sert ve en tavizsiz tepkiyi verdik. Türk milletinin egemenlik haklarını çiğneyen zorbalara gözyummamız, sesimizi kısmamız varlığımızı inkardır. Millet dedik, demokrasi dedik. MHP, 47 yılını şehit ve gazilerin iman dolu mücadelesiyle geçirdik. Hangi kudurmuş demokrasi çılgını irademize zincir vurabilecektir. -Biz suskun olsak 12 Eylül'de idam sehbalarına çıkarılan gençlerin hatıraları susacak mıdır? Biz dursak damarlarımızdaki asil kan duracak mıdır? MHP bedeli ne olursa olsun, milletin destek çıkmadığı hiçbir ilişki ağına destek çıkmayacağı gibi içinde de olmayacaktır.

-Demokrasi tankın altına girse de eninde sonunda oradan çıkacaktır. MHP'nin kalbi milletiyle bir atmaktadır. MHP'nin boyun eğmesi tam bir hayaldir. Ne acı bir felakettir ki 15 Temmuz gecesi dar bir kadro ülke yönetimini ele geçirmeye kalkmıştır. Türkiye hiçbir zaman şahit olunmadık saldırılara maruz kalmıştır. Darbe girişimi sırasında köprülerin girişleri kapatılmıştır. Genelkurmay Karargahı işgal edilmiş, kuvvet komutanları rehin alınmıştır. Yaver, özel kalem ve emir subayları darbe işbirlikçisi olarak komplonun içindedir. Yaşananlara bakınız, Genelkurmay'ın emrinde çalışanlar namertçe paşanın başına silah dayamışlardır. Darbeciler üst düzey komuta heyetini etkisiz hale getirmişlerdir. Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otel bombalanmıştır. TRT'den kirli bildiriler okunmuştur. Havalimanları tutulmuştur. 3. dünya ülkelerinde olmayan vahşilik bizzat darbeciler tarafından yapılmıştır. Türk milletinin alın terinden alınan uçak ve helikopterlerle Türk milleti hedef alınmıştır. Bunlar namussuz ve hain darbecilerden başkaları değildir.

Herkesi kutluyorum

-Kabus ve kapkara bir gece yaşanmıştır. Dünya tarihinde kendi Meclisine saldıran, çok sayda saldırgan ve melun vardır ki bunlar arasında 15 Temmuzcular da girmiştir. Bu Firavun artıkları, üniformalı teröristler milletin kalbine bombayı fırlatmışlardır. Türkiye'nin milli kurum ve kuruluşlarına kurşun ve bomba ile saldırıp vatandaşlarımızın şahadetine neden olan rezillerin PKK ve IŞİD'den ne farkı vardır? TSK'ya gizlenmiş, asker görünümlü bu caniler vatan hainidir. Bunların paralel yapı uzantısı olması ibret verici başka taraftır.

-Milletimle övünüyorum. Darbeye karşı çıkan herkesi kutluyor, Allah razı olsun diyorum. Medya demokrasi imtihanından alının akıyla çıkmıştır. Tüm Türkiye darbe emellerine direnmiştir. Askeri kalkışmada şehit olan vatan evlatlarına rahmet diliyorum. Tedavisi süren kardeşlerime şifa diliyorum.

TSK içinde hiyerarşit silsileyi tanımayan bu yuvalanma olduğu netleşmiştir. Bunun arkasında Gülen Cemaati olduğu anlaşılmaktadır. Devlet bu ihanet odağı tarafından ele geçirilmiştir. Kritik günlere bunlar getirilmiştir. Gün eleştiri günü değildir. Söyleyeceğimiz her söz çarpıtmalara konu olabilecektir. 2. Ordu Komutanı, Hava Kuvvetleri eski komutanı, çok sayıda tuğgeneralin içinde bulunduğu bunlar nasıl bir hıyanet içinde bulunmuşlardır? Şehit haberlerinin sel gibi gelmesiyle darbe ortamının altyapısı kurulmak mı istenmiştir? Bunlar vahim sorulardan bazılarıdır.

-Gülen cemaatinin TSK'ya konuşlanmak istediği bir gerçektir. Bunu hep dile getirdik, duyan olmadı. 31 Mart 2011'de Gülen Cemaati hakkında yazılı bir basın açıklaması yaparak faaliyetlerinin durduruluğunun açıklanmasını istedim ama partimiz hedef alındı. Okyanus ötesi milli güvenlik tehdididir dedim. Gülen Türkiye'ye gelsin dedim. Şimdi paralel ihanet çetesinin yeri göğü yıkmayı hedeflediği anlaşıldı. Cemaat devlete kafileler halinde yerleştirilirken bir Allah'ın kulu MHP'yi dikkate alsa darbe görülmeyecekti. Milletini ve vatanını canından aziz bilen bir Türk milliyetçisi olarak tarihe not düşüyorum.

8 bine yakın asker gözaltında

-Çile çektik, belli etmedik. Mehmetçiğe zulüm ne demektir. TSK'yı topluca suçlamak kime ne kazandıracaktır? Mehmetlere kıymayalım, bu vatanın güvenliğini nasıl sağlayacağız. Halk ile asker birbirine girmesin, asker ile asker cepheleşmesin. Bu vatanın selası duyulmasın. Ülkücü hareketi kimse tahrik etmeye çalışmasın. Kimin ne suçu varsa hukuk ortaya çıkarsın.

-Darbecilere güneş ışığı gösterilmesin.

-İdama AKP hazırsa biz de varız. Gereğini gönül huzuruyla yaparız. Darbe, terör tehdidi kapsamında idamı ele almaya hazırız. Demokrasimizi daha fazla hırpalamayalım. Oyuna gelmeyelim, tuzağa düşmeyelim. Burası Irak, Suriye, Tunus, Libya değildir Bu ülke Türkiye Cumhuriyetidir ve bu millet Türktür. Birçok darbe ve darbe teşebbüsüyle karşılaşmıştır. Ama hiçbiri 15 Temmuz kadar ağır değildir. Bu sürecin hafife alır yanı yoktur. Herkes ders çıkarmalıdır.

-Türk milleti darbeye boyun eğmedi ama içsavaşa kimse hizmetkarlık yapmamalıdır. Yeni müdahale kapıları sürgülenmelidir. Tehlike geçmiş değildir, ekonomideki krizler tırmanmaktadır. Terör harekete geçecektir. Bu ülkeyi darbecilerden korumalıyız. Milletimizin sivil yönetime sahip çıkması memnuniyet vericidir.

Türkiye bizimdir, herkes Türkiye'dir. Varlığının bedelini kanla ödemiş büyük bir kudrettir. 15 Temmuz 91 yıllık Cumhuriyetin simsiyah sayfasıdır. Ya milli ruh tüm harabeyi kaldıracak ya bu harabenin altında kalacağız. Darbecilere el ovuşturmayalım, al bayrak altında hep beraber toplanalım. Türkiye'yi yaşatalım. Gün dayanışma, kardeşilik günüdür. İstiklalimize sahip çıkma günüdür."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDEVLET BAHÇELİ  AÇIKLAMA