UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DARBE GİRİŞİMİNDE BASILAN CNN TÜRK'ÜN REJİSİNDE O GECE NELER YAŞANDI? TV KANALLARI NASIL KAMU GÖREVİ ÜSTLENDİ?

DARBE GİRİŞİMİNDE BASILAN CNN TÜRK'ÜN REJİSİNDE O GECE NELER YAŞANDI? TV KANALLARI NASIL KAMU GÖREVİ ÜSTLENDİ?

DARBE GİRİŞİMİNDE BASILAN CNN TÜRK'ÜN REJİSİNDE O GECE NELER YAŞANDI? TV KANALLARI NASIL KAMU GÖREVİ ÜSTLENDİ?

Uçankuş TV'de hafta içi her sabah saat 11.15'te yayınlanan ve Uçankuş TV Haber Koordinatörü Sinan Güzel ile gazeteci-yazar Başak Çokan'ın sunduğu “1 Erkek 1 Kadın” programının canlı yayınına bu sabah ünlü gazeteci ve TV yazarı Mesut Yar telefonla bağlandı. Mesut Yar, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz akşamı özel TV kanallarının kamu görevi üstlendiğini söyledi ve daha önce de Uçankuş'ta yazdığımız gibi, 'özel TV kanallarının iletişimdeki ve bu denli önemli toplum olaylarındaki önemini' vurguladı. 

“Elbette büyük bir travmaydı, çok da kolay atlatılabileceğini düşünmüyorum. Özellikle televizyonların bu hali bana göre umut vericidir. Dünyanın her tarafında böyle” diyen Mesut Yar, Sinan Güzel'in “Tüm televizyon kanalları birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Birbirlerinin canlı yayınına bağlandılar. CNN Türk yayınına bir grup asker tarafından müdahale edildi. Sizin bu konuda yorumunuz nedir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi;

Söz konusu devletin vatanın bütünlüğüyse o noktada siyasi görüşlerin hiçbir önemi yok. Özel TV kanallarında kriz zamanlarında ortak dil üretebilen bir güçlü lisan sergilendi. En azından ben o fotoğrafı gördüm. Siyasi darbelerin tek iletişim aracı tek kanallı dönemlerde kamu kanallarını korumak ve onun erişim alanında kendi propagandasını yapmaktı. Ancak şimdi mevcut zaman içerisinde mümkün değil. Dolayısıyla CNN Türk, A Haber TV gibi bir çok kanal görüşleri ne olursa olsun tek yürek olup doğruyu, en doğru şekilde izleyicilerine, kamuya anlatmaya çalıştı. Yani kamu görevini, hizmetini üstlendi. Aslında televizyonların yapması gereken şey de bu. Ortamın son derece kritik bir kriz olduğunu çizmekte fayda var ama ben şunu söylüyorum. Hem televizyon emekçileri, hem medya emekçileri aralarında kaybettiğimiz arkadaşlarımız da oldu. Nur içinde yatsın hepsi. Görevi başında darp edilenler de oldu. Ama tüm bunlara rağmen hayatın devamlılığı gibi yolunda devam etti. Bu devletin de devamlılığı anlamına geliyor.”

CNN TÜRK'ÜN YAYININ KESİLDİĞİ ANLARDA MESLEKTAŞLARIMIZ ÖRNEK BİR TAVIR SERGİLEDİ!..”
“Orada değildim tabii ki ama, gerek CNN Türk'ün başındaki Erdoğan Akbaş'ın serinkanlı duruşu, gerekse yayındaki dostlarımızın bir şekilde yayını teslim etmemesi önemliydi. Yayın yönetimden kameramanına kadar yayını teslim etmemeye direnişi önemlidir. Elbette televizyon dünyası basınında bu kolay bir şey değil. Korkuyla silahlar gölgesinde insanlar manipüle edilmeye çalışıldı. Ama fark ettiyseniz tüm o şeylerden sonra yayın kaldığı yerden aynı şekilde aynı kararlılıkla devam etti. Bu gibi kriz durumlarında kararlılıkla devam edebilmek, gerçek gücü kamuya duyurabilmek önemliydi.”

MESUT YAR'IN “1 ERKEK 1 KADIN” PROGRAMINDAKİ AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13