UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Sina Koloğlu Milliyet - Cadde

İLK BEN VERDİM

NTV basın bülteni hazırlamış, “Darbe girişimini ilk duyuran biz olduk” diye. Cumhurbaşkanı’nın cep telefonundan yayına bağlanmasının da sadece kendi kanallarında gerçekleştiğini yazmışlar. Bu işi ilk, benim gördüğüm CNN Türk yaptı. Hande Fırat bu konuşmayı canlı yayında gerçekleştirdi. Ekranda ‘gayrı resmi’ilk duyuran ise sürpriz bir kanala geldi! Peki haber kanallarında ilk anlar nasıldı?  Darbe görüntüleri A Haber, haber bültenindeydi... Boğaz Köprüsü’nden ilk görüntüleri vermeye başladı. Sonra Ankara’ya bağlandı.

İlk manşeti “Yurt genelinde terör alarmı verildi” şeklinde oldu. CNN Türk’te Başak Şengül’ün programı vardı. Alt yazılar geçmeye başlamıştı. 22.31 gibi görüntülü yayına geçtiler.

“Boğaz geçişinin kapatıldığı” söylendi. “Tedirgin günler yaşıyoruz. (Nice’teki terör saldırısından bahsediliyor) Daha önce yaşadığımız acı tecrübeler var ülkemizde” diye durum ‘terör’ üzerine yoğunlaştı. NTV’de belgesel vardı. 22.41’de görüntülü olarak vermeye başladı. “Köprü kapatıldı, sebebiyle ilgili bilgiye henüz ulaşılamadı” diye ilk yorum yapıldı. NTV, 23.01’de başbakanın sözleriyle ‘darbe girişimini’ öğrenmiş oldu. Kanal 24’te ‘Kadınlar Meclisi’ canlı yayındaydı. NTV’de yayınlanan demece bağlanana kadar haberi olmadı!

Ali Eyüboğlu milliyet - Cadde

‘DARBE GİRİŞİMİ’NE ‘SENARYO’ DİYENLER

Askeri darbe girişimine ilişkin ayrıntılar ortaya çıktıkça, Türkiye’nin nasıl bir belayı atlattığı daha iyi anlaşılıyor.

Darbe girişimi suçunu işleyenlerin, “Bir avuç değil, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin general ve subay kadrosunun neredeyse  6’da 1’i olması ürkütücü.

Kanaatim o ki  hainler, TSK içindeki ‘Erdoğan düşmanları’nı da aralarına katıp, ihanet çemberini bir hayli genişletti.

Önüne çıkan her şeyi ezip geçen tanklar...TBMM’yi bombalayan uçaklar, helikopterler, savunmasız insanların üstüne kurşun yağdıran gözünü kan bürümüş alçaklar...Hareketlerinin adına ‘Yurtta Sulh’ diyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” özdeyişine bile ihanet etmiş çapulcular...81 ilde ‘Sıkıyönetim Komutanları’nı belirleyecek kadar gizlice örgütlenmeyi başarmış, darbeye ikna edemedikleri komuta kademesini esir almış ‘hainler’in yaptıkları kadar bir başka tehlike de şu:

Sosyal medyada bu kanlı darbe girişimini ‘Senaryo’, ‘Erdoğan’ı Başkan yapmak için planlanan tiyatro’ diye küçümseyenler, bunu bir kampanyaya dönüştürenler var.

Oya Doğan Vatan

N’OLUR AYRILALIM NE ANLATTI?

Sinegraf Osman Sınav’ın yapımcılığını, Yusuf Ömer Sınav’ın yönetmenliğini, Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in senaryosunu, Yıldıray Gürgen’in müziklerini üstlendiği N’olur Ayrılalım, cuma akşamı ilk bölümüyle görücüye çıktı. Nilay Duru, Gürgen Öz, Aras Aydın, Nilperi Şahinkaya, Osman Karakoç, Duygu Karaca, Hilal Uysun, Hüseyin Gülhuy, Hakan Eke, Hüseyin Soysalan, Bahtiyar Engin, Ayşe Selen, Meriç Başaran, Tarık Şerbetçioğlu, Eray Ayaz, Özgül Sağdıç’ın rol aldığı dizi, Tüm Kişiler’de 2.31 reytingle 7’nci, AB’de 2.00’yle 5’inci, ABC1’de 1.64’le 13’üncü oldu. Darbe girişimin olduğu gece yayınlandı N’olur Ayrılalım. Ancak olaylar başladığında ilk bölümü çoktan bitmiş, tekrarı yayınlanıyordu. O nedenle bu olay olmasaydı da, aşağı yukarı aynı reytingleri almış olacaktı. Yani ilk bölümünde Rengarenk ve Güldüy Güldüy Show Çocuk programının gerisinde kalacaktı. Belki sıralamada biraz daha yukarıda yer alabilirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV