UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DARBE GİRİŞİMİ GECESİ İKİ TANKI ELE GEÇİREN NİHAT DOĞAN, YAŞADIKLARINI UÇANKUŞ TV’NİN “İKİ KADIN ARASINDA” PROGRAMINDA ANLATTI!..

DARBE GİRİŞİMİ GECESİ İKİ TANKI ELE GEÇİREN NİHAT DOĞAN, YAŞADIKLARINI UÇANKUŞ TV’NİN “İKİ KADIN ARASINDA” PROGRAMINDA ANLATTI!..

DARBE GİRİŞİMİ GECESİ İKİ TANKI ELE GEÇİREN NİHAT DOĞAN, YAŞADIKLARINI UÇANKUŞ TV’NİN “İKİ KADIN ARASINDA” PROGRAMINDA ANLATTI!..

Bir grup askerin darbe girişimi yaptığı cuma gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkanlardan biri de ünlü şarkıcı Nihat Doğan’dı. Nihat Doğan, Mahmutbey sokaklarında halk direnişçileriyle beraber 2 tankı ele geçirip askerleri polise teslim etti. Ünlü şarkıcı yaşadıklarını Uçankuş TV’de usta gazeteci Birsen Altuntaş ile radyo programcısı Elife Yılmaz'ın sunduğu “İki Kadın Arasında” programında anlattı.

İşte o açıklamalar:
·        Annem evdeydi. Yanıma asistan gelecekti. Çok gecikti. Ben de bu kadar gecikmesinin normal olmadığını söyledim. Bana “Trafik sıkışık, iki köprü de kapalıymış” dedi. Bir de baktım ki askerler köprüde… ‘Askerin köprüde ne işi var?’ diye şaşırdım. Bu işte bir yeniği var diye düşünürken takır takır telefonlar gelmeye başladı. Bana “Asker sokağa inmiş” dediklerinde onlara ‘Siz manyak mısınız?’ dedim. İstanbul’un dört bir yanında askerler varmış ve halka ‘Evinize gidin’ diyor, sokakları boşaltıyorlarmış. Neden diye sorduklarında da “Sıkıyönetim ilan edildi, sokağa çıkma yasağı var” diyorlarmış. Televizyona Başbakanımız Binali Yıldırım, iki kez bağlanıp “Bu bir kalkışma girişimidir” deyince daha önce de bu darbe yapılacağından şüphelendiğim için twitter’dan mesajlar atıp “Arkadaşlar herkes sokağa” yazdım. Cumhurbaşkanımız henüz sokağa çıkın çağrısı yapmamıştı. Biz de yüzünü demokrasiye dönmüş insanlar olarak, bu ülkenin askeri darbe yıllarında nasıl geriye gittiğini iyi bildiği için “Gün bugündür” dedim.

·        Adnan Menderes’e aşık biriyim. Onun hayat hikayesini okuduğumda öyle bir anısı var ki, benim içimde yaradır. Menderes, 22 yaşında bir astsubaydan sigara istiyor. O subay Menderes’e tokat atıyor ve “Sen Amerikan sigarası seversin” demek suretiyle onun şerefini ve itibarını yerle bir ediyor. Bunu da çok iyi bildiği için ‘Öleceksek bu millet için ölelim’ dedim. Twitter’dan insanları sokağa, tankların üstüne çıkmaya çağırdım. Annem Bahçeşehir’deydi. Oradan çıktım. Askerler orada olduğu için Boğaz Köprüsü’ne gitmeye karar verdim. Abdestimi aldım, namazımı kıldım. Annemle helalleştim. Annem 80 darbesini iyi bildiği için bana kızdı. Anneme “Bu vatan için ölmeye hazırım. Kaderde ölmek varsa, öteki dünyada zaten görüşürüz” dedim. Vedalaşırken annemle ilk kez hayatımda karşı karşıya geldim. Annem bana küstü ama bir milletin bekası bir annenin bekasından çok daha önemlidir.

·        Yanıma önlemler de aldım. Bu sırada Cumhurbaşkanımız da sokağa çıkma çağrısında bulununca, “Tamam” dedim. Gazamız mübarek olsun dedim ve yola çıktım. Bu sırada twitter’dan CNN Türk’ün basıldığını gördüm. Yanımda yeğenlerim vardı. Onlara da ‘Havalimanına gidin’ dedim.  Bu sırada karşımıza Mahmutbey’de karşımıza 2 tank çıktı. Vatandaşlarla tankların üzerine çıktık ve ele geçirdik. Biraz sıkıntılı oldu ama sonra polise teslim ettik.

·        Yıllardır herkese batıyorum ama gün eleştiri yapma günü değil, sokaktaki milletin iradesine darbe vurmaya çalışan alçakların önünde durma günü… Meclis bizim namusumuzdur. Üzerindeki üniformayla, bizim paramızla devletimizin namusunu bu alçaklar bombaladı. Bu alçaklara karşı iktidar ve muhalefet tek vücut oldu. Allah onlardan razı olsun. Gün sokağa çıkma günüdür. Kimse canını şov için sokağa atmaz. Bunu eleştirenler soytarıdır. Bakın ben üç gündür sokaktayım, eve şimdi geldim, üzerimi değiştirip tekrar sokağa gideceğim. Sokaklar gerçektir, Anadolu değerlerini taşıyan insanlarla sokakta mücadele vermeye devam edeceğiz. Tehlike engellenmiştir ama tehlike geçmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar güçlü olduğunu yazmış olduğu bu destanla herkese gösterdi. Herkesi sokaklara çağırıyorum.

DARBE GİRİŞİMİ GECESİ İKİ TANKI ELE GEÇİREN NİHAT DOĞAN, YAŞADIKLARINI UÇANKUŞ TV’NİN “İKİ KADIN ARASINDA” PROGRAMINDA ANLATTI!.. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!..

ÜNLÜ ŞARKICI NİHAT DOĞAN, DARBE GİRİŞİMİ GECESİ SOKAKLARDA NÖBET TUTTU!..

ÜNLÜ ŞARKICI NİHAT DOĞAN, DARBE GİRİŞİMİ GECESİ DİRENİŞÇİLERLE BİRLİKTE İKİ TANKI ELE GEÇİRDİ!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13