UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: "GEREĞİNİ YAPTIK,HALK DEVLETİNİN YANINDA YER ALMIŞTIR!.."

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: "GEREĞİNİ YAPTIK,HALK DEVLETİNİN YANINDA YER ALMIŞTIR!.."

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: "GEREĞİNİ YAPTIK,HALK DEVLETİNİN YANINDA YER ALMIŞTIR!.."

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu:

"Hükümetimiz bunu asla silahlı kuvvetlerin işi olmadığını, ordu içi bir kalkışma olmadığını, gereğini yapılacağını ve hiç bir kararın alınmasından ifade etti ve gereğini de yaptık... Hal devletin yanında yer almıştır... Milletimiz rahat bir nefes almıştır... Hak ettikleri cezayı vereceğiz..."

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

Yapacağımız nedir? Gündüz vatandaşlarımız işinde gücünde olacak, dükkanında, tarlasında. Normal hayatımıza devam edeceğiz. Ama bu çok büyük bir olay. Türkiye için değil dünyadaki demokrasilerin geleceği açısından da çok önemli bir olayb. O yüzden işi gücü bittikten sonra vatandaşlarımız yine Ankara Kızılay, İstanbul Taksim olmak üzere 81 vilayetimiz 960 ilçemiz, köylerimiz her yerde adeta bir şenlik havasında demokrasi nöbetlerine devam edeceğiz. 

Gündüz normal hayat devam ediyor, işimize gücümüze bakıyoruz. Çünkü çoluğumuzun, çocuğumuzun, işlerimizin geri kalmaması lazım, ama akşam hem demokrasi nöbetine devam edeceğiz hem de demokrasi şöleni devam edecek. Bir müddet daha böyle devam edeceğiz. Türkiye'de darbe girişimi yüzde yüz başarıyla sonuçlanmıştır, iki Türkiye'de ticrai, sosyal, kültürel hayat normale dönmüştür. Bugünlerde Türkiye'ye karşı darbe devam ediyor, darbe henüz tamamlanmadı algısını yaymaya çalışanlara karşı dünya ve Türk kamuoyunun bilmesini isterim ki, bunlar tamamen aslı astarı olmayan haberlerdir, hezeyandır. Bankacılık sistemimiz tıkır tıkır işlemektedir, İstanbul Borsası, Merkez Bankası, sermaye piyasası kuruluşlarımız, finansal kuruluşlarımız faaliyetlerini sürdürmektedir, herşey yolundadır. Bu tür iftiralara, karalama kampanyalarına ne içeriden ne dışarıdan finansal çevrelerin itibar etmemesini istiyoruz. 

Vatandaşlarımız sakin olsun, olayın tazeliği ve heyecanıyla aşırı tepkiler vermekten sakınalım. Silahlı Kuvvetler bizim geleceğimizdir, güvenliğimizdir. Silahlı Kuvvetlerimize zarar verecek davranış içerisinde olmayalım, kurumsal kimliğini zedeleyecek harekette bulunmayalım. Vatanı, milletini, bayrağını seven her düzeydeki askerlerle onların kıyafetlerinin içine gizlenmiş paralel çeteleri birbirine karıştırmayın. Onlar asker değil, onlar vatandaşın üzerine acımasızca tankları süren, milleti öldürmek için gözünü bile kırpmayan canilerdir. Hak ettikleri cezayı alacaklardır. Göz bebeğimiz ülkemizin içeride ve dışarıda teminatı Silahlı Kuvvetlerimizi rencide edecek, sorgulayacak hiçbir davranışa girmeyelim. Bu darbe girişiminin püskürtülmesinde en büyük görev Başkomutan, kurmay başkanı olarak bu konudaki net ve kararlı tutumuyla sayın Cumhurbaşkanımızdır. Hükümetimiz asla ve asla bunun hiyerarşik bir hareket olmadığını, ordu içerisindeki bir kalkışma, paralel terör örgütü tarafından bir kalkışma olduğunu erkenden teşhis etmiştir. Bu konuda yapılacaklardan hiçbir şekilde tereddüt gösterilmeyeceğini ifade ettik ve gereğini yaptık. Bunların arka planında çok şey var ama burada konuşalacak şeyler değil. Kahraman polislerimiz, özel harekatçılarımız kendilerini ortaya koydular. Bu darbenin bastırılmasında çok büyük bir gayret gösterdiler. 

Silahlı Kuvvetler içerisinde bayrağını, yurdunu, milletini seven subay, astsubay her kademedeki ordu mensupları bu çılgın harekete karşı gerekli hassasiyeti gösterdi, devletinin, milletinin yanında yer almıştır, bunlara teşekkür ederim. Bir bela daha def edilmiştir. Milletimiz rahat bir nefes almıştır. Ancak işimiz bitmedi, bundan sonra temizlik harekatını süratle yapacağız. Bir daha milletin iradesine karşı gelmeye çalışma cesaretini hiç kimsenin göstermeyeceği şekilde bu darbeci bozuntularına hak ettikleri gerekli cevabı verileceğiz. Bunların dış destekçilerini de unutmayacağız. Onlara da gerekli cevabı bu vesile ile vermiş olacağız. Bu olay ordumuza maledilemez. 

Ordumuzun kademe komutanlarına maledilemez. Bu ordu içerisindeki bir grup terör mensubunun kalkıştığı bir iştir. Bizim ordumuz peygamber ocağı diye tanımlanan bir ordudur. Bir yandan bu mücadelenin içinde olurken diğer yandan da Doğu'da, Güneydoğu'da milletimizin birliği, beraberliği için gece gündüz demeden büyük bir mücadele vermektedir. Onların morallerini bozacak, mücadele azmini zayıflatacak hiçbir provokasyona, olumsuz propagandaya asla ve asla meydan vermememiz lazım. Bu millet asil bir millet olduğunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha göstermiştir. "İnin meydanlara, çapulcuları meydanlarda bırakmayın" çağrımıza verdikleri cevap darbenin önlenmesinde en büyük gücümüz olmuştur. Cenab-ı Allah'tan bu büyük badireyi çıkarmış olmasından dolayı bir daha şükranlarımı sunuyorum. Ülke, bayrak, çocuklarımızın geleceği için hayatlarını kaybeden sivil ve polis şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyıldırım  binali yıldırım