UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

81 İLDE 7'DEN 70'E MEYDANLARI DOLDURAN HALK ELLERİNDE TÜRK BAYRAKLARIYLA "DARBEYE HAYIR" DEDİ!..

81 İLDE 7'DEN 70'E MEYDANLARI DOLDURAN HALK ELLERİNDE TÜRK BAYRAKLARIYLA "DARBEYE HAYIR" DEDİ!..

81 İLDE 7'DEN 70'E  MEYDANLARI DOLDURAN HALK ELLERİNDE TÜRK BAYRAKLARIYLA "DARBEYE HAYIR" DEDİ!..

Tüm yurtta vatandaşlar darbe girişimine tepki göstermek için sokaklara döküldü.  Toplanan kalabalıklar pek çok kentte sabaha kadar nöbet tutmayı sürdürdü.

81 ilde 7'den 70'e meydanları dolduran halk ellerinde Türk bayraklarıyla  "Darbeye hayır" sloganları attı.Bodrum'da polis aracından halka "İyi ki varsınız. Sizi çok seviyoruz" anonsu yapıldı.İstanbul'da ise yeni evlenen bir çift düğün fotoğraflarını terk edilmiş tankın önünde çektirdi.

Liderlerin çağrısı üzerine halk dün gece de sokaklara döküldü.Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım, Meclis önünde yaptığı açıklamada "Şimdi sizleri Kızılay'a, ikinci demokrasi nöbetine davet ediyorum.Hep beraber Kızılay'a gideceğiz.Dosta düşmana Türk milletinin bağımsızlık sevdasını en iyi şekilde haykıracağız" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'da İstanbul Kısıklı'daki konutunun önünde yaptığı açıklamada "Sizin ilk andan itibaren millet olarak meydanlara çıkmanız var ya , o meydanlara çıkışınız herşeyi altüst etmiştir. Diyorum ki rehavet yok ve hafta boyu biz bu birlikteliğimizi devam ettirmeliyiz" dedi. Bu sözler üzerine halk dün gece de meydanlara indi. İstanbul'daki bazı camilerde yatsı namazının ardından şükür namazları kılındı.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdarbe  demokrasi  bayram  türkiye