UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TBMM GENEL KURULU TOPLANDI!.. MECLİS'TE TARİHİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ!.. TBMM DARBEYE KARŞI TEK SES OLDU!..

TBMM GENEL KURULU TOPLANDI!.. MECLİS'TE TARİHİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ!.. TBMM DARBEYE KARŞI TEK SES OLDU!..

TBMM GENEL KURULU TOPLANDI!.. MECLİS'TE TARİHİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ!.. TBMM DARBEYE KARŞI TEK SES OLDU!..

Dört partinin katılımıyla TBMM Genel Kurulu toplandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Genel Kurul'a hitap etti.

"Millet olarak tek vücut halindeyiz. Yargıtay Başkanı ve yargı mensupları, yabancı misyon şefleri burada ve biz milletvekilleri olarak, hiçbir parti farkı gözetmeksizin yekvücut olarak buradayız."

15 TEMMUZ DEMOKRASİ BAYRAMI
"Türkiye'nin uluslararası arenada gösterdiği duruş, ülkemizin kalkınmasını ve güçlenmesini istemeyen bir takım güçleri rahatsız etti. Dün akşamdan beri çok gergin, çok acı verici, çok ibretli saatler yaşadık. 15 Temmuz Demokrasi Bayramı'nın bir güzel tablosuyla karşı karşıyayız. Vatan hainlerine onurla direndik. Sorumlular gereken cezayı alacak. Kalkışmayı yapanlar küçük bir azınlık yaptı."

YARALARI SARMA ZAMANIDIR
"Milletin beslediği ve eline silah verdiği unsurlar milletin bağrına silahlarını dayamıştır. Tüm güvenlik güçlerimize geçmiş olsun. Bu terördür. Gereken yapılacak ve en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır, yaraları sarma zamanıdır. 15 Temmuz demokrasi bayramınızı kutluyorum. Şimdi gündeme geçiyoruz."

BAŞBAKAN DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI
Başbakan Yıldırım: "Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Dünyanın her yerinde bayraklarını alığ sokağa çıkan dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum. Dünya parlamentolarına örnek bir davranış sergilediniz. Yüzlerce yıl unutulmayacak bir dayanışma sergilediniz. Parti ayrımı yapmaksızını bu meclisin her bir üyesini selamlıyor ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum."

EN UZUN GECEYİ YAŞADIK
"Gazi meclisimizin en zor en uzun en sıkıntılını gecesini yaşadı. Bunlar asker değil asker kılığında teröristlerdir canilerdir. Gözlerini kan bürümüştü. Cinnet halindeydiler. Ancak bilmedikleri şuydu. Milletin evine dokunanın eli yanar. Daha 24 saat geçmeden elleri yandı. Hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı. Bundan sonra da kalmayacaktır. Kimse bundan sonra milletin iradesine el uzatmaya cesaret edemeyeceklerdir.

Bugün meclis içinde ve dışında tüm siyasi partilerin demokrasiye birlikte sahip çıktıkları bir gündür. Devletimize ve meclisimize yönelik bir saldırıda nasıl kenetlenebildiğimiz hep birlikte gösterdik. Bu dayanışma inanıyorum ki yeni bir sürecin de başlangıcıdır. Bu birliktelik ruhuyla Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği gibi muassır medeniyetler seviyesine çıkaracağız."

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU
Hepimiz ortak akılla Türkiye'nin sorunlarını çözmek için birlikte çalışmak zorundayız. Devletin vakarına saygı göstereceğiz hukuktan vazgeçmeyeceğiz... Kim adaletten saptıysa hukukun içinde cevabını vereceğiz. Son olarak bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'nin bir daha böyle acı günler yaşamamasını diliyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ
Gözü dönmüş çürümüşler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir parçası olmayacaklardır. Masum vatandaşlara kurşun sıkan darbecileri şiddetle kınıyorum. Hiçbir şeyden haberi olmayan Mehmetçiği sokağa çıkaranlar ardından da linç edilmelerini izleyenler hesabını vermek zorundadır. Ağır provokasyon ortamında dikkatli olunmalıdır. Kararımızdan dönmeyeceğiz. Bölgesel veya küresel operasyonlardan asla geri dönmeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

HDP GRUP BAŞKANVEKİLİ İDRİS BALUKEN
"15 Temmuz darbe girişimi umduğunu bulamamıştır. Darbeyi şiddetle kınıyoruz. Bütün halkımıza buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN, ORTAK METNİ OKUDU
Kahraman: "Gazi Meclisi'ne uzanan her el karşısında TBMM'nin çelikten iradesini bulacaktır. Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının ispatı, bu ortak bildiridir. Destek mesajları ileten dost ve kardeş ülkeleri buradan selamlıyoruz"

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtbmm  genel kurul  meclis