UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ GELİŞME! YUNAN TELEVİZYONU: TÜRK ASKERİ HELİKOPTERİ DEDEAĞAÇ'A İNDİ!..

FLAŞ GELİŞME! YUNAN TELEVİZYONU: TÜRK ASKERİ HELİKOPTERİ DEDEAĞAÇ'A İNDİ!..

FLAŞ GELİŞME! YUNAN TELEVİZYONU: TÜRK ASKERİ HELİKOPTERİ DEDEAĞAÇ'A İNDİ!..

Yunan devlet televizyonu ERT, içinde 6 kişi olan bir Türk askeri helikopterinin Dedeağaç’a indiğini bildirdi.

Yunanistan'da savunma haberleri yapan internet sitesi OnAlert ise helikopterin bir polis helikopteri olduğunu, içinde 6'sı üniformalı 1'i sivil 7 kişini olduğunu öne sürdü.

Sitenin haberine göre, helikopter yerel saatle 11.45'te SOS sinyali verdi, 11.51'de de Dedeağaç'taki Aleksandrupolis havaalanına indi. Yunan polisinin Dedeağaç havaalanına gittiği belirtildi.

Darbe girişiminin ardından çok sayıda komutandan haber alınamamıştı.

Bazılarının rehin alındığı iddiaları vardı.

Başbakan Binali Yıldırım ise "Komutanlarımız ile ilgili herhangi bir endişe yok. Durum kontrol altına alınmıştır. Komutanlarımız görevlerinin başındadır" dedi.

Türk helikopterinin yerel saatle 11.51'de Dedeağaç Havaalanı'na indiğini duyurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 hain askerin derhal teslim edilmesini istedik" dedi. Yunan devlet televizyonu ERT, içinde 8 kişi olan bir Türk askeri helikopterinin Dedeağaç’a indiğini bildirdi. Yunanistan'da savunma haberleri yapan internet sitesi AlertOn ise helikopterin bir polis helikopteri olduğunu, içinde 8 kişini olduğunu öne sürdü.

Sitenin haberine göre, helikopter yerel saatle 11.45'te SOS sinyali verdi, 11.51'de de havaalanına indi. Yunan polisinin Dedeağaç havaalanına gittiği belirtildi. Darbe girişiminin ardından çok sayıda komutandan haber alınamamıştı. Bazılarının rehin alındığı iddiaları vardı. İlk belirlemelere göre, helikopterde FETÖ'nün darbe girişimine destek  veren askerlerin bulunduğu ifade edildi. Haberlerde bu kişilerin Yunanistan'dan sığınma talebinde bulundukları  iddia edildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 hain  askerin derhal teslim edilmesini istedik" dedi.

HÜRRİYET

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyunanistan  türk helikopteri