UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UÇANKUŞ ÖZEL!.. HERKES SUSACAK, DEVLER KONUŞACAK! TARKAN VE MUSTAFA SANDAL'IN BÜYÜK KAPIŞMASI NASIL BAŞLAYACAK? TESADÜF MÜ, STRATEJİ Mİ?

UÇANKUŞ ÖZEL!.. HERKES SUSACAK, DEVLER KONUŞACAK! TARKAN VE MUSTAFA SANDAL'IN BÜYÜK KAPIŞMASI NASIL BAŞLAYACAK? TESADÜF MÜ, STRATEJİ Mİ?

UÇANKUŞ ÖZEL!.. HERKES SUSACAK, DEVLER KONUŞACAK! TARKAN VE MUSTAFA SANDAL'IN BÜYÜK KAPIŞMASI NASIL BAŞLAYACAK? TESADÜF MÜ, STRATEJİ Mİ?

Mustafa Sandal ve Tarkan'ın müzik dünyasındaki dev savaşı çarşamba günü, yıllar sonra yeniden başlıyor. Tarkan'ın 'Cuppa'sı bu sabah dijital platformlarda satışa sunuldu. Sandal'ın yeni şarkısı 'Dön Dünya' ise, 20 Temmuz Çarşamba günü platformlardaki yerini alacak.

 

Tarkan 1993'te, Mustafa Sandal ise 1994'te ilk albümlerini çıkardı. Ve 94'ten sonra müzik dünyasına iki pop starın savaşı damga vurdu. Ne var ki, iki yıldız 2002'deki büyük kapışmanın ardından aynı anda albüm çıkarmadı ve bir kez daha karşı karşıya gelmedi. 2002 yılında Tarkan'ın "Bir Oluruz Yolunda" adlı çalışması Dünya Kupası'na katılan Türk Milli Takımı'nın resmi şarkısı olmuştu. Ne var ki, o dönem Mustafa Sandal'ın seslendirdiği "Pazara Kadar" büyük sükse yapmış ve bir anda bu şarkı Milli Takıma mal olmuştu. Bu dev savaş, müzik dünyasında o yılın en büyük kapışmasıydı. O günden sonra Tarkan ve Mustafa Sandal, müzikal rekabetlerini bir kenara bırakmıştı. Herkes 'Tarkancılar ile Musticiler'in savaşı bitti' derken, esas savaş şimdi başlıyor! 

14 YIL SONRA DEV KAPIŞMA!.. TARKAN'IN 'CUPPA'SI MI, YOKSA MUSTİ'NİN 'DÖN DÜNYA'SI MI YAZA DAMGA VURACAK?
2016 yazı çoktan başladı, neredeyse yarısına geldik. Ama ortada büyük bir hit yok, müzik dünyası adeta kan ağlıyor! Herkes yazın bombası kimden gelecek diye merakla beklerken bu kez arenaya devler çıktı! Mustafa Sandal ve Tarkan'ın 'şarkı savaşı' çarşamba günü başlıyor. 

Tarkan, 'Cuppa'
 isimli şarkısını bu sabah yayınladı. Mustafa Sandal'ın 'Dön Dünya' adlı çalışması da önümüzdeki hafta çarşamba günü platformlarda yer alacak. Hem 'şarkı'lar yarışacak, hem de 'fan'lar!.. 90'lı yıllara ve 2000'li yılların başına 'Mustici' ve 'Tarkancı'ların yarışı damga vurmuştu. Şimdi bu yarış 2016 yazında kaldığı yerden devam edecek. Tarkan, Uçankuş'a 12 şarkı hazırladığını ama albüm baskıya girene kadar sayının değişebileceğini belirtti. Mustafa Sandal ise, 3 şarkılık bir maxi single çıkaracak. 'Her Şey Aşktan' ve 'Dön Dünya' isimli şarkılarına klip çekti. İlk piyasaya süreceği şarkısı ve klibi ise, 'Dön Dünya' olacak.

'CUPPA' VE 'DÖN DÜNYA'NIN ORTAK ÖZELLİĞİ!..
2016 yazına damgasını vuracak 'şarkı kapışması'nın ortak özelliği ise, her iki çalışmanın da sözü ve müziğinin başkasına ait olması. Tarkan da Musti de besteleriyle fark yaratan iki star. Ama bu kez başkalarından aldıkları şarkılarla kapışacaklar. En iyi besteyi yapan değil, en iyi besteyi yakalayan, en iyi tanıtan ve belki de en iyi klibi çeken bu yarışı kazanacak! 

Bir de işin bir başka yönü var! Bu durumun tesadüf olması imkansız!.. Tarkan da, Mustafa Sandal da DMC (Doğan Music Company) ile çalışıyor. Aynı zamanda iki starın şarkılarının çıkması firmanın bir stratejisi gibi görünüyor. Müzik dünyasındaki zeki hamleleriyle tanınan DMC Genel Müdürü Samsun Demir belli ki, rekabetin bu denli kıyasıya geçeceği bir ortamda daha yüksek satış rakamlarına ulaşmak istiyor

Bakalım, Tarkan ve Mustafa Sandal'ın 14 yıl sonraki dev kapışmasını kim kazanacak? Ve müzik dünyasındaki bu kısır döngüyü iki pop starın yarışı çözecek mi? Bekleyip göreceğiz...

 

Sinan Güzel – Uçankuş TV Haber Koordinatörü
sinanguzel@hotmail.com

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtarkan  mustafa sandal  pop star  müzik