UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKANLIK AÇIKLADI! GAZZE'YE BİR YARDIM GEMİSİ DAHA GÖNDERİLECEK!..

BAKANLIK AÇIKLADI! GAZZE'YE BİR YARDIM GEMİSİ DAHA GÖNDERİLECEK!..

BAKANLIK AÇIKLADI! GAZZE'YE BİR YARDIM GEMİSİ DAHA GÖNDERİLECEK!..

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kurban Bayramı öncesinde Gazze ve Filistin'e tekrar bir yardım gemisinin ulaştırılacağını belirterek, "Gıda, ilaç, çocuklar için ihtiyaç duyulan çocuk bezleri ve hijyen malzemeleri gibi malzemeler Kurban Bayramı öncesinde ulaştırılacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdümü ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'na katıldı. Kaynak başkanlığındaki toplantı, çeşitli kurumlardan temsilcilerin katılımıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nda (TİKA) yapıldı.

TİKA'daki toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaynak, Türkiyeile İsrail arasındaki ilişkide gelinen son durumu özetledi.

TÜRKİYE- İSRAİL İLİŞKİLERİ

Kaynak, Türkiye ile İsrail hükümeti arasında Mavi Marmara gemisi olayından sonra ilişkilerin dondurulduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Türkiye- İsrail hükümeti arasında Mavi Marmara gemisinde 10 vatandaşımızın şehit edilmesinden sonra ilişkiler dondurulmuştu. Türkiye'nin mutabakat ile ilişkileri yeniden canlandırmak için ortaya koyduğu şartlar bir bir gerçekleşti. İsrail tarafı, Gazze'ye yapılacak insani yardımların Türkiye'nin koordinasyonu ile yapılmasını kabul etti. Bu Türkiye'miz için Gazze ve Filistin için önemli bir adım."

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ GİDECEK

Gazze'ye Ramazan Bayramı'ndan önce 11 bin ton gıda malzemesinin gönderildiğini hatırlatan Kaynak, "120 bin çocuk kıyafeti, 50 bin çift çocuk ayakkabısı, oyuncaklar, ilaçlar, gıda malzemeleri hazır edildi. İsrail devleti çok büyük bir gayret gösterdi, çok kısa sürede gemiyi tahliye etti. Arife günü başlanan yardımların dağıtılması devam ediyor" dedi.

Kaynak, Kurban Bayramı öncesinde de Gazze ve Filistin'e tekrar bir yardım gemisinin ulaştırılacağını açıkladı. Kurban Bayramı öncesinde gönderilecek yardımın miktarının da Ramazan Bayramı öncesinde gönderilen yardımın miktarı oranında olacağını belirten Kaynak, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız beni talimatlandırdılar, AFAD'dan sorumlu Başbakan Yardımcısısıfatıyla. Kurban Bayramı'ndan önce inşallah bir gemi yine hazır edeceğiz. Gıda, ilaç, çocuklar için ihtiyaç duyulan çocuk bezleri, hijyen malzemeleri. Bunların hiçbiri yok Gazze'de. Bunlar olacak. Bir daha gönderirsek tahmin ediyoruz ki yıl sonuna kadar onların günlük iaşelerini temin edecektir. Ama bizim tespitlerimize göre ve Gazze'nin taleplerine baktığımızda gönderdiğimiz gıdanın aslında üç aydan fazla yetebileceğini biliyoruz. Ancak

bölgenin kendi ayakları üzerinde durabilmesi, geleceğini inşa edebilmesi için altyapı yatırımlarına, özelikle inşaat malzemelerine ihtiyaç var."

Cihan

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgazze  yardım