UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAYRAM TATİLİ BİTTİ! BODRUM ÇIKIŞI KİLİTLENDİ! TATİLCİLER PERİŞAN HALDE!..

BAYRAM TATİLİ BİTTİ! BODRUM ÇIKIŞI KİLİTLENDİ! TATİLCİLER PERİŞAN HALDE!..

BAYRAM TATİLİ BİTTİ! BODRUM ÇIKIŞI KİLİTLENDİ! TATİLCİLER PERİŞAN HALDE!..

Bodrum'a tatile gelenler, bu sabahtan itibaren dönüşe başladı. Kentten ayrılmak isteyenler, 20 kilometrelik yolu 2.5 saatte alabildi, 4 kilometrelik kuyruk oluştu.

Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum’a bayram tatiline gelenler, dönüşe başladı. Bodrum’a geliş yolları tamamen boşalırken, gidiş yolunda bulunan Atatürk Bulvarı, Şehit Kubilay Caddesi, Emin Anter Bulvarı ile Yokuşbaşı ve Torba Kavşağı arasında 4 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.

SEYİR ZEVKİ ÇİLEYİ AKLA GETİRMEDİ

Turgutreis Akyarlar’dan Bursa’ya dönmek üzere yola çıkan, elektrik mühendisi, evli ve iki çocuk babası olan 56 yaşındaki Haşim Dönmez, “Bodrum’da muhteşem bir sekiz gün geçirdik. Bodrum’dan dönüş çilesi bile gerçekten çok güzel. 25 kilometrelik yolu 2.5 saatte aldık. Ama Bodrum’un güzelliklerini seyrede seyrede geldik. Önemli olan trafik kazalarının olmaması insanların canlarını yitirmemesi” dedi.

“ŞEKER GİBİ BİR BAYRAM GEÇİRDİK”

CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum’un bayramda beklenenden çok daha fazla yeril turist geldiğini buna rağmen ne trafikte ne asayişte ciddi sorunlar yaşanmadığını belirterek, “Anadolu halkı bir kez daha Bodrum’u, Bodrumlu esnafı yalnız bırakmadı; yüzünü güldürdü. Bayram öncesi yaşanan durgunluk ve krizin şokunu Bodrum esnafı bu bayramda atlattı. Şeker gibi bir bayram geçirdik. Bodrum geri kalan üç aylık turizm bölümünde yüzde 70-80’lere varan doluluk oranıyla devam edeceğinden eminim. Çünkü okullar kapandı. Komşu ülkelerle yaşana krizler bertaraf edilmeyi başlandı. Turizmi olumsuz etkileyen birçok faktör ortaya kalkmaya başlayınca, bunun da turizme katkısı olumlu oldu. Anadolu halkına bir kez de daha teşekkür ediyorum” dedi.

ÇANAKKALE’DE TRAFİK YOĞUNLUĞU

Ramazan Bayramı tatili için başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’ndeki illerden Ege ve Akdeniz’e gidenlerin dönüş yolculuğunun oluşturduğu trafik yoğunluğu, hafta sonu da sürüyor. Çanakkale Feribot İskelesi ve Demircioğlu Caddesi’nde oluşan araç kuyruğu 2 kilometreyi buldu.

Ege ve Akdeniz tatil bölgelerinden Trakya ve İstanbul’a dönüş yapan tatilcilerin dün, Çanakkale Feribot İskelesi’nde oluşturdukları uzun kuyruk bugün de devam ediyor. Sabah saatlerinde sakin olan iskele meydanında, öğlene doğru Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmek isteyen tatilciler uzun kuyruklar oluşturmaya devam etti.

TRAFİK OLUMSUZ ETKİLENDİ

Çanakkale’den Eceabat ve Kilitbahir’e geçişlerde araç kuyruğu, iskeledeki araç depolama alanının dolması üzerine Demircioğlu Caddesi’ne taştı. Uzun kuyruklar oluşturan araçlar nedeniyle kent içindeki trafik de olumsuz etkilendi. Araç kuyruğu 2 kilometreyi buldu. Boğazda yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hattında saatsiz sefer yaparak, oluşan araç kuyruğunu azaltmaya çalışıyor.

MUĞLA’DA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini tamamlayan yerli turistler Muğla'dan araçları ile dönüş yapmaya başladı. Gelişleri gibi gidişlerinde de Muğla'nın Sakar geçidinde uzun kuyruklar oluşurken, öğle saatlerinde yola çıkan tatilciler sıcak havanın da etkisi ile stresli bir dönüş yolculuğuna çıktı.

Muğla'ya Ramazan Bayramı nedeniyle 9 günlük tatil için Fethiye, Denizli ve Aydın karayollarından yaklaşık 800 bin aracın giriş yaptığı tahmin ediliyor. Ramazan Bayramı tatilinde 3 milyona yakın yerli turisti ağırlayan Muğla'da tatil dönüşü Marmaris ve Fethiye karayollarının tek geçiş noktası olan Sakar geçidinde ve tırmanma sonrası araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Karayolunda hem gidiş, hem de geliş noktasındaki yoğunluğun tali çıkış yollarında sıkıntı yarattığı açıklandı. 24 saat süre ile Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri kritik noktalarda trafik akışını yönlendirirken, dönüş yolculuğunun Pazar akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

TOPÇULAR-ESKİHİSAR İSKELESİNDE YAPRAK KIPIRDAMIYOR

Bayram tatilini İstanbul dışında geçiren tatilcilerin dönüşleri devam ediyor. Tatilciler dönüşlerinde bayram boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü’nü tercih ederken, her bayram dönüşü yoğunluğa sahne olan Topçular-Eskihisar feribot iskelesinde ise adeta yaprak kıpırdamıyor.

Ramazan Bayramını sevdikleriyle geçiren tatilciler dönüşlerini sürdürüyor. Bu kapsamda tatilciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi ile 11 Temmuz 2016 Pazartesi gününe kadar ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü’nü tercih ediyor. Akıcı bir trafiğin hakim olduğu köprüden geçen tatilciler yaklaşık 4 dakikada Yalova’nın Altınova ilçesinden Kocaeli’nin Gebze ilçesine ulaşıyor.

Öte yandan her bayram kilometrelerce araç kuyruklarının oluştuğu, vatandaşların İstanbul’a geçebilmek için saatlerce sıra bekledikleri Topçular-Eskihisar feribot iskelesinde ise tarihi bir durgunluk hakim. Araç istif alanında çoğu kez hiç aracın bulunmadığı hatta bir kaç feribot dışında hiç bir feribot çalıştırılmıyor.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbodrum  tatil  dönüş  trafik