UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

Sina Koloğlu Milliyet _ Cadde

SOHBET İLE RÖPORTAJ FARKI

NTV’de bayram sohbeti. Sohbet samimiyettir, tarafların birbirlerine yakın olmasıdır. Seda Öğretir’in Nebahat Çehre’yle ‘Yüz Yüze’ programına “Merhaba iyi bayramlar” diye başlaması mesela, sohbetin yerini ‘gazete röportajı’ almasına vesile oldu birden. “Çok stil sahibi giyiniyorsunuz?” diye bir soru ise özel sohbetin tadındaki tuzu fazlasıyla kaçırıyordu. Eh biz Bal Mahmut sohbetlerinden geldiğimiz için, ya da Orhan Boran bayramlarından!

Yüksel Aytuğ Sabah - Günaydın

AH ŞU FELEĞİN ÇARKI!

Hayır işleri için kullanılan, çok sevdiğim, çok anlamlı bir atasözümüz vardır: Sağ elin verdiğinden sol elin haberi olmamalı.

Hayır işinin en makbul olanı,; sessizce, gösterişe kaçmadan, yardım edilen kişiyi teşhir edip onu utandırmadan yapılandır. Zaten Allah katında da yoksula, muhtaca yapılan en değerli yardım şekli budur.

Bayramın ikinci günü, Show TV'deki Çarkıfelek programı, bir yıl önce hayatını kaybeden bir şehidimizin geride bıraktığı ailesine jest yaptı. Şehit evine yapılan canlı bağlantıda, şehidimizin geride bıraktıklarına basit bir soru sorulup ev hediyesini kazanmaları sağlandı. Allah, bu hayrı işleyenlerin cümlesinden razı olsun. Ama o şehit ailesinin, kamera önünde umutla bekleştiği anlar, yüreğimin dibine tortu gibi çöktü. Acaba o hüzünlü aile ve yaşadıkları dram 'televizyonculuk hedeflerine' kurban edilmeden de bu iş usulünce yapılamaz mıydı? Ne bileyim, mesela programın sonunda mini bir Çarkıfelek düzenlenip masanın başına Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı, Mehmetçik Vakfı ya da Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına birer yetkili geçse, ödüller onlara pay edilse, vakıf ve dernekler eliyle -ki onlar kimin neye ihtiyacı olduğunu hepimizden iyi bilirler- şehit yakınlarına ulaştırılsa daha 'şık' olmaz mıydı?...

Mevlüt Tezel Sabah _ Günaydın

BELGESELDE FARKLI ADRESLER

Belgesel denince akla ilk National Geographic, Discovery ve History Channel kanalları gelir; hepsi de popüler ve büyük markalar. Ancak bizim gibi belgesellerin çok izlendiği ülkelerde, izleyiciler alternatif kanalların peşine düşüyor. Çünkü izleyici hep aynı kanallarda, hep aynı konseptte yapımlar izlemekten sıkılıyor ve farklı bakış açıları arıyor.

Değişik bir bakış açısı, belgesel kanalları için çok önemli bir ayrıntı. Örneğin; çevremdeki birçok kişi, History Channel'ın, tarihi hep Amerika ve İngiltere'nin bakış açısıyla anlatmasından şikayetçi. National Geographic ve Discovery'nin, lifestyle'dan hayvanlar âlemine kadar birçok farklı konseptte belgeseli ve özel programları var. Bu yapımlarda da karşımıza çıkan benzer ekran yüzleri ve benzer yayın politikası, izleyicinin farklı bir şeyler izleme isteğini artırıyor.

Bu noktada size alternatif olarak Viasat kanallarını önerebilirim. Bir İsveç medya grubu olan Viasat'ın merkezi Londra'da... Viasat kanalları, ilk başta İskandinav ülkelerinde yayın yapıyordu, şimdi ise başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok yerinde izleniyor. Viasat History; tarihe ilişkin geniş kapsamlı, kaliteli ve ödüllü programlar yayınlıyor. En önemlisi, diğer kanallara göre tarihe farklı bir bakış açısı var.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV