UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EURO 2016'DA İLK FİNALİST, BUGÜN OYNANAN PORTEKİZ İLE GALLER KARŞILAŞMASININ SONA ERMESİYLE BELLİ OLDU!.. İŞTE TÜM DETAYLAR!..

EURO 2016'DA İLK FİNALİST, BUGÜN OYNANAN PORTEKİZ İLE GALLER KARŞILAŞMASININ SONA ERMESİYLE BELLİ OLDU!.. İŞTE TÜM DETAYLAR!..

EURO 2016'DA İLK FİNALİST, BUGÜN OYNANAN PORTEKİZ İLE GALLER KARŞILAŞMASININ SONA ERMESİYLE BELLİ OLDU!.. İŞTE TÜM DETAYLAR!..

Portekiz, Ronaldo'nun önderliğinde EURO 2016'da finale yükseldi. Turnuvanın sürpriz takımı Galler'i Ronaldo ve Nani'nin golleriyle 2-0 yenen Portekiz, Pazar günkü rakibini bekliyor.

EURO 2016’da ilk yarı final karşılaşması Portekiz ile Galler arasında oynandı. Lyon’daki Stade des Lumieres’te oynanan mücadeleyi Cristiano Ronaldo ve arkadaşları 2-0 kazanmayı başararak final biletini kaptı.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ
Portekiz’in gollerini 50. dakikada Ronaldo ve 53. dakikada Luis Nani kaydetti. Bu sonuçla Portekiz, EURO 2016’da ilk kez 90 dakikalar içerisinde galip gelmiş oldu. Beşiktaş’ın yıldızı Ricardo Quaresma da 86. dakikada Luis Nani’nin yerine oyuna dahil oldu.

Galler ise Bale ile etkili olmaya çalışsa da aradığı golü bulamadı. Ada ekibi tarihi başarı elde ettiği şampiyonaya yarı finalde veda etti.

İLK YARI GOLSÜZ GEÇİLDİ
Karşılaşmanın ilk yarısı takımların risk almadan futbol oynadığı ve orta sahada üstünlük kurma çabasıyla geçti. Bale ve Ronaldo ile etkili olmak isteyen takımlar eşitliği bozamadı. Portekiz ile Galler oyun odasına 0-0’lık beraberlikle gitti.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI
50. dakikada kazanılan korneri Portekiz paslaşarak kullandı. Raphael’in ortasına Ronaldo çok iyi yükseldi ve kaleci Hennessey’i avlamayı başardı. Yıldız futbolcu Avrupa Şampiyonaları’nda 9. golünü atarak Portekiz’i 1-0 öne geçti.

3 DAKİKA SONRA NANI SAHNEDE
Portekiz’i rahatlatan golü ise Fenerbahçe’nin eski yıldızı Luis Nani kaydetti. Ronaldo’nun ceza sahası dışından çektiği sert şutta topa son dokunan Nani oldu ve Portekiz 2-0’lık üstünlüğü yakaladı.

GALLER’İN ÇABASI YETMEDİ
Yenilen ikinci golden sonra 8 dakika içerisinde 3 oyuncu değişikliğini de kullanan Galler Teknik Direktörü Chris Coleman, Portekiz’i sallamayadı! Sadece uzun top yapabilen Galler, beklenmedik bir başarı yaşadığı EURO 2016’ya yarı finalde veda etmiş oldu.

PORTEKİZ RAKİBİNİ BEKLEYECEK
EURO 2004’ten bu yana ilk kez büyük turnuvalarda finale yükselen Portekiz, Pazar günü Almanya-Fransa eşleşmesinin galibiyle kupa için karşılaşacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13