UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

WESLEY SNEIJDER'LE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!.. BEDAVAYA MI GÖNDERİLECEK?..

WESLEY SNEIJDER'LE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!.. BEDAVAYA MI GÖNDERİLECEK?..

WESLEY SNEIJDER'LE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!.. BEDAVAYA MI GÖNDERİLECEK?..

Galatasaray'da yönetimin çok ağır cezalar verdiği Wesley Sneijder'in sarı-kırmızılılardan bedavaya ayrılabileceği ortaya çıktı.

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusunu Wesley Sneijder'e kestiği astronomik cezanın dünya basınına yansıması sarı-kırmızılıları ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya bıraktı.

Sporx'in haberine göre geçmişte benzer dosyalarla FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda dava kazanan bazı avukatların bu olay üzerine Hollandalı futbolcunun davasını almak için zemin yokladığı öğrenildi.

Hollandalı futbolcunun, kesilen bu para cezasının kulüp tarafından alacaklarından düşülmesinin ardından, ödemelerinin sözleşmesi gereği zamanında yapılmadığı gerekçesiyle FIFA'ya başvurarak tek taraflı fesih talep etme yoluna gidebileceği ifade edildi.

Spor hukukçuları, bu duruma FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun baktığını ve geçmişte buna emsal futbolcuların lehine sonuçlanan bir çok karar olduğunu belirterek, FIFA futbolcuların alacaklarını ortadan kaldıracak şekilde fahiş cezaları doğru bulmadığını dile getirdi.

"SÖZLEŞMESİNİN FESHİNİ TALEP EDEBİLİR"

Hukukçular, "Böylesi durumlarda oyuncu cezaya karşı bir şey yapamaz. Kulüp bu kestiği cezayı futbolcuya yapacağı ödemelerden düşer. Futbolcuda sözleşmesi gereği kulüp ödemesinin zamanında yapmadığı gerekçesiyle FIFA'ya başvurarak sözleşmesinin feshini talep eder. Bu durum da FIFA'da 2-3 ayda sonuçlanır. Görünen de bu olay oyuncunun sözleşmesini haklı fesh ettiği yönünde bir kararla sonuçlanır" yorumunu getirdiler.

Hukukçular futbolcunun lehine sonuçlanmasını doğuracak en önemli etkenin cezanın oyuncunun yıllık ücretinin önemli bir kısmına tekabül etmesi yani fahiş olması olduğuna dikkat çektiler.

SELÇUK İÇİN TEK YOL TFF!

G.Saray'da futbolculara kesilen cezalardan en çok nasibini alan futbolcuların başında gelen Selçuk İnan için tek itiraz yolunun TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu olduğu bildirildi. TFF'nin yeni UÇK talimatında geçmişte itirazlar için 15 gün gibi bir süre şartı koymasına karşılık yeni talimatta bunun olmaması futbolcuya ilerki dönemlerde alacaklarından düşülecek veya ödenecek bu meblayı tekrar geri alma şansı doğurabilecek.

Oyuncunun kulübü ile sözleşmesi devam ederken bu yola başvurmasının çok küçük bir ihtimal olduğunu belirten hukukçular, "Geçmişte bununla ilgili bir süre şartı vardı şimdi bu kalkmış belki de unuttuar. Mevcut UÇK talimatına göre Selçuk ilerleyen zamanlarda geçmişe dönük (eğer bu ceza tahsil edilirse) o kesilen parayı alabilir" açıklamasını yaptılar.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13