UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

Yüksel Aytuğ Sabah – Günaydın

AKTÖRLERİN YILI

Geride bıraktığımız sezon, 'aktörlerin yılı' oldu. Televizyon dizilerinin izlenmesini sağlayan başlıca sebep, erkek oyuncuların muhteşem performanslarıydı.

Benim listemde ilk sırayı Oktay Kaynarca alıyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde canlandırdığı 'Hızır Reis' karakteri; Kurtlar Vadisi'ndeki Çakır'ı bile geride bıraktı.

Listemin ikinci sırasında ise Yurdaer Okur var. Yeter dizisinde hayat verdiği 'Beyin cerrahı Yekta' karakteriyle harikalar yarattı. Dramalarda anti karakterleri sevdirmek zordur. Yurdaer Okur, zor bir işin altından yüzünün akıyla çıktı.

Üçüncü sırayı ise Ahmet Mümtaz Taylan alıyor. Hayat Şarkısı dizisindeki 'Bayram' rolüyle, nasıl güçlü bir oyunculuk altyapısına sahip olduğunu gösterdi. İyi mi yoksa kötü mü olduğuna bir türlü karar veremediğimiz 'gri' karakterler, en zorudur. Taylan, zoru başardı.

Dördüncü sıra, Erkan Petekkaya'nın. O da ikinci sezonu olduğu için; yoksa yine ilk sırada yer alırdı. Erkan, Nurgül Yeşilçay'ın ayrılmasından sonra Paramparça dizisinin reytinglerde paramparça olacağını düşünenleri taca çıkarttı. Müthiş performansıyla diziyi ayakta tuttu. Beşincilik ise bana göre Engin Altan Düzyatan'ın. Geçen sezon olduğu gibi bu yıl da Diriliş Ertuğrul dizisinin ilgiyle izlenmesinde en önemli payın sahibi oldu. Romantik komedilerde izlemeye alıştığımız bir salon beyefendisinden, bileği bükülmez bir tarihi kahraman çıkartmak her yiğidin harcı değil.

Kiralık Aşk'ın 'Ömer'i Barış Arduç ise 'yakışıklılık kontenjanından' bir mansiyonu hak ediyor.

Ne yazık ki, geride bıraktığımız sezon, baş kadın oyuncular açısından 'hayal kırıklığı yılı' oldu. Beren Saat'in 'Kösem' mayası tutmadı. İki sezon öncesinin 'sultanı' Meryem Uzerli ise bir türlü Gecenin Kraliçesi olamadı. Nurgül Yeşilçay iyiydi de, bu kez 'mental kondisyonu' yetmedi.

 

Mevlüt Tezel Sabah - Günaydın

7 SAAT UYU PARA ÖDÜLÜNÜ KAP

Uykusuzluğun personelin performansına etkilerinden endişe eden ABD şirketi Aetna, çalışanlarının her gece en az yedi saat uyumaları karşılığında para ödülü veriyor. Aetna personeli, en az yedi saat uyudukları her 20 gece için 25 dolar kazanabiliyor. 12 aylık sürede en fazla 300 dolarlık bir üst limit bulunuyor. BBC Türkçe sitesinde yayınlanan habere göre; çalışanlar şirketin bilgisayarlarına bağlı bir bileklikle uykularını otomatik olarak kaydedebiliyorlar. Bu programa geçtiğimiz yıl, Aetna'nın 25 bin personelinden 12 bini katılmış.

Az uyumak, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de büyük bir problem aslında. Birçok insan eskiden TV izleyip az uyuyordu; şimdi Twitter, Instagram, internette diziler, belgesel kanalları, spor yayınları gibi az uyumayı teşvik edecek birçok faktör var. 24 saat çizgi film yayını yapan çocuk kanalları bile çocukların az uyumasına neden oluyor! BBC Türkçe, haberinde araştırma verilerine de yer vermiş: Amerikan Uyku İlacı Akademisi'nin 2011'deki raporuna göre; sadece ABD'de ortalama bir işçi, uykusuzluk nedeniyle yılda 11.3 çalışma günü, yani 2 bin 280 dolara denk gelen verimlilik kaybı yaratıyor. Bu, ABD ekonomisi için yıllık 63.2 milyar dolar düzeyinde bir zarar demek.

 

Sina Koloğlu - Milliyet

EKRANDA BİR KOMEDİ DAHA BİTTİ

Ekranda espri az, komedi var ama yok! Mizahın ‘siyasi’ tarafı hiç yok.

Ekran komedisinin geriye kalanındaysa, ‘derinlik’ yok. Böyle olunca ekran özellikle 2000’li yılların ikinci yarısından sonra komedide iflas bayrağını çekti. ‘Güldür Güldür Show’ işte çöldeki vaha biraz.

Onun için ekranda mizah, komedi sinyali geldiğinde destekliyorum.

‘Görevimiz Komedi’ de böyle oldu. Önce stüdyoda skeçlerle güldürmeye çalıştılar, olmadı. Sunucu değişti, gişe yapan oyuncular geldi, yine olmadı. Hatta bence hoş bir değişiklik, skeçleri kısa filmler şeklinde verdiler ama yine olmadı. Bu son hali aslında işi götürebilecek kıvama gelmişti. Peki neydi eksiklik? Senaryolar ve oyuncunun hazırlanmasındaki yetersizlik. Zaman kısıtlıydı belki. Pes etmek yok. Yeni projelerden mutlaka çıkacak ümidiyle!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERseçmeler  yazarlar  tv