UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"BİZ ARTIK VEREN ELİZ, ALAN EL DEĞİLİZ" CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAYRAM NAMAZI ÇIKIŞI FLAŞ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

"BİZ ARTIK VEREN ELİZ, ALAN EL DEĞİLİZ" CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAYRAM NAMAZI ÇIKIŞI FLAŞ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

"BİZ ARTIK VEREN ELİZ, ALAN EL DEĞİLİZ" CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAYRAM NAMAZI ÇIKIŞI FLAŞ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

Erdoğan, Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili olarak, "Bu insanları ülkemizde değerlendirme imkanına sahibiz. Biz artık veren eliz alan el değiliz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili olarak, "Bu insanları ülkemizde değerlendirme imkanına sahibiz. Biz artık veren eliz alan el değiliz" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-(Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı) Son tutuklananlarla birlikte şu anda 30 tutuklanan var ve bu 30 tutuklananla birlikte geleceğe yönelik birçok ipuçları yakalanabilir, alınabilir. Bu ipuçlarıyla birlikte de bu işin üzerine üzerine gidilecektir. Tabii görüldüğü gibi bakıyorsunuz Dağıstan'dan var, Kırgızistan'dan var, Tacikistan'dan var. Yani komşu kuzeydeki Kafkas ülkelerinden olanlar ne yazık ki bu işin içerisinde. Olay tabii tamamen DAEŞ çerçevesi içerisinde, onların metotlarıyla yürüyen bir süreç. Konu sıkı bir takipte. Neticede bir terör eylemi olmuştur ve bu terör eyleminin neticesinde de 45 kadar dost, kardeş kaybolmuştur. Yaralılar her geçen azalmakta ve tedavileri bitenler taburcu edilmektedir.

- (Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili) Bu insanları ülkemizde değerlendirme imkanına sahibiz. Biz artık veren eliz alan el değiliz. Çadır kentlerde ev sahipliği yapmayı doğru bulmuyorum. Belli illerimizde, organize sanayi bölgelerinde Suriyelilerden istifade edeceğiz.

- (Dışta normalleşme adımları) Rusya ve İsrail'le atılan adımların çerçevesi farklı, Mısır'ın çerçevesi farklı. Bizim Mısır halkıyla bir sorunuz yok. Sorun yönetimle özellikle liderle ilgili bir sorun. Mursi ve arkadaşlarına karşı alınan kararların hepsi masaüstü kararlardır. Bu kararları biz kabul etmiyoruz. Böyle bir zulme evet dememiz mümkün değil.

- (Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme) Dışişleri Bakanımızın, Sayın Lavrov ile Soçi'de yaptığı görüşmeye göre, bu ay sonu ya da ağustos ayı içinde, yani G-20 öncesi bir görüşme söz konusu olabilir, daha kesin değil.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13