UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DEMET AKALIN VE GÜLBEN ERGEN'İN 'RISING STAR' HÜSRANI! SANAL ALEMDEKİ SANAL RAKAMLAR 'ER MEYDANINDA' BALON GİBİ SÖNÜNCE YERLERİNİ KİM ALDI?

DEMET AKALIN VE GÜLBEN ERGEN'İN 'RISING STAR' HÜSRANI! SANAL ALEMDEKİ SANAL RAKAMLAR 'ER MEYDANINDA' BALON GİBİ SÖNÜNCE YERLERİNİ KİM ALDI?

DEMET AKALIN VE GÜLBEN ERGEN'İN 'RISING STAR' HÜSRANI! SANAL ALEMDEKİ SANAL RAKAMLAR 'ER MEYDANINDA' BALON GİBİ SÖNÜNCE YERLERİNİ KİM ALDI?

'Rising Star' 11 Temmuz'da yeniden başlıyor. Ancak, üç önemli değişiklikle! Geçtiğimiz yıl jüri kadrosunda; Mustafa Sandal, Fuat Güner, Gülben Ergen ve Demet Akalın vardı. Şimdiki jüriye bakıldığında ise jüride bir tek Mustafa Sandal kalmış, geri kalan koltuklar tamamen değiştirilmiş.

Fuat Güner'in koltuğunda Yılmaz Morgül, Gülben Ergen ve Demet Akalın'ın koltuğunda ise İrem Derici ve Emina Sandal oturacak. Peki, bu radikal değişikliğin sebebi neydi? 

GÜLBEN VE DEMET “OUT” OLDU!..
Elbette, esas konu başka! Geçtiğimiz sezon yapım ekibi büyük bir yanılgıya düşerek, Demet Akalın ve Gülben Ergen'in sosyal medyadaki takipçi sayısının ratinglere olumlu yansıyacağını düşündü. Ne var ki, evdeki hesap çarşıya uymadı ve program beklenen rakamları bir türlü yakalayamadı. Demet Akalın'ın Twitter'da 5.4 Milyon, Instagram'da ise 4.6 Milyon takipçisi var. Toplayınca tam 10 Milyonu buluyor! Gülben Ergen'in ise, Twitter'da 4 Milyon, Instagram'da 3 Milyon takipçisi var. Toplamı 7 Milyon!.. Geçtiğimiz sezon da bu rakamlar aynı seviyelerdeydi. Peki, milyonlarca takipçisi olan(!) sanatçılar nasıl oldu da ratingleri en üst seviyeye taşıyamadı? 

Demet Akalın, milyonlarca(!) takipçisine 'Beni izleyin' dedi de izlemediler mi? Gülben Ergen tek bir paylaşımıyla yüz binlerce hayranını ekrana kilitlese rating rekoru kırılmaz mıydı? 

Burada çıkan sonuç; sosyal medyadaki şişirme rakamlar ile gerçeklerin çok farklı olduğu! 'Sosyal medya uzmanlığı' adı altında çalışan ama aslında PR ekibinin bir parçası olan kişiler, sanatçıların reel takipçi sayısını 100 binken, 3-4 Milyon gösterebiliyor. Ama bu da oldukça yanlış bir algı oluşturuyor, hatta sanatçılara zarar veriyor. Sanatçıların buna inanıp 'Benim 5 Milyon takipçim var' diye hava atmaları ise daha da vahim! İşte er meydanına çıkılınca ak koyun kara koyun belli oluyor ve sanal âlemdeki sanal rakamların, izlenme oranlarına hiç de etki etmediği ortaya çıkıyor! Demet Akalın ve Gülben Ergen'in takipçi sayıları gerçek olsa ve hepsi birden aynı anda yarışmayı izleselerdi büyük rating rekorları kırılırdı ama bırakın rekoru, koltuklarından bile oldular! Yani; Demet Akalın ve Gülben Ergen “out” oldu yarışmadan!.. Zaten, albüm satışları da TV 8'de yaşanan bu rating faciasının aynısını göstermişti. Düşünün; 5.4 Milyon takipçisi olan Demet Akalın'ın albümü 100 Bin sattı. Tabii, 'En çok ben sattım' demeleri de işin kamuflajı! Rakamlar ortada; takipçi sayısının yüzde 2'si albümü satın almış. Bu rakam gerçekleri gösterse ve bırakın yarısını, yalnızca yüzde 10'u bile albümü alsa 540 Bin satacak!.. Ama gerçekler hiç de öyle değil tabii...
Fuat Güner bu değerlendirmenin dışında çünkü Twitter'da yalnızca 28 Bin 400 takipçisi var. Yılmaz Morgül'ün Survivor'daki performansı nedeniyle rating potansiyelinin yüksek olduğunun düşünülmesi, Fuat Güner'i koltuğundan etmiş görünüyor. 


Peki, TV 8 şimdi nasıl bir hesap yaptı? Mustafa Sandal kaliteli duruşu ve müzikal kimliğiyle yarışmanın ağır topu olarak seçti. Yılmaz Morgül'ün özlü sözleriyle ratinglere etki etmeye çalışacağını düşünüyorlar. Jürinin esas sürprizi olan Emina Sandal ise kendi ülkesinde çok tanınan bir müzisyen ve benzer bir programda Sırbistan'da jüri üyeliği yapmıştı. Emina bu konuda tam bir sürpriz jüri konumunda!.. TV 8, programın bu jüriyle geçtiğimiz yıldan daha iyi sonuçlar almasını bekliyor. Bakalım, TV 8'in hesapları tutacak mı ve yeni jüri kadrosuyla 'Rising Star' zirveye yerleşecek mi? Bekleyip, hep birlikte göreceğiz!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdemet akalın  gülben ergen  rising star