UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN'E MEKTUP GÖNDERDİ!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN'E MEKTUP GÖNDERDİ!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN'E MEKTUP GÖNDERDİ!..

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupta, Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirttiğini bildirdi.Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektupla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın geçtiğimiz kasım ayında bir Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu ifade eden Kalın, mektupta, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum." ifadesine yer verildiğini bildirdi.

"Geleneksel dostane ilişkilerin yeniden tesisi" çağrısı

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus mevkidaşına Türkiye ile Rusya arasındaki geleneksel dostane ilişkilerin tekrar tesis edilmesi, bölgesel krizlerin çözümü için işbirliği ve terörle ortak mücadele edilmesi için çağrıda bulunduğunu da vurguladı.

İlişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımlar atılacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "İki ülke, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldı." dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN  RUSYA  PUTİN