UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSRAİL İLE UZLAŞMAYA VARILDI!.. BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM YARIN AÇIKLAMA YAPACAK!..

İSRAİL İLE UZLAŞMAYA VARILDI!.. BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM YARIN AÇIKLAMA YAPACAK!..

İSRAİL İLE UZLAŞMAYA VARILDI!.. BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM YARIN AÇIKLAMA YAPACAK!..

Türk ve İsrailli yetkililer, ilişkilerinin normalleşmesine yönelik görüşmeler için Roma'da bir araya geldi. İsrailli bir yetkili anlaşmaya varıldığına yönelik bir açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım yarın konuyla ilgili açıklama yapacak.

İsrail-Türkiye ilişkilerinde normalleşme için kritik görüşme, İtalya'nın başkenti Roma'da yapılıyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun özel temsilcisi Roma'da bir araya geldi.

Reuters'ın haberine göre; İsralli bir yetkili Türkiye ile anlaşmaya varıldığını söyledi. Haberde resmi açıklamanın pazartesi günü yapılacağı bilgisi yer aldı. Konuyla ilgili Türkiye'den ise henüz bir açıklama gelmedi.

Ancak Başbakan Binali Yıldırım'ın, varılan aşamayla ilgili yarın saat 13.00'te Çankaya Köşkü'nde açıklamalarda bulunacağı bildirildi.

Türk yetkililer görüşme öncesi yapılan açıklamada görüşmelerin 2 gün süreceğini ve anlaşmanın büyük bir ihtimalle pazartesi günü imzalanacağını belirtmişti.

ANKARA'DAN 3 ŞART
Ankara'nın ilişkilerinin normalleşmesi için 3 şartı bulunuyor. Özür, tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılması. İsrail Başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemişti.

20 MİLYON DOLAR TAZMİNAT
Tarafların, Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlara toplam 20 milyon dolar tazminat ödenmesi konusunda da anlaştığı belirtildi.

Gazze ablukasının esnetilmesi başlığında ise Türkiye'nin Gazze'ye bir elektrik santrali kurması, su ihtiyaçlarının karşılanması için de bir arıtma tesisi inşaa etmesi öngörülüyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERisrail  türkiye  uzlaşma  başbakan  binali yıldırım