UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MESUT ÖZİL'İN PENALTIYI GOLE ÇEVİREMEDİĞİ MAÇTA ALMANYA, SLOVAKYA’YI MAĞLUP EDEREK ADINI ÇEYREK FİNALE YAZDIRDI!..

MESUT ÖZİL'İN PENALTIYI GOLE ÇEVİREMEDİĞİ MAÇTA ALMANYA, SLOVAKYA’YI MAĞLUP EDEREK ADINI ÇEYREK FİNALE YAZDIRDI!..

MESUT ÖZİL'İN PENALTIYI GOLE ÇEVİREMEDİĞİ MAÇTA ALMANYA, SLOVAKYA’YI MAĞLUP EDEREK ADINI ÇEYREK FİNALE YAZDIRDI!..

Almanya, Mario Gomez'in de ağları sarstığı maçta Slovakya'yı 3-0 mağlup etti ve Euro 2016'da çeyrek finale yükseldi.

Euro 2016 2. Tur maçında Almanya ile Slovakya karşı karşıya geldi. Stade Pierre-Mauroy'da oynanan mücadeleyi Almanya oldukça rahat bir oyun sonucunda 3-0 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.

Almanya'ya galibiyeti getiren goller, 8. dakikada Jerome Boateng, 43. dakikada Beşiktaş'ın golcüsü Mario Gomez ve 63. dakikada Julian Draxler'dan geldi. Mesut Özil, 14. dakikada kazandıkları penaltı vuruşunda kaleci Kozacik'i geçemedi.

Joachim Löw'ün ilk 11'de şans verdiği Mario Gomez, 90 dakika sahada kaldı ve turnuvadaki 2. golünü kaydetti. Öte yandan yıldız isim, Avrupa Şampiyonaları'nda 5 golle Almanya'nın en golcü ismi olan Klinsmann'ı yakaladı.

Galatasaraylı Lukas Podolski ise, yedek başladığı karşılaşmanın 72. dakikasında Draxler'ın yerine oyuna dahil oldu.

Almanya çeyrek finalde, İtalya - İspanya maçından gelecek takımla karşı karşıya gelecek.

BOATENG CEZA ALANI DIŞINDAN ATTI
Mücadelenin ilk dakikasından itibaren kontrolü eline alan Almanya, Slovakya yarı alanındaki etkili oyunu sonrasında henüz 8. dakikada golü buldu.

Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Toni Kroos kullandı ve defansın ceza alanı dışına gönderdiği topla Boateng buluştu. Ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda bulunan yıldız savunmacının gelişine yaptığı vuruş köşeye gitti ve Almanya 1-0 öne geçti.

MESUT ÖZİL PENALTIYI GOLE ÇEVİREMEDİ
Golden sonra da Slovakya 'hayata dönüş' sinyalleri veremezken, Almanya bol paslarla rakibini rahatsız etmeyi sürdürdü ve 14. dakikada penaltı ile bir kez daha gole yaklaştı.

Hava topu mücadelesinde Martin Skrtel, Slovakya ceza sahası içerisinde Mario Gomez'e faul yaptı ve maçın hakemi Szymon Marciniak beyaz noktayı gösterdi. Mesut Özil, kalenin sağına doğru yaptığı vuruşta kaleci Matus Kozacik'i geçemedi.

İLK YARININ SONUNDA MARIO GOMEZ!
İlk yarı boyunca kontrolün tek sahibi olan Almanlar, soyunma odasına 2-0 önde götürecek golü de Mario Gomez ile buldu.

Sol kanatta topla buluşan Julian Draxler, ceza sahası içerisine girip son çizgiye indikten sonra yerden pasını ön direkte bulunan Beşiktaşlı yıldıza verdi. Gomez de gelişine güzel bir vuruşla ağları sarstı ve 43. dakikada takımını 2-0 öne geçirdi.

İKİNCİ YARININ ADAMI DRAXLER
İkinci yarının başında Slovakya'da takımın önemli isimlerinden Weiss oyundan alınırken, Gregus oyuna dahil oldu, ancak fark yaşatmayı başaramadı. Almanya 63. dakikada ikinci yarının en çok dikkat çeken ismi Draxler ile farkı 3'e çıkardı.

Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Toni Kroos geçti ve ortası Jan Gregus'dan sekip altı pas içerisinde bulunan Julian Draxler'e geldi. Yıldız isim de, gelişine vuruş ile farkı 3'e çıkardı.

PODOLSKI TURNUVADA İLK KEZ FORMA GİYDİ
Galatasaray'ın yıldızı Lukas Podolski de 72. dakikada oyuna dahil oldu ve EURO2016'da ilk kez forma şansı buldu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERalmanya  slovakya  euro 2016