UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNGİLTERE BAŞBAKANI DAVID CAMERON AB REFERANDUMUNDAN SONRA AYRILMA KARARI ALDI!.. CAMERON GÖREVİ BIRAKIYOR MU?

İngiltere Başbakanı Cameron görevi bırakacağını

İNGİLTERE BAŞBAKANI DAVID CAMERON AB REFERANDUMUNDAN SONRA AYRILMA KARARI ALDI!.. CAMERON GÖREVİ BIRAKIYOR MU?

İngiltere'de yapılan referandumdan AB'den ayrılma kararının çıkmasının ardından Başbakan David Cameron 3 ay sonra görevi bırakacağını açıkladıİngiltere Başbakanı David Cameron, AB referandumunda birlikten ayrılma kararının çıkmasının ardından ekimdeki parti kongresinde görevi bırakacağını açıkladı.

Cameron, referandumun ardından canlı yayınlanan konuşması sırasında, "İstifa ediyorum" dedi.

Açıklamasında, "Bu karar hafife alınmamalıdır; Britanya halkının kararlarına saygı göstermek gerekir" diyen Cameron, "Tüm çıkarların korunduğu bir çözümle ilerlemelidir. Şimdi AB ile görüşmeler yapmak için hazırlanmalıyız. Her zaman büyük kararlarla yüzleşmek gerekiyor" diye ekledi.

Cameron, İngiltere'nin AB ile daha güçlü olduğunu düşündüğünü de vurguladı.

Cameron açıklamada şunları kaydetti: "Britanya'da yaşayanlar tarihteki en büyük seçimi yaptı ve insanların kararına saygı duyuyoruz. Britanyalılar AB'den çıkmak için oy kullandı ve buna saygı duyuyoruz. Kampanyada çalışanları kutluyorum. Durumumuzda ani bir değişiklik olmayacak. AB ile müzakerelere başlayacağız. Güçlü bir iktidara ihtiyacımız var. Hala İngiltere'nin AB'de daha güçlü olacağını düşünüyorum. Ancak Britanyalılar farklı bir seçim yaptı sanırım farklı bir lidere ihtiyacı var. Yeni bir liderliğe ihtiyaç var. İstikrar bu aşamada çok önemli. Ekim ayındaki yapılacak parti kongresinde yeni bir lider arayacağız. Yeni bir yol bulmalıyız."

Belli bir zaman çizelgesi sunmayan ve görevine 3 ay daha devam edecek olan Cameron, Muhafazakar Parti'nin Ekim ayındaki yıllık konferansına kadar yeni bir liderin olması gerektiğini söyledi.

Siyasete yön veren isimler de Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma kararını değerlendirirken, gözler Cameron'a çevrilmişti.

"CAMERON GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK"

İktidardaki Muhafazakar Partili Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Philip Hammond da seçmenin talebini açıkça dile getirdiğini söyleyerek, hükümetin işinin bu kararla ilerlemek olduğunu bildirdi. Hammond ayrıca, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, Brexit halinde başbakanlık görevini sürdüreceğini söylediğini hatırlattı.

Anamuhalefetteki İşçi Partisinin "Gölge Maliye Bakanı" John McDonnell da Brexit kararıyla sterlinin değer kaybettiğinin altını çizerek, hükümetin ekonomiyi dengelemesi, işleri ve maaşları koruması için adım atması gerektiğini bildirdi.

"BAŞBAKAN İSTİFA ETMELİ"

AB ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen ve birlikten ayrılık yönünde kampanya yürüten Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisinin (UKIP) lideri Nigel Farage ise referandum gününü, Birleşik Krallık'ın "bağımsızlık günü" olarak tanımladı. Farage, "Bu, sıradan insanlar için, iyi insanlar için bir zafer olacak" dedi.

Ayrılık kararıyla İngiltere Başbakanı David Cameron'ın istifa etmesi gerektiğini savunan Farage, resmi Twitter hesabından da "Ülkemizi geri kazandık." yazdı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDAVİD CAMERON  AB  REFERANDUM