UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI!.. SICAK ÇARPMASI ÖLÜME NEDEN OLABİLİR!.. İŞTE O ÖNEMLİ UYARILAR!..

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI!.. SICAK ÇARPMASI ÖLÜME NEDEN OLABİLİR!.. İŞTE O ÖNEMLİ UYARILAR!..

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI!.. SICAK ÇARPMASI ÖLÜME NEDEN OLABİLİR!.. İŞTE O ÖNEMLİ UYARILAR!..

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinden vatandaşları sıcak çarpmalarına karşı önlem almaları için uyardı.

Ülke genelinde sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve vatandaşların yanlış ya da eksik tedavi yöntemlerini dikkate alan Bakanlık yetkilileri, sıcak çarpmasının tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme sebebiyet vereceğine dair vatandaşları bilgilendirdi.

Güneş veya sıcak çarpmalarının aşırı sıcağa maruz kalma sonucu, beden ısısını ayarlayan terleme mekanizmasının bozulmasına bağlı olarak, vücut ısısının düşürülememesi sonucu ortaya çıkan bir durum olduğu belirtildi.

İşte Sağlık Bakanlığı’nın sıcak çarpması ile ilgili önemli uyarıları:

BOL BOL SIVI TÜKETİN
Güneş veya sıcak çarpmasına maruz kalan kişilere mutlaka bol sıvı ve tuzlu ayran içirilmeli.

YANIKLARA YOĞURT SÜRMEYİN
Güneş yanıklarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanarak, güneş ışığına uzun süre maruz kalma sonucunda deride oluşan halk arasında “yanık” olarak adlandırılan kızarıklık, ağrılı ve kaşıntılı bir durumun ortaya çıkabileceği belirtildi.

Bu duruma maruz kalan kişide ateş, su toplanması ve şiddetli ağrı varsa veya 1 yaşından küçükse en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiği belirtilerek, güneş yanığından korunmak için güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılması gerektiği kaydedilerek, yanıklara karşı şu önerilerde bulunuldu:

SALÇA DA SÜRMEYİN
"Güneş yanığından korunmak için güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılmalı, güneş yanığı olan yerler soğuk su ile silinmeli, etkilenmiş bölgelere nemlendirici tıbbi losyon sürülmelidir. Yağ, salça, yoğurt ve diş macunu gibi maddeler kesinlikle sürülmemeli, büller patlatılmamalıdır."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13