UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ARTIK KESİNLEŞTİ!.. FATİH TERİM GALATASARAY'A GELİYOR MU YOKSA GELMİYOR MU? İŞTE YANITI!..

ARTIK KESİNLEŞTİ!.. FATİH TERİM GALATASARAY'A GELİYOR MU YOKSA GELMİYOR MU? İŞTE YANITI!..

ARTIK KESİNLEŞTİ!.. FATİH TERİM GALATASARAY'A GELİYOR MU YOKSA GELMİYOR MU? İŞTE YANITI!..

Ali Fatinoğlu kesin bir ifade kullanarak Fatih Terim ile Dursun Özbek'in anlaştıklarını söyledi.

Fatinoğlu, Akhisar'ın golcüsü Rodallega'nın sözleşmesinde 2 milyon Euro'yu kendisinin yatırması durumunda serbest kalabileceği maddesi bulunduğunu da aktardı

Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi Ali Fatinoğlu, Türk Futboluna yaptıkları yatırımlarla dikkat çeken dev bir kuruluşun (SANICA) Yönetim Kurulu Başkanvekili. Elazığspor'a sponsor oldukları dönemde futbolun tüm paydaşlarını tanıma fırsatı bulurak futbol camiasının içinde neler yaşandığını iyi bilen, futbolcu-teknik adam-yönetici-taraftar dörtgenindeki bağlantıları gözlemlemiş bir isim olarak uzun süredir Galatasaray için "kurtuluş formüllerini" dile getiriyor. Yeni sezonda Süper Lig'den bir takıma yine isim sponsoru olmaya hazırlanan Fatinoğlu Ailesi, futbolun dinamikleri arasında yer almaya devam edecek.

Öte yandan; Ali Fatinoğlu, kongrede Prof. Dr. Ahmet Özdoğan'ın listesinde yer alıp seçimi kaybetse de Galatasaray'ın çıkarları için çalışmalarını sürdürüyor. Projelerini kendine saklamayarak hiç çekinmeden açıklayan, medya aracılığıyla veya bulunduğu ortamlarda dile getiren Fatinoğlu'nun bazı önerileri şöyleydi:

-Kulübün bir işadamı vizyonu ile yönetilmesi gerekir

-Galatasaray ürünlerinin "corner" yapısıyla pazarlanması gerekir. Bu yapı yılda 100-150 milyon TL arası bir ekstra gelir kazandırır

-GS Tv, Web sayfası ve dergi gibi resmi yayın organları daha iyi kullanılıp, reklam gelirleri artırılmalı

-Bonservisi ile değil, futbolcular kiralık yöntemiyle kadroya katılmalı

-Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih gibi takımlarda kadroya giremeyenler takip edilmeli

"Galatasaray Yönetimi bu süreci doğru yönetmeli, iyi kullanmalı"

Ali Fatinoğlu, bir zamanlar Avrupa'ya damga vurmuş sarı-kırmızılı kulübün transferde zorlandığını, son 1-2 sezondur yabancı futbolcuların güvensizlik duyduğunu da belirterek; şöyle konuşuyor:

"Bir kulüp düşünün ekonomik sıkıntılar nedeniyle talip olunan oyuncular gelmeye sıcak bakmıyor. Bir kulüp düşünün kadrosundaki oyuncular kazandığı yüksek rakamlar nedeniyle gitmek istemiyorlar"

"Galatasaray'ın imajı futbolcu ve menajerlerin kontrolünde zedelenmemeli"

"Bu çelişkili durumdan bir an önce kurtulmak lazım. Galatasaray'ın değerlerini ve çıkarlarını ön plana alıp Yönetim masaya yumruğunu vurmalı. Futbolcuların elinde oyuncak olunmamalı. Menajerlerin oyununa gelip kulüp imajı zedelenmemeli"

"Sneijder, Muslera ve Podolski üçlüsünden en az biri satılmalı"

Galatasaray Futbol Takımı'nın yeni bir heyecana ihtiyacı olduğunun altını çizen Fatinoğlu, takımdaki yıldız oyunculardan en az birinin satılması gerektiğini vurgulayarak; "Galatasaray taraftarını tribünlere çekebilmek, forma satışı yapabilmek için yeni heyecan şart, bunu da yeni yıldızlar transfer ederek yapabilirsiniz. Ama önce elinizdeki Sneijder, Muslera ve Podolski'den 1-2 tanesini elden çıkarmanız lazım. Hem ücretleri yüksek bu oyuncuların elden çıkması ile bonservis bedeli ve yıllık ücrette tasarrufa geçersiniz hem de taraftarları yeni transferlerin heyecanı ile tribüne çekersiniz" şeklinde konuştu.

"FATİH TERİM TÜM CAMİAYI HEYECANLANDIRIR, AYAĞA KALDIRIR"

Bu arada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim konusunda DHA'ya önemli bilgiler veren Fatinoğlu, Fatih Terim'in kesin olarak Galatasaray'da görev yapacağını söyledi. Milli takımda sıkıntılı bir dönem geçiren Terim'i Başkan Dursun Özbek'in bir kez daha aradığını ve Galatasaray'a davet ettiğini ifade eden Ali Fatinoğlu kesin bir ifade kullanarak Fatih Terim ile Dursun Özbek'in anlaştıklarını ve Terim'in yeni sezonda bir kez daha Galatasaray'a geleceğini söyledi.

RODALLEGA GERÇEĞİ...

Fatinoğlu, Akhisar'ın golcüsü Rodallega'nın sözleşmesinde 2 milyon Euro'yu kendisinin yatırması durumunda serbest kalabileceği maddesi bulunduğunu da aktardı. Akhisar'ın Başkanı Hüseyin Eryüksel Galatasaray ile Rodallega için kesinlikle görüşmediklerini ve ortada yapılan bir anlaşma bulunmadığını dün DHA'ya söylerken, Fatinoğlu da bugün aynı bilgileri aktardı. Ayrıca Rodallega'nın 2 milyon euro getirmesi durumunda istediği takıma gidebileceği bilgisini veren Fatinoğlu, Akhisar Yönetimi'nin bu oyuncudan memnun olduğunu ve yeni sezonda Avrupa'ya gidebilmek için Rodallega'yı kaybetmek istemedikleri vurgulandı.

Daha önce verdiği bilgilerde Gökhan'ın Beşiktaş ile anlaştığını, Lucescu'nun Schaktar'dan ayrılacağını, Serdar Aziz'in Galatasaray'a gideceğini radyo ve televizyonlara yaptığı bağlantılarda dile getiren Fatinoğlu, şimdi de Fatih Terim'in Galatasaray'a döneceğini net bir şekilde ifade ediyor.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFATİH TERİM  GALATASARAY  MİLLİ TAKIM