UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN, YÜKSEL AYTUĞ VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN, YÜKSEL AYTUĞ VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN, YÜKSEL AYTUĞ  VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

Sina Koloğlu Milliyet

DENEYELİM TUTARSA!

Star TV, ‘mutlaka bir ışık görmüştür de bu diziyle ilgili, kabul etmiştir’ diye düşünüyorum. Diziyi yapanların büyük bir değişikliğe gidip projeyi daha ‘izlenebilir’ bir hale sokacaklarına inanıyorum. ‘Şahane Damat’ı izlerken ister istemez böyle düşündüm. Yoksa ikinci bölümden sonra bitirmekte fayda var bu haliyle! Oyunculara laf etmiyorum. Onlara bu diyalogları veren, ‘böyle oynayacaksınız’ diyenlere sormak lazım.

Oya Doğan Vatan

ŞAHANE DAMAT “PES” DEDİRTTİ

Sinegraf, Osman Sınav’ın yapımcılığını, Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in senaristliğini, Aytuğ Yargıç’ın müziklerini ve Raşit Çelikezer’in yönetmenliğini üstlendiği Şahane Damat, salı akşamı Star TV’de başladı. Burcu Özberk, Ali Ersan Duru, Mesut Yılmaz, Hande Kaptan, Anıl İlter, Leyla Göksun, Köksal Engür, Selen Uçer, Mert Carim, Binnur Şerbetçioğlu, Selim Gürata, Ebru Nil Aydın, Erhan Yazıcıoğlu ve Nükhet Duru’nun başrollerini oynadığı dizi Tüm Kişiler’de 2.71 reytingle 12’nci, AB’de 2.22’yle 19’uncu, ABC1’de 2.63’le 13’üncü oldu. Sonuçta gün birincisi olsaydı da, bir şey değişmeyecekti. Uzunca bir süredir Dizi Doktoru köşesiyle karşınızdayım. Bugüne kadar çok beğendiğim projelerde, hiç beğenmeğim işlerde oldu. Ancak beğenmediğim projeleri bile “doktor” adıyla yazdığım için hep pozitif taraflarını, kurtarılabilir ve tedavi edilebilir yanlarını yazmaya çalıştım. Ancak Şahane Damat’ı izlerken, bugüne kadar hakkında kötü eleştiri yazdığım herkesi arayıp özür dilemek istedim. Uzunca bir süre şaka olduğunu düşündüm ve bu kadarına “pes” dedim. Daha da acısı kendimi izleyici olarak salak yerine konulmuş gibi hissettim.

Mesut Yar Posta

BEN BİLMEM EŞİM BİLİR SÜRPRİZİ

Hazırlığı aylar süren ve yeni içeriğiyle iddialı geleceği netleşen Ben Bilmem Eşim Bilir isimli yarışmanın formatı da sunucuları da netleşti… Yarışmanın ana sunucusu hafta sonları prime time kuşağında ekrana çıkacak oyuncu Ufuk Özkan olacak. Ev içi yarışmalarda da trafiği Kana D öğle haberi kuşağından tanıdığımız  Şule Zeybek yönetecek…

Vallahi özellikle Şule Zeybek’in böyle bir formatta farklı bir hafta gireceğini düşünüyorum. Nasıl ki kendisi gibi haberci kökenli Seda Akgül bir çeşit kariyer kırılması yaşadıysa Şule’de aynı şekilde farklı bir öznesi haline gelebilir…

Neyse bu yazdıklarımı yaşayıp göreceğiz nasıl olsa. İş yayıncısının da yüzünü güldürsün yeter!

Yüksel Aytuğ

TERİM’İN TRT PROTESTOSU HAKLI MI?

Fatih Terim'in TRT protestosu, en az 2-0'lık galibiyet kadar geceye damgasını vurdu. Terim, Çek Cumhuriyeti maçından sonra kendisine soru yönelten TRT muhabirine TRT'nin sorularını yanıtlamayacağını, röportajlarına gitmeyeceğini söyledi.

Peki Terim bu tepkisinde haklı mı? Teknik ve idari açıdan haklı değil.

Çünkü yayıncı kuruluş olması itibariyle kurumun maç önü ve sonrasında teknik heyetin başındaki kişi ve en az bir futbolcu ile röportaj yapma hakkı bulunuyor.

Terim'in bu kuralı hiçe saymasının idari ve hukuki açıdan bir yaptırımı olacaktır mutlaka. Ancak işin bir de 'duygu' tarafı var ki, Terim orada yerden göğe kadar haklı. Bir tarih profesörü, Gündem Ötesi programından çıkıp teknik heyeti, futbolculara tarih bilinci aşılamamakla suçlayarak, Terim'i açıkça istifaya davet ediyor. Hem de hiç 'yeri ve zamanı' değilken. Ben bile TSYD üyesi, bir spor yazarı olmama rağmen; bu köşe televizyon izleyenleri ilgilendirdiği için futbolla ilgili teknik ve taktik analizlerden kaçınmaya özen gösteriyorum. ..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13