Yandex Metrika
Uçankuş
MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL'DAN  İSTİFA KARARI SONRASI  ÇARPICI AÇIKLAMALAR DEVAM EDİYOR!..

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL'DAN İSTİFA KARARI SONRASI ÇARPICI AÇIKLAMALAR DEVAM EDİYOR!..

22/06/2016 15:15

İstifa kararından sonra ilk açıklamasını yapan Oktay Vural, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" dedi. "Aday olacak mısınız" sorusunu yanıtsız bırakarak aday olacak iddiaları yalanlamadı.MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural istifa etti. Görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na vereceği öğrenilen Vural'ın Meclis'teki odasını topladığı öğrenildi. Kongre sürecinin yanlış yürütüldüğünü düşünen Oktay Vural'ın bir süredir parti yönetimiyle görüş ayrılığı içinde olduğu konuşuluyordu.

'YÖNETİM ANLAYIŞINI YARALAYICI GÖRDÜM'

Habertürk TV'ye konuşan Oktay Vural, kararını dünkü grup toplantısının ardındanDevlet Bahçeli'ye ilettiğini söyledi. "Aday olacak mısınız" sorusuna yanıt vermekten kaçınan Vural, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da "19 Haziran sürecini bekledim" yanıtını verdi.

BAHÇELİ "BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ" DEMİŞTİ

Mayıs ayında Devlet Bahçeli'ye destek deklarasyonuna Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın imza atmadığı iddia edilmişti. Bahçeli ve Oktay Vural arasındaki soğukluk iddiaları Bahçeli'ye sorulmuştu. Bahçeli, "Bir deklarasyon görmedim ama ne varsa basından bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay bey çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis'te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları. Bizi bölmeye çalışıyorsunuz" demişti.

1999'DA SEÇİLDİ, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPTI

Uzun süredir partinin grup başkanvekilliğini yürüten Oktay Vural, ilk defa 1999 yılındamilletvekili seçilmişti. Vural, MHP'nin koalisyon ile iktidara geldiği hükümette Ulaştırma Bakanlığı da yapmıştı.

Sabah

Uçankuş TV canlı yayın için tıkla

UÇANKUŞ İHBAR HATTI

10-ZİYNET SALİ&BİLAL SONSES- YARA

ALAY KONUSU OLDU

ANKET
SİZCE CORONAVİRÜS NE ZAMAN BİTER?

A: Nisan sonu
B: Mayıs