UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"ŞİDDETİN KÖLESİ OLMAYACAĞIZ" ESKİŞEHİR'DE VE KADIKÖY'DE BİR ARAYA GELEN KADINLAR ÇİLEM DOĞAN'IN SERBEST BIRAKILMASINI KUTLADI!..

"ŞİDDETİN KÖLESİ OLMAYACAĞIZ" ESKİŞEHİR'DE VE KADIKÖY'DE BİR ARAYA GELEN KADINLAR ÇİLEM DOĞAN'IN SERBEST BIRAKILMASINI KUTLADI!..

"ŞİDDETİN KÖLESİ OLMAYACAĞIZ" ESKİŞEHİR'DE VE KADIKÖY'DE BİR ARAYA GELEN KADINLAR ÇİLEM DOĞAN'IN SERBEST BIRAKILMASINI KUTLADI!..

KADIKÖY'de bir araya gelen yaklaşık 100 kadın, Çilem Doğan'ın kefaletle serbest bırakılma kararı sonrasında tahliye edilmesini danslar ve halaylar ile kutladı.

Kadınlar kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan eşi Hasan Karabulut'u öldürdüğü için 15 yıl hapis cezası alan, daha sonra kefaletle serbest bırakılan Çilem Doğan'ın tahliyesini kutladılar. Çeşitli kadın örgütlerinin ortak çağrısı üzerine yaklaşık 100 kadın Kadıköy Moda'da bulunan Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda bir araya geldi. Müzikler eşliğinde oyunlar oynayan ve halaylar çeken kadınlar, burada dövizler hazırladı. Eylemde konuşan Sera Yağmur Sonat, “Çilem Doğan hala yargılanıyor. Ama biz burada özsavunmanın bir hak olduğunu ve kadınların yaşama hakkının kısıtlanamayacağını söylemek için varız. Biz hakkımızı savunarak eğlencemizi yapıyoruz"

TELEFONLA ARADILAR

Eylem sırasında bir kadın Çilem Doğan'ı telefonla arayarak moral verdi. Bir süre slogan atan kadınlar daha sonra Moda'dan Boğa meydana yürüdü.

ESKİŞEHİR'de kadınlar, kendisini fuhuşa zorladığı için eşi Hasan Karabulut'u öldürüp 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 50 bin Lira kefaletle serbest bırakılan Çilem Doğan'ın tahliyesini meşaleler yakıp müzik eşliğinde halay çekerek kutladı.

İftar saatinden sonra İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 50 kadın 'Şiddetin kölesi olmayacağız' şeklinde slogan attı. Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Tuğçe Mutlusoy konuşmasına "Çilem Doğan'ın tahliyesini kutluyoruz. Biz bitti demeden bitmez diyoruz, Çilem Doğan'ın beraatını istiyoruz" diyerek başladı.

Çilem Doğan'ın kendisini fuhuşa zorladığı ve defalarca şiddet uyguladığı eşi Hasan Karabulut'u kendini savunmak için öldürdüğünü söyleyen Tuğçe Mutlusoy şöyle konuştu:

"Çilem Doğan kefalet karşılığında tahliye edildi. Kravata, takım elbiseye, erkekliğe hakarete iyi hal uygulayan erkek adalet, kendini koruyan Çilem'i müebbetle yargılamış, bir yıllık tutsaklığı sonucunda meşru müdafaadan cezasını 15 yıla indirmiştir. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz, alacağız. Biz kadınlar bu zihniyete ve çürümüş erkek düzene karşı mücadele etmeye, hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Aşk, namus, erkeklik bahaneleriyle hayatımıza kastedenlere meydan okumaya devam edeceğiz. Yaşam hakkımız için, erkek şiddetine maruz kalan ve öz savunmasını gerçekleştiren tüm tutsak kadınlar için Çilem'e gerçek beraat gelene kadar, mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz kadınlar karanlığı aydınlatacağız."

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar yanlarında getirdikleri meşaleleri yaktı, ardından çalınan müzik eşliğinde halay çekip oynadı. Toplu halde fotoğraf çektiren kadınlar daha sonra dağıldı.

Dha

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÇİLEM DOĞAN  KADIKÖY  ESKİŞEHİR