UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLERE ÇOK ÖNEMLİ UYARI!..

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLERE ÇOK ÖNEMLİ UYARI!..

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLERE ÇOK ÖNEMLİ UYARI!..

İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Hurmoğlu, "Kazalar, kışın değil yaz aylarında artmaktadır. Önceki yıllardaki bayram kazalarının yüzde 84’ünün kuru zeminde meydana geldiğini söyleyebilirim." dedi.İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Canberk Hurmoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında yurtdışındaki vatandaşların yurda dönüşlerinin yoğunlaşmasının da trafik kazası oranlarında artışa neden olduğunu anlattı.

Ramazan Bayramı öncesi sürücülere dikkatli olmaları uyarısı yapan Hurmoğlu, "Kazalar, tahmin edilenin aksine kışın değil yaz aylarında artmaktadır. 

Önceki yıllardaki bayram kazalarının yüzde 84’ünün kuru zeminde meydana geldiğini söyleyebilirim. Temmuz ve ağustos ayları kazaların tavan yaptığı aylardır. Yaz dolayısıyla tatil sezonunda seyahatler ve yoğunluk artar. Uzun yol tecrübesi olmayan, gündüz ışığından yararlanmak isteyen sürücüler uzun süre araç kullanır. Yıl içinde sadece tatil için uzun sürüş yapan sürücüler yorulur ve dikkatleri dağılır." diye konuştu.

Kazaların genelde mola yerleri öncesi veya varılacak noktaya kalan son 50-100 kilometre yaşandığını belirten Hurmoğlu, trafik yoğunluğunun 5 kat artacağı bayram tatilinde çok sayıda, uzun yol sürüş tecrübesi olmayan sürücünün yollarda olacağını belirterek, "En çok can kaybı olan günler bayramın ikinci ve üçüncü günüdür. Kazaların yoğun olarak meydana geldiği saatler 16.00-20.00 arasıdır." dedi.

"Yorgunlukla savaşmayın"

Bayram tatilinde yola çıkacaklara öncelikle güzergahı ve yolculuğu planlamaları uyarısı yapan Hurmoğlu, "Dinlenin ve uygun saatte yola çıkın. Rahat ve uygun giysiler giyin. Aralıksız 2 saatten fazla aralıksız araç kullanmayın. Gece sürüşü yapmayın.' dedi.

Ramazanda kaza riskinin diğer aylara göre arttığını ifade eden Canberk Hurmoğlu, uykusuzluk ve yorgunluğun sürüş sırasında karşılaşılacak en büyük risk olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sizi daha çok yoracağı için yorgunlukla savaşmayın. 24 saat içinde en az 8 saat uyuyun. İftarda alacağınız gıdaların çeşidine dikkat edin ve yemek süresini yayın. İftardan sonra bol şekerli çay veya kahve içiniz ve en az 15 dakika istirahat edin. Tansiyon genellikle öğleden sonraları düşer. Belirtileri halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi ve enerji kaybıdır. Oruç sırasında sıkça rastlanan şikayetlerden baş dönmesi, baygınlık hissi ve çarpıntı olduğunda araba sürmeyi bırakınız.Yolda ihtiyatlı ve sabırlı davranın. Sürüş saatlerinizi trafiğin yoğun olduğu zamana kalmayacak şekilde ayarlayın."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSÜRÜCÜ  UYARI  RAMAZAN  BAYRAM