UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FATİH TERİM, ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI ÖNCESİNDE DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

FATİH TERİM, ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI ÖNCESİNDE DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

FATİH TERİM, ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI ÖNCESİNDE DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

Çek Cumhuruiyeti maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, "Bu kadroyu ben kurdum. Olabilecek her hadisenin bedelini ödemeye hazırım" dedi.

"Çek Cumhuriyeti maçında ilk 2 maça göre neler farklı gelişmeli?" sorusunu yanıtlayarak basın toplantısına başlayan Fatih Terim, " En başta skor farklı olmalı. Lehimize olmalı. Oyunda bazı farklılıklar olmalı. Çok enterasan bir maç bizi bekliyor. Berabere kalsak ikimiz de dışırı çıkacağız. Onlar kazansa neredeyse garantiliyor. Biz kazanırsak şartları var. Oyun yarın santranç gibi oynanabilir. Enterasan skorlar çıkabilir. Ama bizim adımıza skorun lehimize olması gerekiyor." dedi.

"4 PUAN İDEALİMİZDİ"
"Buraya gelirken şimdiki senaryoyu düşünmüş müydünüz?" sorusunu ise Terim şu ifadelerle yanıtladı; "Açıkçası hayal dünyasında yaşamadığım için, gerçeklerle futbolla haşır neşir olduğum için esasında işaretlerimi yaptım. 3 defa 3 cümle söyledim. Bir tanesinde bu gruptan çıkmanın en büyük başarı olduğunu söyledim. Çıktıktan sonra gider dedim. Bir diğeri, bu grubun ölüm grubu olduğnu en önemli takımların bu grupta olduğunu ifade ettim. Zaten esasında mesaj verdim. İlk günkü basın toplantısında 3 puanın yüzde 80-90 çıkaracağını da söylemiştim. Burada şöyle bir şey var: Münim olan 2. tura geçcmek. Bu senaryo da dilememekle, istememekle birlikte senaryolarımız arasındaydı. Mümkünse 4 puan idealimizdi."

"ÜZGÜNÜM, KIRGINIM, KIZGINIM"
Antrenmanda oyunculardan ayrı bir bölümde ve moralsiz gözüktüğünün hatırlatılması üzerine ise Fatih Terim, "Antrenmandaydım. Oyuncularla hem bir gün önce hem de antrenmandan sonra maçı seyrettik. Antrenman içerisinde biraz sessizdim; ama ben de insanım. Benim de duygularım var. Bu oyuncularımla olan bir şeyden dolayı değil. Yoksa 2016 şampiyonası, öncesi kampa bakacak olursak boyutunu pek tahmin edemediğim olayların yaşandığı doğrudur. Benim tecrübemdeki birisi olaylar bekler ama boyutların bu kadar büyük olmasını beklemiyordum. Kamp beklendiği gibi olmadı. Bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Unutulmamalı ki büyümemiş, büyümekte olan ve büyüdüğünü sanan oyuncuların hepsine bir dokunuşum katkım vardır. Hayatlarına da etkim vardır. Bu kadroyu da ben kurdum. Bu kadroyu oluşturan süreci de yönetmeye çalışıyorum. Açıkçası olabilecek her hadisenin de bedelini de ödemeye de hazırım. Bundan önce Galatasaray'da da Milli Takım'da da bedeli ödemişimdir." ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR YERE KAÇAMAZLAR"
"Bugün herkes rahat olabilir; ama hiçbir yere kaçamazlar." diyen Terim, "Herkes hakkını alacak. Çok önemli bir maçım var. Onlar gibi değilim. Oraya konsantre oluyorum. Hiç kimsenin hakkı hiç kimseye kalmaz. Biraz üzgünüm, kırgınım, kızgınım. İnsanım ben. Açıkçası düşünüyorum da bunu aileme yapmaya hakkım var mı diye. Benim için ailem hayatımın en önemli şeyidir. Dokundurdum mu, hiç. Bundan sonra da asla. Onlarla da mahkemede görüşeceğiz." sözleriyle hayal kırıklığını dile getirdi.

Destek verenlere teşekkür eden Fatih Terim, "Gerek televizyonda, gerek sosyal medyada duyarlı insanların tepkilerine çok teşekkür ediyorum. Açıkçası buruktum. Ben de çelikten bir adam  değilim. Zaman zaman ben de duygularımı yaşıyorum. Belki ondandır. Hemen bu antrenmanı gözlemediğim, içinde olmadığım manasında değil. Tamamen işimin başındayım. Hayırlısıyla turnuva bitsin, bittikten sonra rahat rahat her şeyi konuşuruz. Ama antrenmanda bir sıkıntı yok." diye konuştu.

"CİDDİ BİR PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜMÜZ VAR"
Euro 2016'da ciddi anlamda performans düşüklüklükleri olduğunu vurgulayan Fatih Terim, "Milli maçın çok da hazırlık maçı olmaz. Hem grup maçlarında hem de hazırlık döneminde önemli takımlarla hazırlık maçları oynadık. Şu Türkiye'yi gördüğümüzde arada bayağı bir fark var. Açıkçası, beklentimiz olan bir çok oyuncumuzun gerek fiziki, gerek psikolojik gerek özel hayat bir çok sorunu birarada yaşadık. Bunları hesapladık; ama bazen sıkıntı yaratabiliyor. Ümit ederim bunu telafi eder, daha rahat devam ederiz. Sıkıntılı olduğumuz açık. Yoksa bir şey duydum, Hakan çalhanoğlu yanlış yerde oynuyor. Ben 45-46 senedir futbolun içerisindeyim. Bazılarına göre çok matah olmayabilirim ama Türkiye'deki bütün matah işleri ben yaptım. Leverkusen'de sol açık oynuyor. 15 maçtık Hakan orada oynuyor. Veya Oğuzhan'ı ben öyle oynatıyorum. Teknik kriterlere de açığım. Sebebi o değil. 15 maç iyi gidemezsiniz. 15 maça yakın da bu kadroyla gidiyoruz. İşler kötü gittiği zaman, işi bilen yapar, bilmeyen eleştirir diye bir söz var ya, onun gibi bir şey. Ama haklısınız, arada fark var. O maçlarla bu maçlar arasında fark var. Biz de inşallah üstüne koyarak döneriz." sözleriyle eleştirilere yanıt verdi.

"ÜZGÜN OLDUĞUMDA OYUNCULAR DA BUNU GÖRÜP ÜZÜLMELİ"
Kendisinin moralsiz gözüktüğü ve oyuncuların da kendisiyle aynı ruh halinde olup olmadıkları sorulup sorulmaması üzerine de Fatih terim, "Bir defa benim gülüp oynadığımı kimse görmemiştir. Bence anonim bir soru. Ben de öyle cevaplayayım. Ben hayatım boyunca özel hayatımı işime karıştırmadım. Oyuncularımın hepsi, benim oradaki davranışım da bundan farklı değil. Oyuncular da üzgün olduğumu bilmeli, onlar da üzülmelidirler. Demek ki ne kadar üzülmüşüm. Bir grubun başında olduğum için işimi layıkıyla yaparım. Sorun değil. Bazen mesajı gülerek bazen de böyle verirsiniz. Takımın durumu gayet iyidir. Konsantre olmuş durumdadırlar. Son şans. Her önceki maçın bir öncekinden daha güçlü bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum." yanıtını verdi.

"UTANMASI GEREKEN BİRİ VARSA BEN DEĞİLİM"
Kadroda değişiklikler olabileceğini kaydeden Terim, "23 kişi seçtiğimize göre muhakkak ki bazı değişiklikler olabilir. Kısa vadede olacağını kimse düşünmesin. Bir iki rotasyon olabilir. Taktiği burada açıklayacak halim yok. Herkes işin bilincinde. Zaman zaman insanlar güler, eğlenir, zaman zaman da böyle olur. Utanması gereken birileri varsa ben değilim. Utanması gerekenler, bu takımın hocasının, teknik heyetinin, kafilesinin bu duruma gelmesini sağlayanlardır." tepkisini gösterdi.

"ÇOK GÜLMEM GEREKİR AMA BECEREMİYORUM"
Eleştirilerini sürdüren Fatih Terim, "Herkes değişik mevkiler, 11'ler kurmuş. İnşallah, onların dediği kadro da çıkar. Daha şimdiye kadar görülmemiş ama. Esasında çok gülmem lazım ama beceremiyorum. Hakikaten çok komik. Kimler nerede oynuyor. O niye girmedi? Bir sürü şey var ama, bugünün konusu o değil. Merak etmeyin, bütün merakları gidereceğim. Biz şimdi işimize bakıyoruz, seslenmiyoruz. Rahat olun, takım iyidir. Herkesin neşesi yerinde. TRT ülkemizin televizyonu değil mi? Bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programında tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Koca tarih profesörü. Koca derken, tarihin büyüklüğünü söylüyorum. TRT'den bahsediyorum ve yayıncı kuruluşumuz. Tarih programında 'milli takım bir an önce dönmeli' deniyor. Bir çok akademisyen dostum var. Sohbet ortamında bu benim alanım değil diyen bir çok akademisyen dostum var. Biri çıkıyor, bu da TRT'de. Sen de diyorsun ki hocam neden suratınız asık diyorsunuz. Esasında gülünecek şeyler ama gülemiyoruz." diye konuştu.

"AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA BURADA HAZIRLANILMAZ"
Kampta boyutunu tahmin edemediği olayların olduğunu kaydeden Fatih Terim, "Her kampta olan bazen de değişik tezahür eder. Bazen olaylar söylediğmizin dışına taşır. Açıkçası oyuncularımın kendilerine de söyledim. Buraya gelmeden kendilerini hazırlamalarını söyledim. Avrupa Şampiyonası'na burada hazırlanılmaz. Kampımızda her şey olur. Bir çok şeyi sizle paylaşamayız; ama geçen gün de söyledim. Bazı şeylerde noktayı virgülü biliyorsunuz. Buradan bir kaç oyuncumun Avrupa ve dünya tarafından bahsedilmesini bekleyen bir düşüncem vardı. Şu ana kadar olmadı. İnşallah, her şey istediğimiz gibi gelişir. Onlar bu dediklerimi sahanın içerisinde gerçekleştirirler. Dediğim gibi ben bu konuda biraz oraya daha çok önem veriyorum. Yoksa başka bir şey çok önemli değil." ifadelerini kullandı.

2008'in başında da buna benzer bir durumdayken daha sonra büyük bir başarı elde ettiklerinin  hatırlatılması üzerine de Terim, "Konsantre etmek için 2008 duygusunu vermeye çalışacağım. İşin garip tarafı zaten böyle bir grup aşaması oynamışız. Sadece 2008 değil, hatta böyle bir mottomuz var. Tam zamanı bence. Ya biz bitti diyeceğiz, bitecek; ya biz bitmedi diyeceğiz bitmeyecek. Motto'muz biz bitti demeden bitmez. Ben, gereken neyse yapacağımdan emin olabilirsiniz. Futbolda her istediğiniz olmuyor. Bakacağız maçta ne olacak. Ümidimiz odur ki böyle bir krizden bu fırsatı çıkarabilirsek ki çıkarabiliriz, o zaman bir sonraki aşamada başka şeyleri konuşabiliriz." açıklamalarını yaptı.

Fatih Terim sözlerinin sonunda kritik maça çıkacakları Çek Cumhuriyeti takımını överken, "Çek takımıyla grup aşamasında 2 maç oynadık. Onlar bizi İstanbul'da 2-1, biz Prag'da onları 2-0 yendik. Çek takımı hep dirençli bir takım. Çift santraforlu da tek santraforlu da dikkat edilmesi gereken hücum oyuncuları var. Türkiye'yi çok iyi bilen, bizim de çok sevdiğimiz oyuncuları var. İspanya'da son saniyede beraberliği bulabilirlerdi. Hırvat maçında 2-2'yi buldular. Çok iyi bir Çek takımı gördük. Dikkat edilmesi gereken ve beğendiğim bir Çek takımı vardı." diyerek sözlerini bitirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13