UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANNEANNESİNİ KAYBEDEN ÜNLÜ KLARNETÇİ HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ'NİN ACI GÜNÜ!..

ANNEANNESİNİ KAYBEDEN ÜNLÜ KLARNETÇİ HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ'NİN ACI GÜNÜ!..

ANNEANNESİNİ KAYBEDEN ÜNLÜ KLARNETÇİ HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ'NİN ACI GÜNÜ!..

Ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’nin kendisi gibi müzisyen olan anneannesi Fahriye Köfeci (90) İzmir’in Bergama ilçesinde yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. 

Hüsnü Şenlendirici’nin anneannesi olan Fahriye Köfeci yaşamı boyunca müziğe ve müzisyenliğe gönül vermiş bir kadın. Bergama’nın ve Bergama’ya bağlı tüm köylerde hatta İzmir bölgesinde de Dümbekçi Fahriye olarak da bilinen Fahriye Köfeci dün gece Bergama Atmaca mahallesinde rahatsızlandı. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen 90 yaşındaki Fahriye Köfeci yaşamını kaybetti.
Hüsnü Şenlendirici Anneannesini Son Yolculuğuna Uğurladı
Ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici çok sevdiği anneannesini Bergama’da son yolculuğuna uğurladı. Bir hayli üzgün olduğu gözlenen ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici ‘’ Aileden ve aileden olmayan bir çok sanatçı yetiştirmiş bir kadın Fahriye Köfeci. Yıllarca Bergama ve yöresinin bir çok köyünde insanların sünnet, nişan ve düğünlerinde sahne almış bir insan. Bölgede çok iyi tanınan bir insan. Rahmetli ninemin benim üzerimde de çok büyük emekleri var. 8- 11 yaş arasında ilkokulu okurken onunla birlikte Bergama’nın köylerinde çok düğüne gittim. Onun kadın çalgıcıları vardı. Dümbek ve tef derler, bende onlarla birlikte 3.enstrüman olarak çok dolaştım. Benim müziğimin temelinde hep o var. Müziğimin temelini oluştururken de onun tecrübelerinden faydalandığımı düşünüyorum. Allah rahmet eylesin nineme ‘’diye konuştu.
Hüsnü Şenlendirici Anneannesi olan Fahriye Köfeci Bergama Atmaca Mahallesinde Laleli Camiinde kılınan ikindi namazının ardından Bergama şehir Mezarlığına defnedildi.

İHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhüsnü şenlendirici