UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAPIMCI TİMUR SAVCI’DAN ADANA’DA KURULACAK FİLM PLATOSUNA TAM DESTEK!..

YAPIMCI TİMUR SAVCI’DAN ADANA’DA KURULACAK FİLM PLATOSUNA TAM DESTEK!..

YAPIMCI TİMUR SAVCI’DAN ADANA’DA KURULACAK FİLM PLATOSUNA TAM DESTEK!..

Türk sinemasını yönlendiren şehirlerin başında gelen Adana, “Plato Adana” projesiyle çok yakında film platosuna kavuşuyor. Geçmişte olduğu gibi  “sinema ve TV sektöründe” yeniden etkin rol almaya hazırlanan Adana’da çekilecek dizi ve filmlere destek sağlamak amacıyla bir “sinema ve TV fonu” da oluşturulacak. Adana’nın ekonomik potansiyelini yeniden canlandırmak ve ekonomiye doğrudan katkı yapmak amacıyla kurulan  Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK A.Ş.) tarafından başlatılan “Plato Adana” projesi için kente davet edilen ünlü yapımcılar Timur Savcı ve Bülent Turgut çeşitli temaslar gerçekleştirerek yetkililerle bilgi alşverişinde bulundular.

“Plato Adana” projesiyle ilgili olarak Çukurova Üniversitesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Ticaret Odası yetkililerini ziyaret eden ünlü yapımcılar Timur Savcı ve Bülent Turgut, ATAK AŞ tarafından düzenlenen toplantıya da katıldılar.  Sektör temsilcileriyle bilgi alışverişinde bulunan Timur Savcı ve Bülent Turgut, Adana’da kurulacak film platosuna destek vereceklerini kaydettiler.

Kentte sinema TV sektörünün gelişimi için ilk aşamada bir destek fonu oluşturulması ve insan kaynağı  gelişimi için adımlar atılması gerektiğini vurgulayan yapımcılar, Türkiye’nin önde gelen yapım prodüksiyon şirketlerini de Adana’ya getireceklerini dile getirdiler. Ünlü yapımcı Timur Savcı da, Adana konulu uzun metrajlı bir sinema filminin çekimine de en yakın zamanda başlama sözü verdi. Adana Ticaret Odası ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de Adana’nın sinema ve televizyon sektörünün gelişimine etkin katkı sağlamak amacında olduklarını belirterek “Adana’da bir film platosu kurulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Yakın gelecekte bu projemiz gerçekleşecektir" dedi.

“Plato Adana” projesinin ana hatlarının aktarıldığı toplantıya üniversite ve kamu kurumlarının temsilcileri, yerel prodüksiyon şirketleri, sinema amatörleri, kısa film yapımcıları, fotoğraf amatörleri, kültür sanat çevreleri, turizm şirketleri, reklam şirketleri ve Altınkoza Film Festivali yetkilileri de katıldı. Proje için için önümüzdeki günlerde düzenlenecek geniş katılımlı çalıştaya Türk sinema ve TV sektörünün yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtimur savcı  yapımcı  adana  film  plato