UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE ALİ EYÜBOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE ALİ EYÜBOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE ALİ EYÜBOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

Yüksel Aytuğ  Sabah- Günaydın

SELİN  ÖĞRETMEN’İN HAYAT  DERSİ

Kitaplar dolusu hayat dersi, bir bilgi yarışmasının iki dakikasına sığıverdi. Sunucu Selçuk Yöntem, 25 yaşındaki ana sınıf öğretmeni Selin Ünver'in anne ve babasının ne iş yaptığını merak etti. Selin Öğretmen, annesinin vefat ettiğini, babasının ise cezaevinde olduğunu söyledi. Yöntem, "Babanızın neden cezaevinde olduğunu açıklamak ister misiniz?" diye sorunca, yarışmacı yutkunarak, "Babam, annemi öldürdüğü için cezaevinde" yanıtını verdi.

Aslında 'yarışmacı' kimliğinin alt metninde muazzam bir insan hikayesi yatıyordu. Bu müthiş travma, pek çok insanın hayatını alt üst edip onu yaşamın kuytu köşelerine sürükleyebilecekken, Selin Ünver tek başına direnmeyi seçmişti. Zor şartlar altında okuyup öğretmen olmayı, hayatın güçlüklerine karşı dimdik ayakta kalmayı başarmıştı. Dahası, kazanacağı parayı bir anaokulu yaptırmak için harcayacağını söyledi. Amacının, 'dünyaya daha güzel nesiller yetiştirmek' olduğunu söyleyince, para bir yana, ekran başındaki herkesin gönlünü kazandı.

Yılda 50-60 bin lirayı gözden çıkarıp çocuklarını özel okullarda okutanlar var. Peki böylesine anlamlı bir 'hayat dersi' hangisinde var?

Sina Koloğlu Milliyet – Cadde

YAZLIKLARDAN KİM İYİ?

Yeni başlayan yazlık dizilerden ‘Seviyor Sevmiyor’ yoğun ilgi görmüş. ‘Yüksek Sosyete’ sanırım bu yaz döneminin izlenen dizilerinden olacak. Bilindik hikayelerin ‘Görmezden gelelim dizidir’, ‘Mesela böyle falcı mı olur? İzmir’de Kızlarağası’na gidip küçük bir araştırma yapabilirlerdi!’ gibi ayrıntıların bol bol bulunduğu bir dizi. Hazar Ergüçlü (Cansu), Engin Öztürk (Kerem), Meriç Aral (Ece) ve Ozan Dolunay (Mert) işlerini yapıyorlar. Hani öyle aman aman ‘güldürecek’ bir halleri yok. ‘Sevimli çiftler olacak’ intibası veriyor o kadar. Temiz bir iş dediklerinden. İşin ticari yönüne bakarsak televizyonu açık olan yüz kişiden yaklaşık 15 kişi bu diziye bakmış. Fena değil yaz için. 

Böyle hatırlanmak

Yüksek Sosyete’de Hatice Şendil’i görünce ev ahalisinde ‘Şey de oynamıyor muydu, hani taşıyıcı anneydi?’ yorumu geldi. Diziler oyuncuların üzerine yapışır.

Ali Eyüboğlu Milliyet

DİGİTÜRK, DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNE GİRECEK

Digitürk, 1.3 milyar dolara Katarlı Beın Sports’a satıldı, ama para henüz yatmadı. Çünkü, 60 günlük itiraz süresinin bitmesini bekliyor Katarlı grup. Bu sürede mahkemeye başvurup itiraz eden olmazsa şirket 3 Ağustos’ta parayı yatırıp, Digitürk’ün tek sahibi olacak.

3.5 milyon abonesi olan Digitürk, üç yıldır yatırım yapılmayan bir platformdu. Digitürk’ün Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal, digital platformun yeni patronajla birlikte yapacağı ilk işin, müşteri memnuniyeti olacağını söyledi. Önal, Digitürk’ün orta vadede yapacaklarını ise şöyle sıraladı:

Spor dışı içeriğimizi daha da geliştireceğiz. Hedeflerimiz arasında ortaklaşa yapımlarda dizi ve film sektörüne girmek, bunun için Digitürk’te kanal ya da kanallar açmak var. Game Of Thrones gibi birçok dizinin Amerika’yla aynı anda Digitürk’te yayınlanması için gerekli anlaşmalarımızı yaptık.”

İhale için çok istekliyiz

Digitürk’ün önündeki en büyük sınav, Süper Lig maçlarının yayın hakkı ihalesi olacak. 2016-2017 futbol sezonunun yayın hakkını da elinde bulunduran Lig TV, kasımdaki ihalenin en heveslisi. Önal, “Şimdiye kadar Türk futboluna 4 milyar dolar kaynak aktaran bir platform olarak ihale için en hazırlıklı, istekli, arzulu ve en konsantre grubuz” dedi.

Kasım’da yapılacak ihalenin başka talipleri, hatta “TV haklarıyla internet ve mobil hakları ayrı ayrı ihale edilsin” diyeni bile var.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV