UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MHP KURULTAYINDA TÜZÜĞÜN 13. MADDESİ DEĞİŞTİ! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

MHP KURULTAYINDA TÜZÜĞÜN 13. MADDESİ DEĞİŞTİ! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

MHP KURULTAYINDA TÜZÜĞÜN 13. MADDESİ DEĞİŞTİ! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

Genel Başkan Adayları kuliste yaptıkları toplantının ardından beraber sahneye çıkarak delegeleri selamladılar.

Divan Başkanlığı için tek listede anlaşılmasının üzerine 171 delegenin imzasını alanHasan Hüseyin Türkoğlu adaylıktan çekildi. Divan Başkanlığı'nı 456 delegenin imzasıyla, Akşener'in desteklediği Musavat Dervişoğlu'nun yapacağı belirtildi.

KURULTAY 5 BUÇUK SAAT GEÇ BAŞLADI

Saat 10.00'da başlaması planlanan kurultayda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasına saat 15.35’te geçilebildi. Kurultay'ın başlamasıyla birlikte, Divan BaşkanıMusavat Dervişoğlu, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konuşmasına geçti. Dervişoğlu, "Devlet Bahçeli'nin salonda bulunmadığı ve görevlendirdiği bir yetkilinin de bulunmadığı anlaşılmıştır" dedi.

Ardından, gündemin dördüncü maddesi olan genel başkan veya görevlendirdiği bir yetkilinin konuşması maddesine vardı.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÖNERGE

Daha sonra, tüzük değişikliği için önerge verildi. Tüzük değişikliğiyle MYK'nın partiden ihraç ve teşkilat kapatma yetkilerinin kaldırılması istendi. Ayrıca tüzüğe eklenecek maddeyle "3 ay içinde hiçbir üye hakkında tedbirli olarak disiplin kararı alınamaz, tedbir kararları hükümsüzdür, her türlü karar organlarına seçilebilirler" hükmünün getirilmesi talep edildi. Seçimli olağanüstü kurultaya kadar 6 kişilik kongre heyetinin görevlendirilmesi, kongre heyetinin genel başkan ve parti yönetimi adına her türlü kararı almaya yetkili olması istendi. Tüzük değişikliği önergesi için komisyon kurulması; bir delegenin karşı oyuyla, oy çokluğuyla kararlaştırıldı.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE 10 TEMMUZ'DA

Seçimli olağanüstü kongrenin, MHP Genel Merkezi'nin de belirlemiş olduğu 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonu'nda yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, 80 delegenin imzasıyla, 7 Haziran'dan itibaren verilen disiplin cezalarının affedilmesi önergesi kabul edildi.

İŞARİ OYLAMA YAPILDI

Bu sürecin ardından, tüzük değişikliği ile ilgili önergeler, tekrar delegelerin oylarına sunuldu. MHP tüzüğünün değiştirilip değiştirilmeyeceği delegelere soruldu. Ve, MHPtüzüğü verilen önergeler kapsamında işari oylama (el kaldırılarak) ile değiştirildi.

GENEL MERKEZ: KURULTAY HUKUKSUZDUR

MHP Genel Merkezi ise Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilen MHP olağanüstü tüzük kurultayı için "hukuksuzdur" açıklamasını yineledi.

Divan başkanlığı seçimlerinde Musavat Dervişoğlu'nun 476, adaylıktan çekilen HasanHüseyşin Türkoğlu'nun ise 171 delegenin imzasını aldığına dikkat çeken Genel Merkez, "Bu durumda imza kullanan toplam delege sayısının 647 olması gerekir" yorumunu yaptı. Genel Merkez, öte yandan, hazirun cetvelinde 495 delegenin imzasının bulunduğunu ancak çağrı heyetinin delege sayısını 752 olarak açıkladığını, bu nedenle kurultayın hukuksuz olduğunu iddia etti.

Cihan

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmhp  kongre